Maak een pot met PayPal

Amsterdam, 13 november 2017 – Vanaf vandaag is het mogelijk om eenvoudig een pot te maken en beheren met PayPal. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig en snel geld inzamelen voor een gezamenlijk doel, zoals een cadeau voor de jarige, een (groeps)vakantie of de terugkerende huishoudelijke kosten. Met de introductie van deze nieuwe functie personaliseert PayPal zijn peer-to-peer-betalingen nog verder en kunnen gebruikers gedeelde kosten nu op een overzichtelijke manier beheren.

Voordelen van een pot maken met PayPal zijn de mogelijkheid om nu vooraf geld in te zamelen en niet meer achteraf geld hoeven terugvragen. De beheerder maakt simpelweg de pot aan en stuurt de bijdragers een link waarmee ze gemakkelijk kunnen inleggen. De bijdragen aan de pot worden direct verstuurd naar de PayPal-rekening van de beheerder en voorschieten is dus niet meer nodig.

Hoe werkt het?
  1. Maak een pot aan: Log in via je vertrouwde PayPal-omgeving en klik op ‘Maak een pot’.
  2. Personaliseren: Personaliseer de pot door deze een naam te geven (bijv. ‘Cadeau voor Mark – Trip naar New York’) en het streefbedrag en een sluitingsdatum in te stellen. Je kunt een omslagfoto toevoegen en ervoor kiezen om de namen van de bijdragers openbaar te maken voor de rest van de groep.
  3. Deel de pot: Klik op ‘Deel de pot’, gebruik de link van de pot en deel deze eenvoudig met je vrienden of familie. Indien zij nog geen PayPal-rekening hebben, kunnen ze er in een mum van tijd een openen.
  4. Beheer: In het overzicht staat precies wie er heeft bijgedragen en hoeveel. Bijdragen zijn direct te zien in de pot en te besteden aan het doel.
De nieuwe functie is nu in zestien landen beschikbaar: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland. Meer weten over Money Pools? Ga naar: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/money-pools

EINDE BERICHT

Over PayPal
Met de fundamentele overtuiging dat toegang hebben tot financiële services kansen creëert, zet PayPal zich in voor het democratiseren van de financiële services en het in staat stellen van mensen en bedrijven om te participeren en te floreren in de wereldwijde economie. Ons open digitale betaalplatform geeft bijna 218 miljoen actieve accounthouders de mogelijkheid om te verbinden en transacties te doen, ongeacht of dit online, via een mobiel apparaat, middels een app of in persoon is. Middels een combinatie van technologische innovatie en strategische partnerships, creëert PayPal betere manieren om geld te beheren en biedt het daarnaast keuze en flexibiliteit bij het versturen van betalingen of betaald krijgen. Beschikbaar in meer dan 200 markten, stelt het PayPal platform met de onderdelen Braintree, Venmo en Xoom, particulieren en bedrijven in staat betalingen te ontvangen in meer dan 100 valuta. Bovendien kunnen ze geld opnemen en het saldo van hun PayPal account beheren in respectievelijk 56 en 25 munteenheden. Meer weten over PayPal? Ga naar about.paypalcorp.com. Om financiële gegevens over PYPL te verkrijgen, raadpleeg de website investor.paypal-corp.com.