TIE Kinetix & Unit4 lanceren add-on om elektronisch te factureren met de overheid voor Unit4 Wholesale klanten

factureren met de overheid voor Unit4 Wholesale klanten

Sinds de lancering van TIE Kinetix’s e-facturatie module om facturen uit te wisselen met de overheid heeft de module, als onderdeel van haar FLOW Partner Automation platform, al vele klanten geholpen facturen uit te wisselen met de overheid. Met de aankondiging van de Unit4 add-on zal de module ook voor Unit4 Wholesale klanten (Agresso Wholesale en Unit4 Multivers Groothandel) de functionaliteit gaan bieden om elektronisch facturen te versturen aan nationale, provinciale en lokale overheidsorganisaties en andere overheidsinstanties op een betrouwbare en veilige manier.

De oplossing biedt Unit4 gebruikers de mogelijkheid om documenten uit te wisselen via één gecertificeerde connectie (“Access Point”) met alle overheidsinstanties en publieke zakenpartners wereldwijd. Voorheen werd men vaak geconfronteerd met vele handmatige processen omtrent de documentstructuur, informatie en formaten per land in kaart te brengen alvorens er kon worden uitgewisseld. Door het proces te automatiseren werd het vaak juist complexer in plaats van eenvoudiger. De oplossing van TIE Kinetix neemt al dit werk weg en ondersteunt alle internationale standaarden in UBL, XML, EDIFACT, PEPPOL en meer. Documenten uitwisselen met partners conform de nieuwe wetgeving was nog nooit zo eenvoudig voor Unit4 klanten.

Door TIE Kinetix’s elektronische facturatie oplossingen te combineren met de oplossingen van Unit4, kunnen gebruikers eenvoudig en snel elektronisch documenten uitwisselen met de publieke sector. De samenwerking tussen TIE Kinetix en Unit4 combineert twee innovatieve softwareleveranciers met een Nederlands erfgoed. Beide bedrijven hebben een sterke focus op het wegnemen van belemmeringen om informatie uit te wisselen en om zakendoen eenvoudiger te maken.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix: “De vraag naar het uitwisselen van elektronische facturen via een directe, beveiligde connectie vanuit de ERP-omgeving is een snelgroeiende trend. Deze nieuwe samenwerking met Unit4, om een volledig geïntegreerde oplossing te bieden, direct verbonden met de Wholesale oplossingen van Unit4, toont aan hoe belangrijk deze beveiligde documentuitwisseling aan het worden is. Door ons gezamenlijke aanbod, wordt er een totaal geïntegreerde oplossing via ons FLOW Partner Automation Cloud platform om stabiliteit, beveiliging en betrouwbaarheid te verzorgen in het factuuruitwisselingsproces. Klanten van Unit4 voldoen hiermee aan de aankomende verplichting per april 2019 voor overheidsorganisaties en hun partners om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.”

Fred Loos, General Manager bij Unit4: “Unit4 is al vele jaren toonaangevend in het automatiseren van groothandelaren. Als leverancier van ERP-systemen en specialist voor deze doelgroep levert Unit4 een uitermate brede oplossing om groothandelaren te ondersteunen bij hun core (handels)processen. Voor side processen zoekt Unit4 altijd de integratie met specialisten in een specifiek vakgebied. De samenwerking met TIE Kinetix is hiervan het resultaat. Door de integratie met de portalen van TIE Kinetix worden de groothandelsklanten van Unit4 voorzien in hun verplichting die ze hebben richting de Rijksoverheid. Door kort op de bal te spelen en nu al een optimale e-facturatie integratie te realiseren zijn we klaar voor de toekomst. Ook wanneer de overheid besluit om e-factureren breder te verplichten.”