TIE Kinetix tekent contract met gemeente Rotterdam voor e-facturatie

TIE Kinetix heeft met de gemeente Rotterdam een contract getekend om zowel de leveranciers van de gemeente als de gemeente Rotterdam met het uitwisselen van elektronische facturen te gaan helpen. TIE Kinetix biedt met het FLOW Partner Automation platform een totaaloplossing voor de gemeente Rotterdam en haar leveranciers en klanten voor het overstappen naar e-facturatie. E-facturen kunnen efficiënter verwerkt worden, en ook voor leveranciers werkt e-facturatie eenvoudiger en sneller.

E-facturatie is niet nieuw voor de gemeente Rotterdam. Sinds 2014 is de gemeente begonnen voor de inkomende facturen. Vanaf 2018 wil de gemeente Rotterdam ook de uitgaande facturenstroom gaan digitaliseren. Ieder jaar versturen bedrijven ontzettend veel facturen naar de overheid. Omdat deze facturen grotendeels nog handmatig worden verwerkt en dit veel tijd en geld kost, zijn leveranciers van de Rijksoverheid sinds 1 januari 2017 verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten e-facturen in te dienen. Bovendien moeten alle aanbestedende diensten in Europa per april 2019 e-facturen kunnen ontvangen en verwerken.

Met de keuze voor TIE Kinetix kiest Rotterdam voor een ervaren en betrouwbare partner op het gebied van e-facturatie. Met 30-jaar ervaring is TIE Kinetix één van de pioniers op het gebied van e-facturatie. Door een duidelijke visie in de aanpak van dergelijke projecten, was TIE Kinetix de partij voor de gemeente om deze volgende stap mee te gaan zetten.

TIE Kinetix opereert en participeert actief in het hart van de wereldwijde standaardisatie op het gebied van e-facturatie, waardoor veranderingen niet als een verrassing komen voor klanten en hun leveranciers.

In de komende maanden zal de officiële implementatie om aan te sluiten met de gemeente Rotterdam via het FLOW Partner Automation platform plaats gaan vinden.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix: “Als Nederlands bedrijf met ruim 30 jaar ervaring voor zowel overheid als business-to-business, zijn wij trots dat de gemeente Rotterdam voor een Nederlands bedrijf heeft gekozen. Dit toont onze internationale positie als pionier voor e-facturatie in deze markt aan. Doordat wij dagelijks actief participeren in de wereldwijde standaardisatie op het gebied van e-facturatie, kunnen wij de gemeente Rotterdam helpen om deze volgende stap naar elektronische factureren te maken.”

Over TIE Kinetix 
TIE Kinetix hervormt de digitale handelsketen door het aanbieden van “Total Integrated E-Commerce”oplossingen. Deze oplossingen maximaliseren de omzet kansen door het minimaliseren van de energie en middelen die nodig zijn in het proces van online marketing, verkoop, levering en optimalisatie. Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door 30 jaar ervaring en prestigieuze onderscheidingen. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten.

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext Amsterdam: TIE) met kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Australië.

Voor meer informatie:

TIE Kinetix N.V.
Patrick van Boom
De Corridor 5d
3621 ZA Breukelen
T: +31-88-369-8000
E: info@TIEKinetix.com
W: www.TIEKinetix.com

Follow TIE Kinetix on Twitter: https://twitter.com/TIEKinetix
Follow TIE Kinetix on LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/TIE-Kinetix
Follow TIE Kinetix on Facebook: https://www.facebook.com/TIEKinetix