Datum: (286 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

ReLicense en Licenties voor de Zorg leveren tweedehands softwarelicenties aan ActiZ-leden

Branchevereniging van bijna 400 zorginstellingen zorgt voor gunstige aan- en verkoop van softwarelicentiesAmsterdam, 4 oktober 2017 – ReLicense en Licenties voor de Zorg, een initiatief van ActiZ en De Licentie Specialist, bieden ActiZ-leden een alternatief op de vervallen Microsoftregeling op het gebied van aan- en verkoop van softwarelicenties. ActiZ had sinds 2006 een kortingsregeling voor Microsoft-licenties voor zijn leden en een groot deel van de sector heeft gebruik gemaakt van deze regeling in de vorm van een SelectPlus-overeenkomst. Deze specifieke regeling van Microsoft is per 29 april 2017 wereldwijd beëindigd. Eerder afgesloten contracten bij leden van ActiZ lopen nog door.

Nieuwe licenties
Door de beëindiging van deze regeling met Microsoft zouden ActiZ-leden meer moeten gaan betalen voor dezelfde licenties. Een ander probleem is dat Microsoft uitsluitend de nieuwste productversies verkoopt, terwijl er nog veel zorgorganisaties zijn die eerdere versies gebruiken en dus gedwongen worden om dure nieuwe licenties aan te schaffen. Ook zien we zorgorganisaties overstappen op cloud-licenties, waardoor afbetaalde kooplicenties nutteloos op de plank komen te liggen.

Goedkoop alternatief
Het wegvallen van de kortingsregeling heeft financiële gevolgen voor de leden van ActiZ. ActiZ heeft Licenties voor de Zorg en partner ReLicense in de arm genomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van aan- en verkoop van tweedehands softwarelicenties.

“De markt voor gebruikte licenties is een opkomende nichemarkt in Nederland, maar in andere landen zoals Duitsland en Engeland is dit al jaren het alternatief voor nieuwe licenties”, zegt Jarno Claassen, General Manager van ReLicense Benelux. “We hebben een exclusieve afspraak gemaakt met Licenties voor de Zorg en hiermee zijn we een van de weinige Nederlandse aanbieders van tweedehands licenties. Wij zorgen ervoor dat het voor zorgorganisaties mogelijk is om (tweedehands) Microsoft-licenties te aan- en verkopen tegen een gunstig tarief.”

“Wij zagen de kans om samen met ReLicense de kosten voor Microsoft-licenties in de zorg flink terug te dringen”, zegt Patrick van der Meer, eigenaar van De Licentie Specialist. “Uiteraard hopen we gezamenlijk nog andere zorg- en overheidsinstellingen aan ons te binden.”Over ReLicense
ReLicense is in 2008 opgericht door een ervaren team van tweedehandssoftwarespecialisten met het doel tweedehandssoftware over te dragen. Daarbij is de overdracht compatibel met de juiste licentieovereenkomsten en wettelijke bepalingen. ReLicense richt zich uitsluitend op de B2B-overdracht van de OEM en volume-licenties. Inmiddels is ReLicense uitgegroeid tot Europees marktleider in tweedehandssoftware. Voor meer informatie: www.relicensebenelux.nlContactgegevens:
ReLicense
Jarno Claassen
Tel: +31 (0) 646 003 592
E-mail: jarno.claassen@relicensebenelux.nl

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
LEWIS
Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: relicensenl@teamlewis.com