Curvature benoemt tech-veteraan Peter Weber tot CEO

Lijnden, 25 september 2017Curvature, ’s werelds grootste leverancier van diensten op het gebied van third-party maintenance, heeft IT-veteraan Peter Weber aangesteld als nieuwe CEO. Weber neemt het roer van de wereldwijde organisatie over, nadat hij zich begin dit jaar bij de raad van bestuur aansloot als executive chairman.

Weber kan bogen op een jarenlange ervaring als leidinggevende in de technologiesector en heeft een sterke visie op IT- en clouddiensten. Hij combineert een reputatie als succesvol zakelijk leider met een bewezen vermogen om opkomende technologiebedrijven uit te laten groeien tot succesvolle marktleiders. Hij gaf hiervoor leiding aan Carpathia, een toonaangevende leverancier van datacenter- en clouddiensten in commerciële en publieke sectoren. Daarvoor was Weber oprichter en CEO van SevenSpace, een innovatief IT-bedrijf, dat werd overgenomen door Sun Microsystems. Sun Microsystems hield Weber aan om leiding te geven aan hun wereldwijde services business unit.

Het is een prachtige uitdaging om Curvature te leiden in ons razendsnelle groeitraject,” zegt Weber. “De vraag naar third-party maintenance, gebruikte hardware en alternatieve onderhoudsstrategieën zit enorm in de lift en wereldwijde organisaties hebben nu, meer dan ooit, hulp nodig bij het verlengen van de lifecycles van hun IT-activa, terwijl ze tegelijkertijd hun bestaande netwerken en datacenters moeten optimaliseren om kosten en risico’s te verminderen. Curvature’s onbevooroordeelde, merkonafhankelijke dienstverlening biedt klanten een ongekende vrijheid en flexibiliteit op IT-gebied.”

Weber is niet het enige nieuwe gezicht bij Curvature: Scott A. Thomas werd onlangs aangesteld als Chief Human Resources Officer van de 2.200 werknemers tellende organisatie. Thomas is een resultaatgedreven HR-leider met bijna twintig jaar ervaring. Hij brengt een schat aan operationele vaardigheden met zich mee en voerde recent de regie over de succesvolle integratie van meer dan 90.000 werknemers bij de fusie tussen Charter Communications en Time Warner. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende HR-functies bij Wachovia Bank, Wells Fargo en Saks.

Met deze nieuwe aanstellingen zal Curvature nog verder in een stroomversnelling belanden, als de onbetwiste wereldleider op de groeiende markt van third-party maintenance en multi-vendor sourcing,” stelt Joel Schwartz, partner en hoofd van private equity Americas bij Partners Group, een grootaandeelhouder in Curvature.

Met meer dan 100 servicecenters en kantoren in elf landen, en meer dan 15.000 klanten wereldwijd, is Curvature aanzienlijk groter dan concurrerende bedrijven en de groei is nog lang niet voorbij: "Third-party maintenance werd de norm in 2015, bleef groeien in 2016 en wordt steeds breder ingezet in 2017,” zegt Christine Tenneson, research director bij Gartner, en auteur van Gartners Market Guide for Data Center and Network Third-Party Hardware Maintenance.“Klanten van elke grootte en van over de hele wereld, gebruiken TPM. Gartner schat dat er momenteel meer dan tien miljoen datacenter- en netwerkapparaten onder TPM vallen en 71% van de grote ondernemingen gebruikte TPM voor de ondersteuning van een gedeelte van hun apparatuur in 2016.”Bijlagen

Thumbnail
439 KB jpg Peter Weber CEO Curvature


Voor informatie of interviewaanvragen
Pride PR
Simone Pouw / Wilco Rutenfrans
+31 71 568 0028
curvature@pridepr.nlOver Curvature
Als de wereldwijde leider in onafhankelijke IT-support, IT-producten en IT-diensten, transformeert Curvature de manier waarop bedrijven hun apparatuur en ondersteuning beheren, onderhouden en upgraden voor multi-vendor, multinationale netwerken en datacenters. In een tijd waarin IT-prioriteiten en digitale transformaties om voorrang strijden, moeten bedrijven lenig, efficiënt en slim zijn met hoe zij investeren in IT en zakelijke innovatie. Curvature is een strategische partner voor wereldwijd meer dan 15.000 organisaties en is gespecialiseerd in het leveren van 24/7 wereldwijde technische ondersteuning, geavanceerde hardware-vervanging en het complete lifecycle-beheer van netwerk- en datacenterapparatuur onder een wereldwijd contract vanuit locaties in Europa, Amerika en Azië. Kijk voor meer informatie op www.curvature.com of de LinkedIn-pagina van Curvature.