Toshiba benoemt Scholten Awater als eerste Mobile Zero Client specialist

Breda, 14 september 2017 - Toshiba Information Systems Benelux is met hardwaredienstverlener Scholten Awater overeengekomen dat zij zich ontwikkelen als specialist in de markt van Mobile Zero Client oplossingen. Daarvoor heeft de Toshiba partner extra resources toegekend aan het huidige team van mobility experts. Het bewerken van dit nieuwe marktsegment zal zich met name richten op grootzakelijke organisaties in de zorg, finance, overheid en onderwijs. Daar waar hoge eisen worden gesteld aan veilige werkplekken nu ook de nieuwe GDPR wet- en regelgeving voor data- en privacybescherming van kracht gaat in 2018.

De Toshiba Mobile Zero Client (TMZC) is een compleet nieuwe computer die optimale veiligheid garandeert omdat de data altijd op een centrale, goed beveiligde plek staat. Het is niet mogelijk gegevens op het apparaat zelf op te slaan. Bij diefstal, vermissing, of hacken gaan daarmee geen privacygevoelige en vertrouwelijke persoons- en bedrijfsgegevens verloren.

“De beveiliging van een mobiele zero client is op afstand beter te monitoren dan van thin clients, laptops en smartphones. Dat verhoogt het gemak voor de gebruiker en het voorkomt slapeloze nachten van IT-managers. Uit onderzoek blijkt dat veiligheid van werkplekken de grootste zorg is voor grote organisaties. Wij hebben gecertificeerd specialisme in huis om organisaties kennis te laten maken met de voordelen van een werkplek die geen lokale dataopslag en beheer kent. De oplossingen die Scholten Awater biedt, zijn zeer gewild door een stijgende behoefte van organisaties die zich afvragen hoe ze moeten voldoen aan de GDPR-richtlijnen en de steeds strengere privacywetgeving waarin datalekken beboet worden”, stelt Luuk Slaats, Commercieel Directeur bij Scholten Awater.

“Er is enorm veel vraag naar werkplekapparatuur waarmee je mobiel werken combineert met optimale veiligheid en lage beheerkosten. We zijn daarom erg blij dat onze partner Scholten Awater extra inspanningen gaat verrichten om te voldoen aan deze vraag. Daarmee zijn ze een pionier in de nieuwe Zero Client markt”, zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux.

De TMZC biedt alle mogelijkheden van moderne laptops, zoals werken met een dockingstation, een anti-reflecterend scherm met hoge resolutie en werken via snelle, veilige internetverbindingen. De Toshiba Mobile Zero Client ondersteunt alle belangrijke VDI-oplossingen, waaronder Citrix en VMware, zodat organisaties er eenvoudig mee aan de slag kunnen en hun infrastructuur niet hoeven aan te passen. Dat betekent lagere installatiekosten, betere beveiliging en snellere terugverdientijd van investeringen.

Organisaties waarin apparatuur regelmatig wisselt van gebruiker bijvoorbeeld bij de inzet van tijdelijk personeel of het samenwerken van gebruikersgroepen op een mobiele computer tonen inmiddels ook volop interesse in de Toshiba Mobile Zero Client volgens partner Scholten Awater.

Over Scholten Awater
In 1993 is Scholten Awater opgericht met een duidelijke visie op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger. Scholten Awater ontzorgt grote organisaties met totaaloplossingen van hardware, services en de bijbehorende dienstverlening en is marktleider op dit gebied. Daarnaast is de organisatie naamgever van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop en staat het bekend om de brede maatschappelijke betrokkenheid. Bij Scholten Awater werken vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen en het distributiecentrum in Wijchen 250 medewerkers.

Over Toshiba
Toshiba Corporation draagt al meer dan 140 jaar bij aan onze duurzame toekomst dankzij de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologie. Onze zakelijke activiteiten zijn gericht op de vitale infrastructuur van onze moderne samenleving. Gebaseerd op de normen en waarden van de Toshiba Group; ‘Committed to People, Committed to the Future’. Toshiba zet zich wereldwijd in voor een beter leven voor nieuwe generaties. Meer informatie over Toshiba is beschikbaar op www.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Meer informatie over de Toshiba Mobile Zero Client is beschikbaar op http://www.toshiba.nl/generic/Toshiba-mobile-zero-client/. Voor meer informatie, specificaties of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Simon Bontje
Tel. +31 (0)76 - 5438712
simon.bontje@toshiba.nl

The Communication Force
Jolanda Peek
Tel. +31 (0)23 56 56 852
Jolanda@communicationforce.com

Alle in dit persbericht vermelde handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaar. De informatie in dit persbericht is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Toshiba Information Systems Benelux kan er echter niet voor instaan dat deze informatie juist en/of volledig is. Aan de inhoud van het persbericht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.