Zyxel benoemt Jannik Haargaard tot president van Zyxel Europe

Zyxel helpt mkb en Service Providers in Digitale Transformatie

Jannik Haargaard Hoofddorp, 3 juli 2017 – Zyxel Communications, Your Networking Ally, stelt Jannik Haargaard aan als nieuwe president Zyxel Europe. Zijn functie gaat per 1 juli 2017 in.

Haargaard werkt al meer dan elf jaar bij Zyxel en heeft meerdere rollen in Europa vervuld. Zo was hij eerder werkzaam als country manager van Finland en Denemarken, directeur van Sphairon GmbH en de laatste vier jaar actief als Vice President Operations and Finance bij Zyxel Europe.

“Jannik Haargaard is een zeer gerespecteerde manager met een goede en consistente trackrecord. Hij heeft uitstekende prestaties en resultaten geleverd”,  aldus Gordon Yang, president van Zyxel. “Zijn diepgaande kennis van de Europese markt stelt hem in staat om het succes, dat we de afgelopen vijf jaar hebben gekend, verder uit te bouwen. Haargaard zal nauw samenwerken met het wereldwijde leidinggevende team om in 2017 een duidelijke visie op Zyxel Europe te definiëren en we kijken ernaar uit om deze plannen te realiseren.”

Jannik vervangt Lee Marsden die zijn carrière buiten Zyxel vervolgt met de start van een ??nieuwe onderneming. “Lee heeft Zyxel Europe door een transitie periode geleid, waardoor de omzet van 80 miljoen euro in 2012 verdubbeld werd tot meer dan 150 miljoen euro in 2016. In deze periode is het bedrijf in Europa qua focus verschoven van een geografisch georiënteerd bedrijf naar een functionele structuur. Hierdoor heeft Marsden altijd sterke winsten geboekt voor Zyxel met 2016 als uitschieter”, aldus Yang. “We willen hem bedanken voor zijn jarenlange toewijding aan ons bedrijf en sterk leiderschap en wensen hem het beste voor de toekomst.”

Haargaard over zijn nieuw functie: “Op basis van de sterke prestatiecultuur binnen Zyxel is het tijd om het volgende doel te stellen. We blijven daarbij nauw samenwerken met onze partners om successen te behalen in het mkb en in de Service Provider markt. We helpen onze klanten in hun reis door de Digitale Transformatie met de krachtige Zyxel technologie zodat ze verder kunnen groeien.”

Jannik Haargaard werkt vanuit het kantoor in Kopenhagen in Denemarken en rapporteert aan Gordon Yang.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap en Valadis en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.ZyXEL.nl.