BPSolutions naar volgende ronde IBM Watson Build Challenge

Driebergen, 28 juni 2017 - BPAnalytics, de Data Science & Analytics-tak van BPSolutions, is door naar de volgende ronde in de wereldwijde IBM Watson Build Challenge.
 
In de IBM Watson Build Challenge strijden wereldwijd business partners tegen elkaar om de beste ‘cognitive’ solution te maken op basis van de Watson-API’s in het IBM Bluemix Innovation Platform.

In de eerste ronde van deze challenge is het de opdracht om een business case op het gebied van cognitive computing te ontwikkelen. BPAnalytics is geselecteerd vanuit 153 inzendingen en neemt het in de volgende ronde op tegen 32 andere Europese business partners. In oktober wordt de oplossingen gepresenteerd tijdens de Dragon’s Den in Cannes, Frankrijk, voor een panel van Europese IBM- en externe juryleden. De winnaar neemt het vervolgens in de laatste ronde op tegen de acht beste uit verschillende werelddelen in de ‘Global Final’.

"Cognitive Computing is een technologie die gebaseerd is op het functioneren van het menselijk brein", legt Ymke de Jong, Data Scientiste bij BPAnalytics uit. "Het zijn systemen die kunnen leren, redeneren en de natuurlijke taal begrijpen. Kortom, net als de cognitieve vermogens en vaardigheden van de mens.”

Wat de winning business case van BPAnalytics precies inhoudt, houdt Mark de Groot, Algemeen Directeur van BPSolutions, nog even geheim: “We hebben gedacht vanuit het automatiseren van tijdrovende activiteiten binnen zowel grote als kleine organisaties. Op basis hiervan hebben we een revolutionaire oplossing bedacht. We zijn in ieder geval bijzonder trots dat we het concept mogen gaan bouwen samen met experts van IBM en het mogen verdedigen op Europees niveau.”//////////////////////////////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////////////////////////////////

Profiel BPSolutions Group
Binnen de BPSolutions Group vallen de activiteiten van BPSolutions, BPCloudServices en BPAnalytics.

BPSolutions is sinds 2001 alom erkend adviseur op het gebied van dynamische ICT-infrastructuren, datamanagement en analytics. BPSolutions heeft strategische samenwerkingsverbanden met IBM, Lenovo, HPE, SAP, Veeam en Microsoft.

BPCloudServices levert 24/7 managed & cloud services voor mission-critical omgevingen. BPCloudServices ontzorgt de IT-afdelingen van organisaties en ondernemingen van elk formaat door cloud-, IT-monitoring en beheerdiensten te leveren met de hoogst mogelijke beschikbaarheid tegen minimale risico’s. 

BPAnalytics richt zich met haar data scientists en engineers op het helpen van organisaties op het gebied van innovatie met data-advisering, advanced analytics (zoals Machine Learning en Deep Learning) en het exploiteren en beheren van de data-oplossingen.

Perscontact: 
BPSolutions Group 
drs. M.A. (Mark) de Groot, Algemeen Directeur
Tel.: 0343-529000 
E-mail: mark.de.groot@bpsolutions.nl
Web: www.bpsolutions.nl