Contec maakt Mojo Networks, aanbieder van intelligente cloud-managed wifi, beschikbaar op Nederlandse markt

Enschede, 27 juni 2017 – Contec, distributeur van IT-beveiligingsoplossingen, maakt de intelligente wifi-oplossingen van Mojo Networks beschikbaar voor de Nederlandse markt. Vanaf 1 juli kunnen klanten  en partners van Contec kiezen voor de veilige, draadloze netwerkoplossingen van Mojo. De intelligente oplossingen van Mojo  bieden de unieke mogelijkheid de wifi access points via de cloud te beheren, daarnaast bevatten de producten een hoge mate van veiligheid en geven ze inzicht in gebruikers.

De producten van Mojo Networks bieden de volgende voordelen:

Eenvoudig cloud beheer: met Mojo kunnen wifi access points vanuit de cloud beheerd worden, oftewel vanaf elke locatie en op elk moment. Dit maakt beheer op afstand heel gemakkelijk. Netwerkbeheerders zien via het cloud-controlpanel bijvoorbeeld of er extra access points nodig zijn en waar deze geïnstalleerd moeten worden om een volledig en optimaal wifinetwerk te garanderen. Zijn de access points toegevoegd dan nemen ze automatisch de juiste configuratie aan.

Proactief problemen oplossen: mogelijke problemen op het netwerk worden met Mojo Aware onmiddellijk gespot. Door de inzet van big data analyse en root cause analyse lost het netwerk de problemen zelf op. Ook externe afwijkingen, zoals bijvoorbeeld inlogproblemen van gebruikers op het draadloze netwerk, worden onmiddellijk gedetecteerd en gerapporteerd. Netwerkbeheerders krijgen vervolgens direct de juiste informatie waarmee ze het probleem kunnen verhelpen.

Veilig netwerk: Mojo’s wifi netwerken zorgen er voor dat alle draadloze aanvallen, bedreigingen en apparaten automatisch gedetecteerd en geclassificeerd worden. Apparaten die door het netwerk worden herkend als bedrijfsdevices, worden automatisch op het Mojo netwerk gezet, en kiezen dus nooit voor wifi van onbekende externe netwerken (van nabijgelegen panden).

Inzicht in gebruikers: de access points van Mojo geven aan waar het apparaat dat gebruik maakt of wil maken van het netwerk, zich fysiek bevindt. Ongewenste indringers kunnen zo makkelijk gedetecteerd worden en zoekgeraakte apparaten sneller gevonden. Ook in de zorg zijn er interessante toepassingen: op patiënten in verzorgingshuizen die een device bij zich dragen is het eenvoudiger toezicht houden.

Marketing doeleinden: Mojo’s Social Wi-Fi & Analytics laat gasten op basis van hun sociale media account gratis inloggen op het netwerk. De onderneming kan vervolgens met de klant contact leggen  door het sturen van aanbiedingen of relevante informatie. Mojo analyseert de klantgegevens en levert deze aan in een overzichtelijke rapportage.

Rudie Egberink, technical account manager en pre-sales bij Contec: “Mojo is een prachtig product dat antwoord biedt op veel vragen die klanten hebben. Het is een veilige, betaalbare cloud-oplossing die  snel en makkelijk wordt geïmplementeerd. De alles-in-een licentie is opvallend compleet en bevat niet alleen de access points en het cloud management, maar ook controller, guest manager, security- en analysetools. Bij Mojo is erg veel technische kennis in huis, en dat zie je terug in de hoge kwaliteit van de producten. Klanten en partners die actief zijn in de zorg, onderwijs of zakelijke markt vragen om een stabiel wifi netwerk, dat veilig is én in staat is om bepaald netwerkverkeer voorrang te geven. Dankzij de intelligente oplossingen van Mojo komen we volledig tegemoet aan de eisen en vragen van onze klanten, we zijn er dan ook trots op dat we dit product deze zomer op de markt brengen.”

Over Contec:
Contec is distributeur van IT-beveiligingsoplossingen en biedt producten en ondersteuning aan channelpartners in de Benelux. Omdat Contec ernaar streeft dat klanten het maximale uit IT-security halen, bestaat het portfolio uit producten waar intern veel ervaring mee is opgedaan. De hieruit voortkomende expertise resulteert in op maat gemaakt advies door gespecialiseerde IT-consultants. Contec biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van technische en commerciële ondersteuning en distribueert beveiligingsoplossingen van Hillstone Networks, FileCap, Webroot en  Mojo Networks. Meer informatie vindt u op: www.contec.nl

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Karianne Hoekstra-Zeebregts
Zeekhoe Communicatie
M. 06-460 80656
T: 023 - 55 53 433
E. karianne@zeekhoe.nl