Datum: (404 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

NTT DATA doet strategische investering in MarkLogic

Door Big data groeit interesse in NTT -expertise en MarkLogic’s Enterprise NoSQL-databasetechnologieNTT DATA, een wereldwijd opererende system integrator en dochteronderneming van het Japanse NTT, gaat investeren in NoSQL-databaseleverancier MarkLogic. Beide bedrijven intensiveren bovendien hun samenwerking. Zo zullen ze nieuwe go-to-market strategieën ontwikkelen en de handen ineen slaan tijdens ontwikkeltrajecten bij Europese, Amerikaanse en Japanse klanten. Met deze strategische alliantie willen de bedrijven meer aandeel veroveren in de sterk groeiende, wereldwijde databasemarkt.

NTT Data en MarkLogic werken al samen sinds 2012. De bedrijven trekken in teamverband op bij grote data-integratietrajecten en het koppelen van databanken. Die projecten hadden tot nu toe echter alleen in Japan plaats. NTT en MarkLogic willen nu ook internationaal gaan samenwerken. Met name in de zorg, de maakindustrie, de financiële sector en bij de overheid liggen groeikansen. “De samenwerking is goed nieuws voor Nederlandse bedrijven,” zegt Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT. “In Japan zijn ingenieurs van MarkLogic en NTT al vaker samen opgetrokken bij complexe data-integraties. De platformen die we met hulp van MarkLogic voor onze klanten neer kunnen zetten geven inzichten die onze klanten in staat stellen de concurrentie voor te blijven.”

Big data
Ook Robert Mooijman, director Services Sales bij NTT Data, is erg enthousiast. “De laatste jaren zien we het aantal integratieprojecten sterk toenemen,” vertelt hij. “De meeste bedrijven hebben klantgegevens in losse databanken. Door al die gegevensbronnen aan elkaar te knopen en te verrijken met gegevens uit externe databases ontstaat een 360-gradenklantbeeld dat bedrijven in staat stelt gericht en persoonlijk met klanten te communiceren. MarkLogic’s enterprise NoSQL-databasetechnologie speelt bij dit type big data-projecten een sleutelrol.” “Enterprises hebben behoefte aan een database die in staat is data te verbinden, ongeacht type, soort of omvang, en zonder concessies te doen op het gebied van security. Steeds meer organisaties wereldwijd kiezen daarom voor de Enterprise NoSQL oplossing van MarkLogic. Daardoor  zijn we de laatste jaren sterk gegroeid,” vertelt Jurriaan Krielaart, Regional Director Northern Europe bij MarkLogic. “De investeringen die NTT in MarkLogic doet stellen ons in staat onze groei te versnellen. Met name de investering van intellectueel kapitaal in MarkLogic en de commitment van NTT zijn voor ons van grote waarde. De expertise van NTT in combinatie met de cutting-edge technologie van MarkLogic zorgen ervoor dat onze klanten de best mogelijke oplossingen krijgen.”

***

Over NTT
NTT levert consultancy, architectuur, veiligheid en cloud-diensten om de informatie- en communicatietechnologie-omgevingen van bedrijven te optimaliseren. Deze diensten worden ondersteund door een wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, met onder andere het wereldwijde Tier-1 IP-netwerk en Arcstar Universal One. NTT Communications is een dochteronderneming van NTT Group (NYSE: NTT), de grootste datacenterdienstengroep ter wereld. NTT Group is gevestigd in 87 landen en regio’s heeft een totale omzet van meer dan 95 miljard dollar. Het van oorsprong Japanse NTT is sinds enkele jaren actief in de Benelux. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.ntt.com/en/index.html

Over MarkLogic
Al meer dan een decennium vertrouwen organisaties over de hele wereld op MarkLogic voor hun innovatieve informatietoepassingen. Met experts op het gebied van het integreren van gegevens uit silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele enterprise NoSQL-database-platform onze klanten in staat om de volgende generatie applicaties te bouwen op een uniform, 360-graden beeld van hun gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, en MarkLogic heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.MarkLogic.com.