Damovo neemt Zwitserse Voice & Data Network AG over als uitbreiding Europese groeistrategie

  • Damovo vergroot hiermee aanwezigheid in Zwitserland
  • Overname ondersteunt Avaya-mogelijkheden in hele groep
  • Acquisitie biedt mogelijkheden tot extra uitbreiding naar Oostenrijk

Amsterdam, 2 juni 2017 – Damovo, toonaangevend leverancier van zakelijke communicatieoplossingen en - diensten, neemt de Zwitserse voice- en dataprovider Voice & Data Network AG (‘Vodanet’) over voor een niet nader te noemen bedrag. Naast dat de overname de ervaring en expertise van het Vodanet-team toevoegt aan Damovo, versterkt de overname Damovo’s Avaya-mogelijkheden en biedt deze kansen om de activiteiten in Europa verder uit te breiden.

Na de overname van Netfarmers in 2016, is deze nieuwe overname een volgende stap in de ‘buy and build’-strategie van Damovo. Hiermee wil het bedrijf de toonaangevende UC-provider van Europa worden. Vodanet is een belangrijke Avaya-partner in Zwitserland die het volledige Avaya-portfolio aanbiedt – waaronder een eigen cloudaanbod. De overname verdrievoudigt Damovo’s aanwezigheid op de Zwitserse markt, en verbetert daarnaast de mogelijkheden tot Avaya-ondersteuning in heel Europa.

“We zijn erg blij met de overname van Vodanet”, zegt Glen Williams, CEO van Damovo. “Dit bedrijf is een aanvulling op ons huidige portfolio en verbetert onze positie voor verdere groei. We kijken met name uit naar de mogelijkheden die deze overname biedt in zowel Zwitserland als voor onze hele groep.”

Carl Muehlner, Managing Director van Damovo voor Centraal-Europa: “Onder begeleiding van Claudio Donnaianna hebben we hebben al een sterke Mitel-onderneming opgebouwd in Zwitserland – de overname van Vodanet versterkt nu onze positie als voice- en dataspecialist. Er zijn maar weinig Avaya-partners die hun eigen cloudplatform hebben gebouwd, dus de ervaring en expertise van Vodanet op dit gebied zijn van onschatbare waarde voor onze verdere groei. Vodanets digitale skills en Damovo’s meertalige support bieden niet alleen een sterke basis om onze activiteiten in de regio Zwitserland verder uit te bouwen, maar ook mogelijkheden om onze aanwezigheid uit te breiden naar de Oostenrijkse markt.”

Roger Peter, Managing Director Vodanet AG: “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het Damovo-team en zijn heel benieuwd naar de toekomst. We hebben steeds meer klanten die op zoek zijn naar een internationale partner om hen te ondersteunen bij de Avaya-technologieën die ze geïmplementeerd hebben, en met Damovo kunnen wij die partner voor hen zijn.

“De overname is ook een blijk van Damovo’s commitment met Avaya”, zegt Patrik Spörri van Avaya. “Het toont hun ambitie voor het verder ontwikkelen van hun Avaya-capaciteiten en om een van onze grootste partners in Zwitserland en het Europese vasteland te worden.”

Over Damovo
Damovo levert efficiënte zakelijke technologieoplossingen aan bedrijven wereldwijd. Onze klanten profiteren van veertig jaar ervaring en expertise, en van de zakelijke ecosystemen van branchepartners. Dankzij de adviserende benadering (‘begrijpen, leveren en verbeteren’) werkt het bedrijf samen met klanten om te ontdekken hoe technologie hun zakelijke doelstellingen kan ondersteunen, nu en in de toekomst. Het Damovo-portfolio bestaat uit oplossingen rondom unified communications en collaborations, LAN-netwerken, contactcenters, clouddiensten en wereldwijde managed services. Damovo heeft regionale kantoren in heel Europa en bedient wereldwijd 120 landen. Het bedrijf biedt zijn tweeduizend klanten de tools die zij nodig hebben om voortdurend zakelijke verbetering te bereiken, in welke sector of welk land dan ook. In januari 2015 werd Damovo overgenomen door Oakly Capital, samen met huidige Executive Chairman Matthew Riley.

Lees meer op www.damovo.com

Mediacontact

LVTPR
Marcel Klein
Tel : +31 (0)30 65 65 070
damovo@lvtpr.com