think project! versterkt marktpositie in Europa

Onder meer overname Duitse concurrent en oprichting joint venture in Spanje dragen bij aan groei

Utrecht, 29 mei 2017 – think project!, leverancier van software voor cross-enterprise collaboration en information-management voor de bouw- en engineering-sector, zag in het boekjaar 2016 zijn salescijfers stijgen met 35 procent. De omzet van think project! ontwikkelde zich positief in alle doelsegmenten (publieke en particuliere vermogensbezitters, algemene aannemers, projectmanagers). Hoogtepunten in dit boekjaar waren de forse uitbreiding van internationale markten, investeringen van private equity-investeerder TA Associates, en de succesvolle uitrol van oplossingen voor BIM collaboration.

Met een omzet van bijna 30 miljoen euro in 2016 blijft think project! Europees marktleider op het gebied van cross-enterprise collaboration en information-management. think project! versterkte zijn marktpositie door het verkrijgen van een meerderheidsbelang in de think project!-distributeur in Oostenrijk, de oprichting van de joint venture think project! Iberia in Spanje (samen met ProjectCenter), de overname van de Duitse concurrent Conetics en de vestiging van een nieuwe R&D-locatie in Polen.

Na een succesvolle marktuitrol van BIM collaboration-oplossingen hebben al meer dan zestig projecten collaboration-processen in kaart gebracht voor meer dan 7.500 modellen binnen think project!.

“We zijn erg verheugd over de ontwikkelingen van het bedrijf in 2016”, zegt Thomas Bachmaier, CEO van think project!. “Met ons nieuwe partnership met TA Associates versnellen we onze internationale groei en versterken we onze positie als de partner voor digitale transformatie door ons verder te richten op de ontwikkelingen van BIM-oplossingen binnen think project!.”Over think project!:
Al meer dan vijftien jaar levert think project! een kant-en-klaar en verder vorm te geven Common Data Environment (CDE) voor bouw- en engineering-projecten. think project! speelt in op de toenemende vraag naar digitale bouwoplossingen die cross-enterprise collaboration en information-management mogelijk maken.
think project! biedt ook oplossingen voor procesmanagement voor building information modelling (BIM) en interfaces voor algemene bedrijfsapplicaties als ERP. think project! richt zich op de hedendaagse uitdagingen op het gebied van digitalisering in de bouw- en engineering-sector met state-of-the-art softwareoplossingen en consultancy en diensten.

think project! werd in 2000 opgericht in München (Duitsland). Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier voor cross-enterprise collaboration en information-management in Europa. think project! heeft ook aandelen in bedrijven die aanvullende oplossingen en diensten leveren.

Klanten in de bouw- en engineering-sector van over de hele wereld worden bediend vanuit think project!’s hoofdkantoor in München en via verschillende dochterondernemingen in heel Europa. Vanuit het R&D-hoofdkantoor in Berlijn worden de multinationale R&D-teams – die verantwoordelijk zijn voor softwareontwikkeling en -innovatie – aangestuurd. think project! Benelux is verantwoordelijk voor de sales, marketing, levering en ondersteuning van think project!-oplossingen in de Benelux. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en staat onder leiding van Jules van der Weide.

Voor meer informatie:

Judith Kana
Field Marketing Specialist Benelux 
think project! BeNeLux B.V. 

Mobiel: +31 (0) 6 578 119 14 
E-mail: judith.kana@thinkproject.com
 
Website: www.thinkproject.com
E-mail:    benelux@thinkproject.com
Legal info: www.thinkproject.com/en/info