Datum: (488 dagen oud)
Bedrijf:

TomTom Telematics gaat samenwerken met SOTI

Samenwerking zorgt voor verbeterde aansturing op afstand van het wagenpark met mobile device managementAmsterdam, 15 maart 2017 – TomTom Telematics gaat een samenwerking aan met SOTI. Dit maakt de populaire enterprise mobility management-software (EMM) van het bedrijf, MobiControl, beschikbaar voor het beheer van de TomTom PRO 8-series* driver terminals.

SOTI MobiControl geeft wagenparkbeheerders de volledige controle over de TomTom PRO 8-series, een open platform driver terminal die eenvoudig is in te richten met verschillende apps om aan de behoeften van individuele gebruikers en functies te voldoen. De beschikbare content en gebruikersprofielen op de apparaten worden vanaf een centrale plek beheerd, zodat bestuurders toegang hebben tot de benodigde actuele applicaties voor hun specifieke werkzaamheden, zonder dat zij hiervoor moeten terugkeren naar kantoor.

SOTI MobiControl biedt krachtige functies en geeft wagenparkbeheerders controle over gebruikersgroepen en -beleid. Zo hebben ze toegang tot apps, functionaliteiten en content die gebaseerd zijn op de werkzaamheden van de gebruiker binnen het bedrijf. Daarnaast is toegang tot de app in te stellen op basis van geografische locatie. Deze functies helpen niet alleen bij het beheren van appgebruik, ook datakosten zijn te beperken door gebruikers bijvoorbeeld niet toe te staan om grote bestanden te downloaden wanneer zij zich in het buitenland bevinden.

“SOTI MobiControl stelt klanten die TomTom PRO 8-series driver terminals gebruiken in staat onderweg de apparaten via één beveiligde interface te beheren en te updaten, zodat ze altijd geschikt zijn voor gebruik. Hierdoor wordt het managen van mobiliteit eenvoudiger, zodat er meer tijd overblijft voor de kerntaken van het bedrijf”, zegt Oscar Rambaldini, Vice President of Product Management bij SOTI.

“SOTI is toonaangevend op het gebied van mobile device management. Door MobiControl aan te bieden in combinatie met de TomTom PRO 8-series driver terminals helpen we bedrijven ervoor te zorgen dat ze de juiste hulpmiddelen hebben om effectief te handelen”, zegt Taco van der Leij, VP Marketing van TomTom Telematics. “Er zijn honderden apps beschikbaar voor WEBFLEET en PRO 8-series driver terminals. Zo helpen we onze klanten meer uit hun bedrijven te halen.”

De integratie wordt verzorgd door OrangeSeven BV, specialist in mobile device management en geselecteerd door SOTI om TomTom wereldwijd alle MobiControl-oplossingen te leveren.

-EINDE-

Noot voor de redactie
* De TomTom PRO 8-series is een robuuste en open API driver terminal en kan worden aangepast aan specifieke werkzaamheden met behulp van apps uit het TomTom Telematics App Center. De TomTom PRO 8-series is de fleet management geoptimaliseerde versie van de TomTom BRIDGE.

Over TomTom Telematics
TomTom Telematics is een business unit van TomTom, die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. WEBFLEET is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen. Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen.

TomTom Telematics behoort tot de meest toonaangevende aanbieders van telematicaoplossingen in de wereld met meer dan 700.000 abonnementen wereldwijd. Het bedrijf ondersteunt bestuurders in meer dan zestig landen en biedt het krachtigste lokale supportnetwerk dat er is, en de grootste keuze in sectorspecifieke applicaties en integraties van externe partners. Meer dan 46.000 klanten profiteren elke dag van het hoogste niveau voor wat betreft betrouwbaarheid, integratie en beschikbaarheid van de ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde diensten die opnieuw geauditeerd zijn in november 2016.

Meer informatie is te vinden op tomtom.com/telematics.
 
Volg ons op Twitter @TomTomWEBFLEET.

Over SOTI Inc.
SOTI is ‘s werelds meest vertrouwde leverancier van Enterprise Mobility Management-oplossingen (EMM). Het bedrijf bedient meer dan 17.000 ondernemingen en beheert miljoenen apparaten wereldwijd. SOTI’s innovatieve oplossingen en diensten bieden organisaties de ondersteuning die ze nodig hebben om hun activiteiten te mobiliseren en hun investeringen in mobiliteit te optimaliseren. Het meest bekende product, MobiControl, stelt ondernemingen in staat hun mobiele medewerkers te ondersteunen, optimaliseren en beveiligen via alle platforms ter ondersteuning op het gebied van zakelijke aansprakelijkheid en Bring Your Own Device (BYOD) beleid. SOTI biedt beveiligd mobility management voor een complete, flexibele oplossing voor het beheer en de beveiliging van alle mobiele en verbonden apparatuur die in een organisatie aanwezig is. Als actief lid van de AppConfig Community, deelt SOTI zijn visie op enterprise mobility management en het IoT om branchenormen te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op www.soti.net.

Over OrangeSeven
OrangeSeven BV (www.orangeseven.nl) is gespecialiseerd in enterprise mobility management voor TomTom PRO 8-series en TomTom Bridge-apparaten met SOTI MobiControl. OrangeSeven werkt nauw samen met TomTom en SOTI om ervoor te zorgen dat de technologie op de juiste wijze wordt geïntegreerd en getest voordat deze de markt op gaat. OrangeSeven is de distributeur van deze oplossing en biedt advies en ondersteuning. OrangeSeven is een initiatief van Deep Orange BV (www.deeporange.nl) en Cloud Seven (www.cloudseven.nl).

Mediacontact:
LVTPR
Nicolas Boulart
+32 (0)2 474 17 40
ttt@lvtpr.com