HSO behaalt ISO 27001 certificering

Veenendaal, 7 maart 2017HSO, actief als Microsoft Solution Integrator voor de implementatie, de optimalisatie en het 24/7 beheer van Microsoft Dynamics 365, heeft de ISO 27001 certificering behaald. Dit geeft aan dat HSO beschikt over een duidelijk beleid rondom data en informatiebeveiliging.

Wanneer HSO tijdens een opdracht toegang krijgt tot bijvoorbeeld het ERP- of CRM-systeem van een klant, heeft HSO toegang tot vertrouwelijke informatie waar zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Hierbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld de bij wet en regelgeving beschermde persoonsgegevens. Door deze certificering weet de klant dat haar data bij HSO veilig is.

Bernard Verweerd, Directeur Managed Services: “We zien dat data- en informatiebeveiliging steeds belangrijkere thema’s worden op de agenda van de overheid en zien een toenemende vraag hierover vanuit onze klanten. Daarom hebben we afgelopen jaar besloten om de interne organisatie, het proces en medewerkersbeleid aan te scherpen. Onderwerpen rondom dataverwerking, data toegang en mogelijke scenario’s zijn geanalyseerd. Alle ‘wat als…?’ vragen zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer er een laptop wordt gestolen met vertrouwelijke klantgegevens, of wie kan er bij de inloggegevens van onze klanten? Op deze manier zijn alle risico’s in kaart gebracht en kan HSO onverwachte situaties uitsluiten.”

Het gehele proces heeft HSO in negen maanden doorlopen. VEST business information governance heeft het proces vanuit de consultancy rol begeleid.

-----

Over HSO
Sinds 1989 is HSO actief als Microsoft Solution Integrator en uitgegroeid tot een succesvol ICT-bedrijf met meer dan 550 medewerkers en vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. HSO ondersteunt lokale en internationale bedrijven in de retail, groothandel, industrie en (technische) dienstverlening om met digitale technologie het verschil te maken. Het fundament hiervoor is Microsoft Dynamics 365: een compleet platform van CRM, ERP, Office 365 en BI-software. HSO verzorgt de implementatie, optimalisatie en het 24/7 beheer van deze cloud oplossingen. HSO behoort tot de Microsoft Dynamics Inner Circle en is in het trotse bezit van het predicaat ‘Meest klantgerichte partner van Microsoft’. Meer informatie over HSO is te vinden op http://www.hso.com/nl of volg HSO op Twitter via @HSO_NL.

Meer informatie
Marcommit
Sanne Bekkema
035-5822730
hso@marcommit.nl