Datum: (452 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nimble Storage introduceert eerste Multicloud Storage Service

Nimble Cloud Volumes bieden de enige opslag in multicloud-omgevingen op enterprise niveau en koppelen er een storage service aan voor Amazon Web Services (AWS) en Microsoft AzureHoofddorp, 1 maart 2017Nimble Storage (NYSE: NMBL), marktleider in predictive cloud infrastructuur, introduceert Nimble Cloud Volumes. Dit is de enige multicloud storage service op enterprise niveau voor applicaties in Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Nimble Cloud Volumes garandeert beschikbaarheid en datadiensten voor bedrijfstoepassingen zoals die tot nog toe niet bestonden op het gebied van block storage in de cloud. Deze mogelijkheden zijn noodzakelijk om de volgende generatie applicaties naar de cloud te kunnen migreren: denk hierbij aan traditionele transactieprocessen met strenge eisen inzake opslag.

Organisaties ontwikkelen allemaal een cloud-strategie ter ondersteuning van diverse applicaties met verschillende prestatieverwachtingen, betrouwbaarheidsniveaus en schaalbaarheid. Volgens een recent rapport van Forrester Research1 betwisten veel bedrijven dat publieke clouds niet geschikt zouden zijn voor bedrijfsapplicaties. In het verleden maakten ondernemingen immers ook al succesvol gebruik van publieke cloudplatformen om er hun nieuwe applicaties op te draaien - applicaties die ze inzetten om zich met hun klanten te verbinden (engagement-systemen). Daarom willen steeds meer marktleiders in AD&D (Application Development & Delivery) diezelfde voordelen - zoals snelle levering, extreme veiligheid en een flexibele kostenstructuur - koppelen aan hun core business applicaties.1

Tijdens de eerste migratiegolf waren het vooral web- en mobiele applicaties die naar de cloud overgezet werden. Nu dient zich een tweede migratiegolf aan, waarbij bedrijven traditionele processen – zoals CRM, financiële applicaties en productiegegevens – naar de cloud overzetten, om daar te testen, te ontwikkelen en te produceren. Dit soort applicaties ondersteunen vaak belangrijke businessprocessen. De gebruikte storage moet aan veel strengere criteria voldoen en moet kunnen rekenen op de hoogst mogelijke beschikbaarheidsgraad (enterprise grade); data services op basis van een traditionele cloudopslag kunnen dit niet op die manier bieden. Deze factoren, in combinatie met een gebrek aan datamobiliteit en een zeer beperkt totaaloverzicht over de prestaties van verschillende clouds, hebben ertoe geleid dat public clouds slechts mondjesmaat in gebruik werden genomen voor business applicaties.

Cloudbeperkingen weggewerkt: uiterst betrouwbaar en geschikt voor krachtige toepassingen
Nimble Cloud Volumes zijn ontwikkeld om de eenvoud van een cloudservice te combineren met mogelijkheden en functionaliteiten waar bedrijfsapplicaties qua storage om vragen. Nimble Cloud Volumes kunnen met dezelfde eenvoud worden beheerd en afgerekend als gewone cloudopslag, maar bieden grote betrouwbaarheid en duurzaamheid, zoals bedrijven dat van enterprise applicaties mogen verwachten. Databeveiliging is flexibel en kosteneffectief, aangezien klanten enkel betalen voor data die gewijzigd wordt en niet voor volledig nieuwe kopieën. IT maakt het ook mogelijk om eenvoudig zero-copy clones aan te maken in de publieke cloud, waardoor test- of ontwikkelingsdoeleinden voor analyses en data-burstings snel kunnen worden toegepast.

Net zoals voor het gehele Nimble Predictive Cloud Platform geldt, zijn ook Nimble Cloud Volumes ontwikkeld om een up-time beschikbaarheidsniveau van zes negens (99.9999%) te kunnen bieden én tot maximaal 1 miljoen keer meer duurzaamheid te garanderen dan het geval is bij traditionele cloud storage.

Cloudbeperkingen weggewerkt: datamobiliteit maakt einde aan vendor lock-in
De behoeften van klanten veranderen. Ze moeten met hun multicloud datacenter dan ook een vrije koers kunnen varen, zonder het risico te lopen dat ze aan één leverancier vastzitten. De ingebouwde datamobiliteit van Nimble Cloud Volumes biedt klanten de vrijheid om voor hun data-opslag te wisselen tussen verschillende publieke cloudomgevingen en hun eigen lokale datacenter, zonder hoge kosten of extreme complexiteiten.

Cloudbeperkingen weggewerkt: totaaloverzicht over clouds & datacenter en predictive analytics
Nimble Cloud Volumes beschikken over krachtige ‘predictive analytics’-functionaliteiten, om klanten een duidelijk totaalbeeld geven over al hun data, verspreid over meerdere clouds. Klanten kunnen snel en accuraat performanceproblemen opsporen en zelfs voorkomen.

“Met Nimble Cloud Volumes kunnen bedrijven kritische applicaties eindelijk 100 procent veilig naar de cloud migreren met het volste vertrouwen dat zij dezelfde duurzaamheid en mogelijkheden hebben als op locatie”, zegt Ajay Singh, Vice President Product Management, Nimble Storage. “Bedrijven kunnen hun flexibiliteit maximaliseren door een multicloud storage service te gebruiken waarmee ze mobiliteit tussen hun publieke clouds en datacenter kunnen realiseren. Door het gebruik van Nimble Cloud Volumes in combinatie met Nimble All-Flash en Adaptive flash arrays zetten zij een grote stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat hun datacenters klaar zijn voor de cloud.”

“De cloud heeft een strategische prioriteit in elke hedendaagse organisatie en IT teams migreren hun zakelijke applicaties. Nimble Cloud Volumes bieden zakelijke opslagmogelijkheden en een eenvoudige migratie om de disruptie tot een minimum te beperken”, zegt Nicole Herskowitz, senior director product marketing bij Microsoft Corp. “Bedrijven kunnen sneller reageren, meer bereiken en kosten besparen met de combinate van Microsoft Azure en Nimble Cloud Volumes.”

Nimble Cloud Volumes zijn momenteel nog in ontwikkeling: een beta proces waar 50 bedrijven uit verschillende sectoren aan meewerken – meer dan 40 procent van deze bedrijven behoort tot de Global 500 ondernemingen. De eerste previews voor klanten zullen vanaf het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar beschikbaar worden gesteld in de Verenigde Staten. Nimble Storage is van plan om deze service in de komende 6 tot 12 maanden beschikbaar te stellen in andere regio’s. Nimble Cloud Volumes zullen beschikbaar zijn vanaf $0.10/GB per maand.

Meer weten over Nimble Cloud Volumes? Bezoek www.nimblestorage.com.

IT-teams kunnen wereldwijd deelnemen aan de Nimble vConference op 15 maart voor een presentatie van de nieuwste trends op het gebied van flash-opslag, gegevensbescherming en voor een keynote presentatie van Rod Bagg, Nimble's vice-president van Analytics en Customer Support. De vConference vraagt geen kosten of reistijd. Registreer hier: http://nimblestorage.regsvc.com/E9

Nimble Storage Bronnen
  • Nimble Storage Website Case Studies en Video’s
  • Volg Nimble Storage op Twitter: @NimbleStorage
  • VolgNimble Storage op LinkedIn
  • Bezoek Nimble Storage op Facebook
  • Bezoek de NimbleConnect Community
Over Nimble Storage
Nimble Storage (NYSE: NMBL) is marktleider in Predictive Cloud Infrastructuur. Het Predictive Cloud Platform van Nimble Storage verschaft gebruikers de snelste en meest betrouwbare toegang tot data. Door predictive analytics met flash storage te combineren kunnen IT-teams datacenter- en cloudoperaties aanzienlijk vereenvoudigen. Meer dan 10.000 klanten vertrouwen op Nimble voor hun business. Meer info op www.nimblestorage.com. Volg ons op Twitter: @NimbleStorage.

1 John R. Rymer, Dave Bartoletti. “Vendor Landscape: Public Cloud Platforms Consolidate, But New Disruptions on the Way.” Forrester. 6, May 2016.Nimble Storage Persdesk
Jennifer Schouten
+31 (0)23 555 34 24
NimbleStorage@yellow-communications.com

Nimble Storage, het Nimble Storage logo, CASL, InfoSight, SmartStack, Timeless Storage, Data Velocity Delivered, Unified Flash Fabric en NimbleConnect zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nimble Storage, Inc. Andere handelsnamen of woorden die in dit document worden gebruikt zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle nog niet aangekondigde diensten, functionaliteiten of functionaliteiten waar in dit document, onze website of andere persberichten en openbare verklaringen naar wordt verwezen die momenteel niet beschikbaar zijn, zijn onderhevig aan veranderingen naar keuze van Nimble Storage en kunnen mogelijk niet worden geleverd zoals gepland of helemaal niet worden geleverd. Klanten die producten en diensten kopen van Nimble Storage dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van diensten, toepassingen en functionaliteiten die momenteel beschikbaar zijn.