Forcepointâ„¢ introduceert nieuwe businessunits voor klantinnovatie

Nieuwe onderdelen Cloud Security, Network Security, Data & Insider Threat Security en Global Governments richten zich op belangrijke klantbehoeften

Utrecht, 01 maart 2017 Forcepoint™, wereldwijd marktleider in cybersecurity, heeft vier nieuwe bedrijfsonderdelen opgericht. De nieuwe onderdelen – Cloud Security, Network Security, Data & Insider Threat Security en Global Governments – stimuleren gerichte innovatie binnen het productportfolio.

Elk Forcepoint-onderdeel wordt geleid door een manager die direct rapporteert aan de CEO van Forcepoint, Matt Moynahan. Forcepoint wil met deze nieuwe bedrijfsstructuur bedrijven helpen om meer inzicht te verkrijgen in het gedrag en de intenties van mensen die met vertrouwelijke data en intellectueel eigendom omgaan – ongeacht de locatie van deze gegevens.

“Forcepoint werkt aan een grensverleggend nieuw bedrijf dat klanten helpt cybersecurity van een andere kant te bekijken. Het bedrijf doet dit door te focussen op de manier waarop mensen omgaan met kritieke bedrijfsdata, en dan met name intellectueel eigendom”, zeg Moynahan. “Dankzij de nieuwe bedrijfsonderdelen levert Forcepoint sneller inzichten op het gebied van deze menselijke interacties. Ik ben er zeker van dat deze aanpak onze klanten precies geeft wat ze in de toekomst nodig hebben.”

Forcepoint introduceert de volgende bedrijfsonderdelen
  • Cloud Security ondersteunt de ontwikkeling van de cloud-, hybride en on-premise oplossingen van Forcepoint voor e-mail- en internetsecurity, waaronder Forcepoint Web Security en Forcepoint Email Security. Ook de op 8 februari 2017 aangekondigde overname van Skyfence, Cloud Acces Security Broker (CASB), valt onder het Cloud Security-onderdeel van Forcepoint. 
  • Network Security tilt de Next Generation Firewall (NGFW) van Forcepoint naar een hoger niveau.
  • Data & Insider Threat Security levert de oplossingen voor dataverliespreventie en bedreigingen van binnenuit. De producten bestaan onder meer uit Forcepoint DLP en Forcepoint Insider Threat.
  • Global Governments bedient belangrijke lokale en internationale markten met technologieën die essentieel zijn voor defensie en overheden. Hieronder vallen cross domain-oplossingen en interne bedreigingen. De producten bestaan onder meer uit Forcepoint High Speed Guard en Forcepoints Insider Threat.
Dankzij de ontwikkeling van deze oplossingsgerichte bedrijfsonderdelen biedt Forcepoint continu een samenwerkingsgerichte aanpak van cybersecurity via een uitgebreid, innovatief, flexibel en schaalbaar oplossingsportfolio. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de huidige én aan de toekomstige cybersecuritybehoeften van de klant. Bezoek www.forcepoint.com voor meer informatie over de nieuwe bedrijfsonderdelen.

Over Forcepoint
Forcepoint behoedt gebruikers, data en netwerken voor de meest geavanceerde aanvallen: van dreigingen van binnenuit tot en met gevaren van buitenaf, en beschermt overal. Forcepoint beveiligt data in de cloud, onderweg en op kantoor, vereenvoudigt compliance en maakt het mogelijk op betere wijze beslissingen te nemen om beveiliging te stroomlijnen. Forcepoint stelt organisaties in staat zich te focussen op hun belangrijkste bedrijfsaspecten, terwijl ze routineuze beveiligingstaken automatiseren. Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Forcepoint. Het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas (VS), en is wereldwijd actief in sales, service, beveiligingslaboratoria en productontwikkeling. Forcepoint is een samenwerking tussen de Raytheon Company en Vista Equity Partners. Bezoek voor meer informatie www.forcepoint.com en volg ons op Twitter @ForcepointSec.

Voor meer informatie:

Forcepoint
Julia Sørensen
julia.sorensen@forcepoint.com
+47 45688201

LVTPR
Nienke Geudeker / Gijs van Beek
forcepointlvtpr@lvtpr.nl
030 6565 070