Datum: (462 dagen oud)
Bedrijf:

Retailers kunnen 85% karton reduceren met herbruikbare promotionele displaysNOORDWIJK, 16 FEBRUARY 2017 -- Pure Value lanceert in samenwerking met de markt de Proteus Smart Display, een herbruikbare display met geïntegreerde technologie.

In co creatie sessies in België met grote retailers en internationale merken is naar voren gekomen dat de huidige manier van promotionele displays binnen supermarkten passé is. Het proces is inefficiënt, met 100% afval door eenmalig gebruik en er is geen inzicht in het rendement van de display actie.

Deze retailers en producenten kwamen gezamenlijk tot een conclusie:

“Wat als er een display kan ontwikkeld worden die alles heeft:

Herbruikbaar, modulair, telescopisch, standaard, flexibele communicatie en met geïntegreerde technologie ten behoeve van BIG Data”

Het concept
Pure Value heeft als doel om met Proteus Smart Display een business model te ontwikkelen die duurzaam, sociaal en waarde creëert voor elke stakeholder. Het concept doorbreekt de silo’s tussen marketing, sales en supply chain en tussen retailers en producenten. De gehele keten moet namelijk anders worden ingericht om met elkaar het afval en inefficiëntie uit de keten te halen en met elkaar de zoektocht aan te gaan van oneindige mogelijkheden door integratie van IoT en Big Data.

Het product
Proteus Smart Display is een metalen frame uit een stuk, opvouwbaar, telescopisch en met flexibele communicatie door een digitaal geprinte sleeve. De display kan voorzien worden met geïntegreerde hard en software ten behoeve van supply chain, marketing en verkoop data. Met deze data is het mogelijk om klantgedrag te meten als ook de supply chain direct aan te sturen.

Het proces
Idealiter wordt Proteus Smart Display gebruikt in een proces waarbij de producenten op het display schap worden gevuld door een Co Packer, met een rechtstreekse levering aan de supermarkt waar de gebruikte displays in een klein pakket weer worden opgehaald. Zo ontstaat er een gesloten keten met een optimaal rendement voor alle partijen. De producent bespaart geld en tijd en krijgt nieuwe inzichten in klantgedrag, de co packer heeft een hoger rendement per m2 en de retailer bespaart tijd, heeft hoger rendement en 85% minder karton afval.

In Co Creatie
In Co Creatie met retailers en producten gaat Pure Value de volgende stap in de uitrol van Proteus Smart Display zetten. Hierin worden de toepassingen op gebied van IoT en Big Data samen met de markt en partner NeoGrid ontwikkeld, als ook de nieuwe toepassingen: bloemen en planten, gekoelde displays en totaaloplossing voor pop up stores. 

Co-creatie events zijn beperkt tot retailers en merkfabrikanten, en gaan door op 1 maart 2017 in België, 16 maart 2017 in Nederland en 6 en 7 juni 2017 in Londen, UK. Om in te schrijven, gelieve contact op te nemen met: Bram@purevalue.nl of via www.purevalue.nl 

Over Pure Value
Pure Value is een R & D, co creatie en showcase ontwikkel bedrijf met top experts, specialisten en netwerk bouwers die nieuwe producten ontwikkelen en win-win situatie creëren voor alle betrokkenen in de supply chain. Pure Value gelooft dat we gezamenlijk een waarde model kunnen ontwikkelen dat duurzaam, sociaal en waardevol is voor alle schakels in de keten. In co creatie met merkfabrikanten en retailers en door de integratie van IoT en Big Data technologieën, voorziet Pure Value in het creëren van nieuwe klantinzichten en het ontwikkelen van geautomatiseerde supply chains. www.purevalue.nl

Over NeoGrid

NeoGrid levert waardevolle collaboratieve supply chain managementoplossingen, met behulp van unieke integratiemogelijkheden met alle bestaande systemen, om essentiële voorraad- en omzetgegevens uit te wisselen over de gehele supply chain, die vervolgens gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden of zelfs automatisch een “call to action” genereren voor intelligente productieplanning, evenwichtige inventarissen, slimme aanvulling, promotie management en gegarandeerde on-shelf beschikbaarheid. www.neogrid.com