Datum: (467 dagen oud)
Bedrijf:

Cadran Consultancy voegt NetSuite toe aan ERP-portfolioHoevelaken, 14 februari 2017 – ERP-specialist Cadran Consultancy breidt haar aanbod uit met Oracle NetSuite ERP. Hiermee kan Cadran iedere groothandel en elk productiebedrijf in de Benelux, zowel in de cloud als on-premise, bedienen met de juiste ERP-oplossing.

Oracle NetSuite biedt een volledige suite met cloud-based financiële-, ERP- en omni-channel commerce-software. Cadran is al bijna 20 jaar specialist in ERP-systemen voor groothandels en productiebedrijven en levert en ondersteunt met name Oracle JD Edwards en Oracle Cloud. Ed Pieters, CEO van Cadran, over de uitbreiding: ‘Deze uitbreiding van ERP-oplossingen is niet alleen een logische stap maar ook een strategische. Direct nadat bekend werd dat Oracle NetSuite ging overnemen hebben wij ons aangemeld voor een partnership met NetSuite vanuit onze joint venture Redfaire International. Wij kunnen nu samen met onze internationale partners NetSuite leveren en implementeren in 16 Europese landen.’

Cloud vanaf de start
Marcel van Es, Salesmanager bij Cadran, vervolgt: ‘Met een team van specialisten zijn wij afgereisd naar Londen en hebben NetSuite grondig onderzocht en doorgelicht. Onze conclusie luidt dat het hier om een goed doordacht ERP-systeem gaat dat vanaf de oorsprong volledig als cloud-oplossing ontwikkeld is. Technische gezien loopt NetSuite voorop, iets dat zich onder andere bewijst door de mogelijkheid om ondanks maatwerk toch mee te kunnen gaan met de release updates waar je als cloud-gebruiker altijd mee te maken hebt.’

Schaalbaar
‘Wij zien een gat in de markt voor Cloud ERP-systemen voor de kleine tot middelgrote groothandels en productiebedrijven’, vertelt Pieters. ‘Wij hebben het dan over bedrijven met tussen de 20 en 200 gebruikers. Vaak hebben deze organisaties diverse systemen aan elkaar geknoopt of zelfs nog los van elkaar draaien en willen zij overstappen op een geïntegreerd ERP-systeem. Vooral als deze bedrijven internationaal georiënteerd zijn, groeien en met meerdere entiteiten werken is NetSuite een hele goede en vooral ook schaalbare oplossing.’

Rijke functionaliteit voor groothandel, retail- en productiebedrijven
Functioneel gezien is NetSuite – dat sinds 1998 bestaat – rijk aan functionaliteit. NetSuite biedt een uitgebreid scala aan modules. Met de geïntegreerde e-commerce-, webshop- en POS-module worden groothandels en retailers ondersteund bij hun omni-channel business. Deze modules zijn volledig geïntegreerd met alle andere ERP-modules zoals Warehouse & Fulfilment. NetSuite biedt ook specifieke functionaliteit voor productiebedrijven waaronder Production Management , Planning & Scheduling, Product Data Management, Quality Management, maar ook MES-integratie.  De nieuwe Advanced Manufacturing module biedt ondersteuning voor zowel discrete als voor (semi-) process manufacturing.

Will Lowe, Channel Recruitment Manager bij Oracle NetSuite: ‘Bij het selecteren van een nieuwe partner, kijken wij naar zaken als ERP-ervaring en kennis van de markt. Bij Cadran hoeven we ons hier geen zorgen over te maken; Cadran is ook in 2016 weer verkozen tot Oracle Industry Partner of the Year vanwege haar succes als ERP-specialist bij groothandels en productiebedrijven. Daarnaast kan Cadran samen met alle Redfaire International partners ook onze internationale klanten uitstekend ondersteunen’.

Over Cadran Consultancy
Cadran Consultancy is een gecertificeerd Oracle Platinum Business Partner en reseller en volledig gespecialiseerd in ERP-implementaties bij groothandels en productiebedrijven. Sinds de start in 1998 bedient Cadran meer dan 80 klanten in de Benelux. Cadran’s ERP-portfolio bestaat uit Oracle JD Edwards, Oracle NetSuite en Oracle Cloud. Cadran is medeoprichter van Redfaire International, een joint venture van vijf Europese ERP-consultancy organisaties met meer dan 300 ERP-consultants. Voor meer informatie: www.cadran.nl.

Over Oracle NetSuite
Oracle NetSuite Global Business Unit, onderdeel van Oracle, was dé pioneer van de Cloud Computing revolutie in 1998 en was het eerste bedrijf dat business applicaties via het internet beschikbaar maakte. Tegenwoordig levert Oracle NetSuite Global Business Unit een volledige suite met cloud-based financiële-, ERP- en omni-channel commerce-software die door organisaties in meer dan 100 landen wordt gebruikt. Voor meer informatie: www.netsuite.com.

Over Redfaire International
Redfaire International is een joint venture van vijf Oracle ERP-partners in Europa. Redfaire International ondersteunt organisaties bij al hun ERP-ambities; van implementaties tot 24x7 support en managed services. De huidige product-portfolio bestaat uit Oracle JD Edwards, Oracle Cloud en Oracle NetSuite. Redfaire International bedient haar klanten met een team van meer dan 300 consultants werkzaam vanuit 16 landen in Europa. Voor meer informatie: www.redfaireinternational.com.

Meer informatie voor de pers
Cadran Consultancy
Jolanda Geerts
Jge@cadran.nl
033-2471599

Maartje van Oeveren
Maartje@maartjevanoeveren.com
06-43440042