Zyxel lanceert snelle wifi-access point voor hotels, scholen en kantoren

WAC5302D-S 802.11ac Access Point biedt gasten snel internet

Hoofddorp, 25 januari 2016 – Zyxel Communications, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, introduceert de WAC5302D-S 802.11ac Access Point. Deze snelle wifi-oplossing kan eenvoudig op muren en plafonds van hotels, scholen en kantoren worden bevestigd. Gasten krijgen daardoor beschikking over sneller wifi.Hotels die gratis wifi bieden hebben daarom de meeste interesse van mensen die op zoek zijn naar een plaats om te overnachten. Hoteleigenaren willen graag hun gasten een goed wifi-netwerk bieden, alleen is het soms moeilijk om een goed netwerk te installeren. Volgens een recent onderzoek van Zyxel blijkt dat gemiddeld 65 procent van alle hotelgasten moet terugvallen op een 3G/4G netwerk, omdat het wifi in hun hotel slecht is. Het slechte wifi-bereik wordt meestal veroorzaakt doordat er draadloze access points in het pand zijn geïnstalleerd. Daarnaast moet de spreiding van de access point in goede orde worden gedaan. De nieuwe Zyxel WAC5302D-S adresseert deze problematiek en zorgt dat hotelgasten altijd beschikking krijgen tot een snel wifi-netwerk. Gasten hebben daardoor altijd toegang tot hun email, apps, social media en (4k) video.

Krachtig
Zyxel WAC5302D-S is voorzien van de beste hardwarecomponenten. Zo is de WAC5302D-S uitgerust met krachtige beamforming en slimme antenne technologie die verschillende mobiele devices zoals smartphones, notebooks en tablets snel detecteren en vervolgens het meest optimale wifi-signaal geven. De access point geeft een krachtig wifi-signaal dankzij ingebouwde Ethernet en Power over Ethernet (PoE) poorten. De WAC5302D-S kan ook worden ingezet als stroomvoorziening voor een smart-tv en/of IP-telefoon die bijvoorbeeld in een hotelkamer staan. Het unieke design van de WAC5302D-S maakt het eenvoudig om de access point overal te bevestigen.

“Vandaag de dag verwachten mensen dat ze altijd en overal verbonden kunnen zijn met het internet. Ze willen thuis en onderwerg altijd over de beste wifi beschikken. De WAC5302D-S access point is een netwerkbondgenoot van bedrijven die hun gasten van snel internet voorziet en de beste wifi ervaring geeft”, zegt Peter Bos, Head of Channel bij Zyxel Benelux.

Beschikbaarheid
De Zyxel WAC5302D-S access point is per direct beschikbaar. Zyxel biedt een modern en krachtig 802.11ac wireless access points portfolio voor stand-alone, unified, unified pro tot cloud managed netwerken die verschillende applicatie scenarios ondersteunen.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap en Valadis en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.ZyXEL.nl