Riverbed helpt Mazars Nederland bij verbeteren van volledig inzicht in netwerk, monitoring en prestaties als onderdeel van nieuw digitaal platform

Riverbed SteelCentral detecteert en lost bottlenecks snel en efficiënt op bij accountantsorganisatie

Hoofddorp, 12 januari 2017 – Mazars Nederland zet Riverbed® SteelCentral™ NetExpress in om meer en beter inzicht te verkrijgen in haar netwerk en in de netwerkprestaties als onderdeel van de digitaliseringsstrategie van de organisatie. SteelCentral NetExpress is een compleet uitgeruste appliance voor netwerkperformancemanagement. De appliance combineert packet capture en flow data-collectie met analytics, het in kaart brengen van afhankelijkheden en rapportages. 

Mazars is een internationale organisatie gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Het bedrijf heeft tien vestigingen in Nederland, waar 46 partners en zeshonderd medewerkers werkzaam zijn. Deze Nederlandse vestigingen zijn onderdeel van de Mazars Groep die actief is in 77 landen met 17.000 professionals.

Voor de ruim zeshonderd Nederlandse medewerkers is een hoog-beschikbaar en betrouwbaar netwerk een eerste vereiste om goed hun werk te kunnen doen. “In onze sector werken veel bedrijven met een digitaliseringsstrategie”, zegt Frank Keessen, IT Director bij Mazars in Nederland. “We zijn goed op weg in de richting naar een paperless office.” Zo bouwde Mazars in Nederland onder meer een nieuw digitaal platform voor interactie met al haar klanten.

De tien Nederlandse vestigingen van Mazars zijn via een MPLS-WAN verbonden met twee datacenters. Daarnaast maken de vestigingen gebruik van een datacenter in Frankrijk, waar Mazars een Oracle-database host. Het bedrijf maakt voor WAN-acceleratie al langer gebruik van Riverbed® Steelhead™ appliances op de locaties. Om ook een beter inzicht te verkrijgen in het netwerk en de netwerkprestaties, zocht Mazars naar een oplossing voor Network Performance Management (NPM).

Op advies van Riverbed-partner IP Knowledge, vond bij de accountancyorganisatie een proof of concept (POC) plaats met Riverbed SteelCentral NetExpress. Deze NPM-oplossing voorziet in end-to-end netwerkmonitoring op basis van geavanceerde analytics, dependency mapping en reporting. NetExpress verzamelt en analyseert netwerkverkeer en is in staat om heel snel te bepalen waar precies een issue ontstaat. Na de succesvolle POC koos Mazars voor Riverbed NetExpress. Sindsdien is het opsporen van netwerkissues veel eenvoudiger geworden. “Wij hebben zeker zestig tot zeventig procent tijdwinst geboekt bij root cause analysis-activiteiten”, zegt Keessen. “Voorheen konden we dagen bezig zijn met het identificeren van een probleem. Gelukkig is dat nu voorbij. Dat is ook te danken aan de intuïtieve interface. De oplossing is snel onder de knie te krijgen, wat ook weer zorgt voor tijdsbesparing. Een ander groot voordeel van SteelCentral NetExpress is het voorspellende karakter. Zoals al in de POC duidelijk bleek, kan NetExpress ver vooruitkijken en mogelijke problemen identificeren voordat gebruikers er last van krijgen. Tot slot sluit de oplossing naadloos aan op de Riverbed SteelHead appliances. Dat vermindert de complexiteit in onze infrastructuur. Wij streven naar zoveel mogelijk standaardisatie in ons netwerk en dat is met deze oplossingen mogelijk.”

Riverbed SteelCentral en het Riverbed Application Performance Platform
Riverbed biedt oplossingen waarmee bedrijven de transitie kunnen maken van legacy-hardware naar een nieuwe software-defined en cloudcentrische benadering voor wat betreft het netwerk. Zo verbeteren organisaties de eindgebruikerservaring en ondersteunt Riverbed hun digitale transformatie-initiatieven. Het Riverbed Application Performance Platform™ biedt de flexibiliteit en het inzicht die beide nodig zijn om succesvol te zijn in de cloud en de digitale wereld. Door gebruik te maken van het platform, is een organisatie in staat om apps, data en diensten te leveren vanuit elke public, private of hybride cloud. Een kernonderdeel van het platform is de Riverbed SteelCentral™-productfamilie voor performancemanagement en controle. Deze reeks combineert gebruikerservaring, applicatie- en netwerkperformancemanagement om zo het inzicht te bieden, dat nodig is om diagnoses te stellen en issues op te lossen voordat gebruikers er last van hebben en een helpdesk bellen of snel naar een andere website gaan.

Volg Riverbed:

Over Riverbed
Riverbed loopt voorop in applicatieperformanceoptimalisatie. Het bedrijf – met meer dan een miljard dollar aan jaaromzet – biedt het meest complete platform voor de Hybrid Enterprise. Dit concept zorgt ervoor dat applicaties presteren zoals verwacht, data op het juiste moment beschikbaar is en performance-issues proactief te detecteren en op te lossen zijn voordat ze de bedrijfsvoering schaden. Riverbed stelt hybride ondernemingen in staat om de applicatieprestaties te transformeren. Daardoor stijgt de medewerkersproductiviteit en is met IT de operationele flexibiliteit te vergroten. Dat zorgt voor concurrentievoordeel. Riverbed werkt voor meer dan 28.000 klanten, waarvan 97 procent deel uitmaakt van de Fortune 100 en 98 procent van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie op http://www.riverbed.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Nienke Geudeker 
riverbed@lvtpr.nl
030 - 65 65 070