Datum: (558 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Nieuwste versie van Red Hat CloudForms beschikbaar

Honderden bedrijven gebruiken Red Hat CloudForms om hun on-premise en publieke cloud-gebaseerde IT-omgevingen te beherenAmsterdam, 5 januari 2017 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensource-oplossingen, kondigt aan dat de nieuwste versie van haar oplossing voor open hybride cloudbeheer, Red Hat CloudForms 4.2, beschikbaar is. IT-afdelingen zijn vaak veel tijd, geld en concurrentiekracht kwijt aan tijdrovende, handmatige processen om interne diensten te leveren. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de dienstverlening te verbeteren, kunnen IT-teams Red Hat CloudForms gebruiken.

Red Hat CloudForms is gebaseerd op het opensourceproject ManageIQ en biedt een geavanceerd opensourcebeheerplatform voor fysieke, virtuele en cloud IT-omgevingen, waaronder Linux-containers. Met CloudForms kunnen IT-organisaties diensten via een selfservice portal aanbieden. Dit maakt het beheer van de gehele applicatie levenscyclus mogelijk, van provisioning tot retirement. Bovendien kan men er ook bedrijfsbeleid mee doorvoeren waardoor men ervan verzekerd is dat nieuwe en bestaande IT-omgevingen voldoen aan de bestaande wet en regelgeving. Operators kunnen zo de kosten voor een bepaalde omgeving en een bepaald systeem optimaliseren.

Red Hat CloudForms 4.2
Red Hat CloudForms 4.2 bevat verbeteringen voor publieke cloud, private cloud en containergebaseerde platformen. Zo zijn de metrics en events voor Microsoft Azure en Google Cloud Platform verbeterd en is een Amazon EC2 image toegevoegd. Hierdoor kunnen klanten CloudForms in Amazon Web Services (AWS) draaien. In versie 4.2 zijn ook de mogelijkheden voor OpenStack bijgewerkt. Nieuw is storagebeheer voor OpenStack object en block storage services: Swift en Cinder. Daarnaast zijn de chargeback functies voor containers die draaien op Red Hat OpenShift Container Platform verbeterd.

Bedrijven kiezen voor hybride cloud-beheer
Steeds meer IT-omgevingen van grootzakelijke bedrijven worden complexer en bestaan uit een mix van fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde omgevingen met Linux-containers en microservices. De inflexibiliteit van veel traditionele beheeroplossingen voldoen niet aan de behoeften van grote organisaties voor cloud gebaseerde diensten zodat ze uitkijken naar flexibelere, neutrale oplossingen – zoals Red Hat CloudForms.

Diverse Red Hat-klanten, van wereldwijde telecomaanbieders en fabrikanten tot onderzoeksbureaus en universiteiten, maken reeds gebruik van Red Hat CloudForms om hun hybride IT-omgevingen te beheren. Met CloudForms kunnen deze organisaties de kosten optimaliseren door IT-organisaties efficiënter en de IT-processen responsiever te maken. Red Hat CloudForms is gebouwd op een flexibel opensourceframework en kan een breed scala aan infrastructuurplatforms omvatten. Daarnaast kan het afgestemd worden op de specifieke behoeften van een bepaalde branche of organisatie.

Beschikbaarheid
CloudForms 4.2 is per direct te downloaden via de Red Hat Customer Portal.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president Management bij Red Hat

“Er zijn niet langer ‘one-size-fits-all’ IT-omgevingen, aangezien veel organisaties willen profiteren van de voordelen van fysieke, virtuele en cloud gebaseerde technologieën. In combinatie met Linux-containers kan enkel het beheer van een of twee aspecten van deze hybride computing-omgeving leiden tot downtime of uitval. Red Hat CloudForms biedt een flexibel, open beheerplatform om verschillende bronnen te overzien en we zijn blij bedrijven op wereldwijde schaal te helpen om de toenemende complexiteit van hun omgevingen te beheren.”

Lionel Louie, Chief Commercial Officer bij CargoSmart Limited

“Red Hat CloudForms is één van de belangrijkste onderdelen van ons software defined datacenter (SDDC), dat helpt de infrastructuur setup-processen te stroomlijnen. Daarnaast stelt het ons in staat om snel en efficiënt fast-track ontwikkelprojecten op te leveren. We gebruiken CloudForms om de productieomgeving, die onze infrastructuurresources integreert en coördineert, te beheren. Samen met andere procesveranderingen en technologie adoptie, is de leveringstijd van een virtuele machine teruggebracht van 8 uur naar 20 minuten. Hierdoor is onze time to market sterk verbeterd.”

Thomas Wenninger, deputy head IT Services bij de Universiteit van Salzburg

“De high-performance automation van Red Hat CloudForms heeft de Universiteit van Salzburg geholpen met het centraliseren van bestaande provisioning en operational workflows. Door deze technologie te gebruiken, kunnen we applicaties automatisch aanpassen aan de toegenomen vraag en tegelijkertijd wordt het hardwaregebruik verbeterd. Aan het einde en aan het begin van elk semester zien we pieken optreden en onze resources moeten daar op afgestemd worden. Tussen deze pieken kunnen we middelen aan een andere use case toekennen, bijvoorbeeld high performance computing (HPC) om zo de middelen die we hebben efficiënt te gebruiken.”

Extra informatie Volg Red Hat