LG presenteert nieuwste 4K HDR-monitoren tijdens CES 2017

HDR-compatibele 4K monitor zorgt voor een enorme verbetering van de productiviteit

Amstelveen, 14 december 2016 – LG Electronics (LG) verlegt wederom de grenzen binnen de industrie met het voornemen om een HDR-compatibele 32 inch UDH 4K-monitor te introduceren tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2017 in Las Vegas komende maand.

Er wordt steeds meer HDR-content beschikbaar gesteld binnen de verschillende markten, variërend van film tot games. De verbeterde beeldkwaliteit die mogelijk gemaakt wordt door HDR-technologie is zelfs voor de meest doorsnee gebruiker direct herkenbaar. Fabrikanten zetten maximaal in op deze veelbelovende technologie. Door de professionele beeldkwaliteit en ongekende levendige kleuren, zijn HDR-compatibele monitoren ideaal voor creatives, gamers en iedereen die beeldkwaliteit serieus neemt.

Om de razendsnelle ontwikkeling van HDR-content een stap voor te blijven, ondersteunt LG’s 32-inch UHD 4K-monitor (model 32UDH99) met 3840 x 2160 pixels de HDR 10-standaard. Hiermee biedt de monitor meer helderheidsniveaus en een breder kleurenspectrum. De compatibiliteit met de HDR 10-standaard verhoogt de helderheidspiek, zodat gebruikers films en foto’s eenvoudiger kunnen aanpassen.

De 32UD99 is bovendien uitgerust met een IPS-paneel en geeft 95 procent van het DCI-P3 kleurenspectrum weer. Dit maakt de monitor ideaal voor makers van mediacontent. Zij zullen vooral features als True Color Pro, voor een zeer nauwkeurige kleurreproductie, waarderen. Met de recente introductie van een nieuwe generatie HDR-compatibele game consoles is de 32UD99 perfect uitgerust om te voldoen aan de steeds hogere eisen die spelers stellen. HDR-gaming wordt namelijk steeds meer de nieuwe standaard binnen de home entertainment.
Dankzij het elegante ontwerp trekt de 32UD99 zelfs de aandacht wanneer de monitor is uitgeschakeld. De monitor heeft een verfijnde uitstraling dankzij de USB Type C-poort dat het aantal zichtbare kabels minimaliseert, het randloos ontwerp en de slanke ArcLine voet.

Er is slechts één kabel nodig om afbeeldingen te streamen naar een 4K-monitor, een aangesloten laptop op te laden en gelijktijdig data uit te wisselen. De 32UD99 vermindert de wirwar aan kabels en dit draagt bij aan het strakke ontwerp. De monitor is bovendien uitgerust met ingebouwde speakers op basis van LG’s Rich Bass-technologie, wat zorgt voor een volwaardige audio-ervaring.

LG toont in Las Vegas, behalve de LG UltraFine™ 5K en 4K-monitoren, ook de 34-inch 21:9 UltraWide gaming-monitor (Model 34UC99) die is uitgerust met AMD FreeSync-technologie, 1 milliseconde reductie van bewegingsonscherpte, Dynamic Action Sync, Black Stabilizer en andere features voor de ultieme ervaring bij het gamen op de pc.

“Om onze positie als marktleider te behouden hebben de engineers van LG onvermoeibaar gewerkt aan het integreren van de nieuwste technologieën en trends in onze nieuwste monitoren”, stelt Brian Kwon, president van LG Home Entertainment Company. “Van hoge resolutie monitoren die compatibel zijn met HDR-technologie tot UltraWide-monitoren die ideaal zijn voor multitasken en gaming, LG richt zich op het leveren van de meest innovatieve en hoogwaardige monitoren binnen de markt.”

Bezoekers van CES kunnen de nieuwste monitoren van LG bekijken bij stand #11100 in het Las Vegas Convention Center in de centrale hal. Kijk voor meer informatie over LG’s complete line-up tijdens CES op: www.LGnewsroom.com/CES2017

De 32UD99 is vanaf medio maart 2017 in Nederland verkrijgbaar.BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 77.000 werknemers en 125 locaties wereldwijd, boekte LG een wereldwijde omzet van USD 49.96 miljard (KRW 56.51 triljoen) in 2015. LG Electronics bestaat uit vier bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions en Vehicle Components – en is één van ‘s werelds toonaangevende producenten van flatscreen televisies, mobiele apparaten, airconditioners, wasmachines en koelkasten. LG Electronics Benelux Sales BV is gevestigd in Amstelveen, Nederland, met een regionaal kantoor in Edegem, België. Meer informatie en nieuws over LG Electronics iste vinden op lg.com/nl en lgnewsroom.nl.

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met het team van LEWIS
Telefoon: +31(0)40 235 46 00
Email: LGBeneluxB2B@teamlewis.com