FRITZ!Box 4040: nieuwe draadloze AC-router van AVM multifunctioneel voor het thuisnetwerk

 • Te gebruiken voor kabel, DSL of glasvezel
 • Snel WiFi AC+N met snelheden tot 866 Mbps en 400 Mbps
 • Verbindingen via gigabit-WAN- en LAN-poorten
 • Eenvoudig in gebruik, zelfs met dongels
 • Nu verkrijgbaar voor 89 euro

Amsterdam, 13 december 2016 – AVM introduceert de FRITZ!Box 4040, een multifunctioneel inzetbare router zonder eigen modem, die je kunt aansluiten op een modem van elke provider. Het instapmodel is te koppelen aan kabel, DSL of glasvezelmodem, of aan bestaande netwerken. Daarnaast ondersteunt de router een internetverbinding via een 3G- of 4G-dongel. Gebruikers kunnen vertrouwen op een snelle internetverbinding: zowel WiFi AC met snelheden tot 866 Mbps, als WiFi N met snelheden tot 400 Mbps voor draadloze dataoverdracht. Met de FRITZ!Box 4040 hoef je je dan ook nooit meer zorgen te maken over een trage verbinding en haperende videostreams.

De FRITZ!Box 4040 is onder meer uitgerust met een gigabit-WAN-poort, vier gigabit-LAN-poorten voor applicaties die grote hoeveelheden data te verwerken krijgen, en een USB 3.0- en een USB 2.0-aansluiting voor netwerkapparaten als printers en opslagmedia. Smartphones zijn via WiFi eenvoudig aan te sluiten op de FRITZ!Box en te gebruiken als VoIP-telefoons. De FRITZ!Box 4040 – verkrijgbaar voor een adviesprijs van 89 euro – wordt geleverd met de nieuwste versie van FRITZ!OS.

Geschikt voor draadloze apparaten die veel datacapaciteit vragen
Andere draadloze apparaten zijn met een druk op de WPS-knop aan te sluiten op de FRITZ!Box 4040. Dankzij de vier gigabit-Ethernet-LAN-poorten is de FRITZ!Box geschikt voor applicaties met grote hoeveelheden data, zoals 4k-video’s, games, WebTV en video on demand via de Ethernet-kabel.

Foto’s, video’s, muziek en meer op het complete thuisnetwerk
De FRITZ!Box 4040 streamt foto’s, muziek, video’s en andere data voor het complete netwerk. Zelfs wanneer de computer uit staat, zijn apparaten als opslagmedia en printers die verbonden zijn met USB 3.0/2.0, makkelijk te integreren in het thuisnetwerk via print- en mediaservers. Daarnaast heb je via internet altijd en overal veilig toegang tot het thuisnetwerk dankzij de MyFRITZ!-service.

Smartphonegesprekken via het internet
FRITZ!App Fon maakt het eenvoudig om een smartphone aan de FRITZ!Box te koppelen via WiFi en deze te gebruiken als een VoIP-telefoon. Zo werkt elke telefoonlijn via het internet. Andere handige gratis FRITZ!Apps zijn onder meer de MyFRITZ!App en FRITZ!App WLAN.

Veelzijdige functies van FRITZ!OS en vijf jaar garantie
Zoals gewoonlijk krijgen gebruikers vijf jaar garantie op de nieuwe FRITZ!Box 4040. Bovendien profiteren ze van de veelzijdige functies van FRITZ!OS, waaronder draadloze toegang voor gastgebruikers en instellingen voor ouderlijk toezicht en VPN. De gebruikersinterface stemt zich automatisch af op smartphones en tablets. Bovendien is de FRITZ!Box regelmatig gratis te updaten voor de nieuwste functies.

Highlights van de FRITZ!Box 4040

 • Gigabit-WAN-poort voor aansluiting op kabel, DSL, glasvezelmodem of een bestaand netwerk
 • 2 x 2 dualband WiFi AC+N (866 Mbps + 400 Mbps)
 • 4 x gigabit-LAN voor verbinden en netwerken via LAN-kabel
 • 1 x USB 3.0-aansluiting en 1 x USB 2.0-aansluiting voor printers/opslagmedia
 • FRITZ!NAS: biedt gebruikers altijd en overal toegang tot hun thuisdata via app of browser
 • Mediaserver streamt muziek, foto’s en video’s naar geschikte ontvangers (SMB, FTP, UPnP AV)
 • FRITZ!App Fon maakt internetbellen mogelijk – integratie van iPhones en Android-smartphones via WiFi
 • Ondersteunt 3G- en 4G-dongels voor internetverbinding via het mobiele communicatienetwerk
 • Eenvoudige configuratie via de browserinterface
Een high-res afbeelding is hier te downloaden.

Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindapparaten voor DSL, kabel en LTE, en van Smart Home-producten voor WLAN, DECT en Powerline. De FRITZ!Box is in Duitsland het bekendste merk voor WLAN-routers. De communicatiespecialist genereerde in 2015 met 570 medewerkers een omzet van 400 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1986 opgezet in Berlijn en zet sinds het allereerste begin in op eigen ontwikkelingen voor veilige en innovatieve producten voor breedbandaansluitingen. FRITZ! staat voor snel internet, thuisnetwerken en comfortabele telefonie. FRITZ!-producten werden al honderden keren als beste getest en de miljoenen tevreden klanten bevestigen het engagement voor hoogwaardige FRITZ!-producten en een eersteklas klantenservice. Bezoek onze website op nl.avm.de, like ons op Facebook of bekijk onze Google+-pagina en ons YouTube-kanaal.

Neem voor meer informatie contact op met:
Progress Communications
Allard Rustenhoven en Kinyi Tsui
E: fritz@progresscommunications.nl 
T: +31 (0)20 363 1152