Datum: (537 dagen oud)
Bedrijf:

VoIPGRID bekroond met Gouden Gazelle voor snelste groeierVoIPGRID is dinsdag bekroond met de FD Gazellen als het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De aanbieder van telecomdiensten uit Groningen zag van 2013 tot en met 2015 de omzet met 1673 procent groeien. Bedrijven kunnen beldiensten bij VoIPGRID inkopen en onder eigen merknaam verkopen. MKB-Nederland participeert via haar initiatief BusinessBoost (met ING) in de FD Gazellen Awards.

Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste 20 procent zijn gegroeid in omzet, ontvangen een FD Gazelle Award. In vier regio’s reikte het Financieele Dagblad de afgelopen maand al gouden, zilveren én bronzen Gazellen uit aan de drie snelst groeiende bedrijven per regio in de categorieën klein (€ 100.000 tot € 2 mln), middelgroot (€ 2 mln tot € 10 mln) en groot (meer dan € 10 mln).

De honderd snelste groeiers zijn dinsdag bekendgemaakt tijdens de finale van de FD Gazellen Awards 2016 in de Hermitage in Amsterdam. Het zijn bedrijven die tussen 2013 en 2015 een omzetgroei hebben behaald van minstens 208 procent.

Ultimaker, producent van 3D-printers uit Geldermalsen, kreeg de Oryx-prijs: de prijs voor meest bijzondere prestatie. De producent van 3D-printers uit Geldermalsen verkoopt producten aan alle grote bedrijven in de wereld, zoals Apple, Tesla en Airbus, maar ook prestigieuze universiteiten als Harvard en Yale en TU Delft. De marktpotentie is door de toepasbaarheid in talloze productiesectoren eindeloos. De 3D-printers van het bedrijf worden door klanten vooral gebruikt om prototypes te maken, maar ook voor kleine series maatwerkproducten.

De FD Gazellen Awards richt zich op snelgroeiende ondernemingen in Nederland. Dit jaar zijn er 617 FD Gazellen bekroond tijdens vier regionale bijeenkomsten eerder deze maand. Dat is een kwart meer dan vorig jaar (490).

Vrijdag wordt een bijlage over de FD Gazellen Top 100 bijgesloten bij de krant.