Datum: (589 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Marklogic breidt partnership uit met FontoXMLUtrecht, 5 december 2016- MarkLogic, de marktleider op het gebied van NoSQL databases voor enterprises, heeft een nieuwe partner. FontoXML is officieel MarkLogic-partner geworden, en wordt daarmee onderdeel van het MarkLogic partner-ecosysteem.

Data is zonder twijfel het meest waardevolle bezit van bedrijven. Het verzamelen ervan is eenvoudig, maar de vertaalslag maken naar een concurrerend voordeel blijkt een grote uitdaging. De reden is dat veel traditionele databases helemaal niet berekend zijn op de grote hoeveelheden data en datatypen die ze tegenwoordig moeten verwerken. Bovendien is het koppelen van verschillende databases, zeker als die verschillende standaarden gebruiken, vaak uiterst complex en kostbaar. Dit soort veel voorkomende uitdagingen behoren tot het verleden dankzij het database-platform van MarkLogic. Deze NoSQL database is specifiek ontwikkeld om verschillende datasilo’s op een kostenefficiënte manier te integreren. Hierdoor zijn er geen dure en tijdrovende ETL-processen (Extract, Transform, Load) meer nodig om alle data te verenigen in één databaseomgeving.

Gouden combinatie
tekenenJurriaan Krielaart, Regional Director, Northern Europe van Marklogic legt uit: “Het partnership van MarkLogic met FontoXML verenigt het beste uit twee werelden. De kracht van MarkLogic is het integreren van datasilo’s die kunnen worden ingeladen as-is. Gecombineerd met de software van een bedrijf als FontoXML hebben we nu een perfecte front-end voor onze krachtige back-end. Dankzij de software van FontoXML kunnen werknemers uit alle lagen van de organisatie overweg met de meest rijke vorm van hun data. En dankzij MarkLogic kunnen zij tegelijkertijd putten uit alle data die het bedrijf ter beschikking heeft.”

FontoXML
FontoXML stelt gebruikers in staat om gestructureerde en rijke xml-content te produceren en overzichtelijk te maken, zelfs zonder kennis van deze taal. Dat doen ze met behulp van de web-based FontoXML editor, die eenvoudig integreert in elk CMS. Deze editor maakt xml-code overzichtelijk te interpreteren en intuïtief te bewerken.

“Deze samenwerking gaat flink wat kopzorgen schelen, met name voor bedrijven waar auteurs veel content produceren”, aldus Taeke Kuyvenhoven, Co-founder van FontoXML. “Denk hierbij aan uitgeverijen, technische documentatie voor hard- en software, de farmaceutische industrie, en alle bedrijven die een transitie maken van unstructured naar structured content. ”

Dankzij FontoXML wordt xml een taal die iedereen binnen een bedrijf kan ‘spreken’. Gecombineerd met de onovertroffen kracht van de MarkLogic NoSQL-database, die ook rijke ondersteuning biedt voor xml, zijn de mogelijkheden voor klanten en eindgebruikers nu nog  groter geworden.

Over Marklogic
Al meer dan een decennium vertrouwen organisaties over de hele wereld op MarkLogic voor hun innovatieve informatietoepassingen. Met experts op het gebied van het integreren van gegevens uit silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele enterprise NoSQL-database-platform onze klanten in staat om de volgende generatie applicaties te bouwen op een uniform, 360-graden beeld van hun gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, en MarkLogic heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marklogic.com.

###

Meer informatie voor de pers

MarkLogic
Jurriaan Krielaart
Regional Director Northern Europe
jurriaan.krielaart@marklogic.com
+31 611 900 542

FontoXML
Taeke Kuyvenhoven
Managing Partner
Taeke.Kuyvenhoven@fontoxml.com
+31 624 799 495