Arnhem krijgt eigen cadeaukaart

CCV en Platform Binnenstad Arnhem, ondersteund door gemeente Arnhem, lanceren 'Dit is PAS Arnhem'

CCV, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en de gemeente Arnhem hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een cadeaukaart voor Arnhem 'Dit is PAS Arnhem'. Onder toeziend oog van wethouder Ron König vond vanochtend bij servieswinkel Pollmann de eerste officiële transactie met de cadeaukaart plaats. Met Dit is PAS Arnhem willen de initiatiefnemers lokale ondernemers ondersteunen, de winkelervaring in de Arnhemse binnenstad verbeteren en meer bezoekers naar de stad trekken.
 
De cadeaukaart kan in Arnhem bij tientallen ondernemingen, waaronder winkels, horecagelegenheden, attracties en culturele instellingen besteed worden. De bon heeft de vorm van een creditcard. De QR-code op de card wordt uitgelezen met een tablet bij de winkelier. Het tegoed op de cadeaukaart kan in gedeelten worden besteed, verdeeld over verschillende winkels.
 
Ter gelegenheid van de lancering van Dit is PAS Arnhem worden zaterdag 3 december cadeaus verstopt bij de deelnemende ondernemers. Hierin zitten onder andere cadeaukaarten met daarop een tegoed. Via de Facebookpagina van Dit is PAS Arnhem en door het promotieteam dat in de stad rondloopt worden hints gegevens over de vindplaats van de cadeaus.

De introductie van de Arnhemse cadeaukaart is de eerste stap in de lancering van een breder loyaliteitsplatform voor de Gelderse hoofdstad. Na de lancering van de cadeaukaart volgt in 2017 ook een loyaliteitspas. Op deze manier hopen CCV, Gemeente Arnhem en PBA meer bezoekers naar de stad te trekken en de winkelervaring te verrijken. Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat consumenten digitale cadeaubonnen en overkoepelende klantenkaarten zeer waarderen en ze dragen dan ook bij aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van een winkelgebied.

"Met de introductie van de infrastructuur en het netwerk achter Dit is PAS Arnhem wordt Arnhem een interessant platform voor andere partijen die innovatieve producten of diensten willen testen of lanceren", aldus Gerard Velthuizen van Platform Binnenstad Arnhem. "Daarnaast werken we nu hard aan een loyaliteitsplatform dat tevens innovatief ondernemerschap stimuleert. Zo kunnen winkeliers bijvoorbeeld de personeelsbezetting met behulp de beschikbare data beter afstemmen op de drukte en beter inspelen op de wensen van de consument door gerichte acties aan te bieden. Het is onze ambitie om de kracht van meer dan 300 ondernemers te bundelen en meer dan 50.000 bezoekers te bereiken."
 
Consumenten kopen de kaart vanaf aanstaande zaterdag bij geselecteerde verkooppunten in de binnenstad: Visit Arnhem op het Centraal Station, Even naar Sofietje en Hartley's in de 7straatjes, of via de website www.ditispasarnhem.nl. Op deze site is ook te zien waar de kaart gebruikt kan worden. Verschillende Arnhemse ondernemingen hebben al aangegeven Dit is PAS Arnhem met de feestdagen cadeau te doen aan medewerkers of relaties.

Dit is PAS Arnhem
 
-----------------------------

Noot voor de pers: meer informatie over ‘Dit is PAS Arnhem' is te vinden op www.ditispasarnhem.nl. U kunt ook contact opnemen met Michelle Schoof van CCV, telefoon: 06-23767264 of e-mail M.Schoof@nl.ccv.eu of met Hans Verweij van Platform Binnenstad Arnhem, telefoon: 06-12307399 of e-mail Hansverweij@binnenstadarnhem.nl.

Bijlagen:
- Eerste transactie 'Dit is PAS Arnhem' door wethouder Ron Konig en Anke Pollmann.jpg
- DitisPASArnhem-pas.jpg