Hoe onderhouden we onze datacenters in 2020?

Curvature verkondigt nieuw tijdperk voor hardware-maintenance tijdens Gartner Europe Summit

Lijnden, 29 november 2016Curvature stelt dat het tijdperk van door de hardware-fabrikant bepaalde levenscycli van hardware op zijn einde loopt. Deze boodschap verkondigde de leverancier van IT-infrastructuur en -diensten vanochend tijdens de drukbezochte Gartner Data Center, Infrastructure & Operations Management Summit in Londen. In het datacenter van 2020 vervangen we niet de hele infrastructuur in één keer, maar richten we ons veel meer op innovaties die direct relevant zijn voor de bedrijfsdoelstellingen. Zo kunnen we de levensduur van 80% van de hardware in onze datacenters aanzienlijk verlengen en kan IT veel gerichter innoveren.

Curvature kan hier rekenen op bijval van Gartner, dat onlangs nog bedrijven adviseerde hun hardware gefaseerd en afgestemd op de bedrijfsbelangen te vervangen, in plaats van tegelijkertijd en volgens een door de fabrikant opgelegd schema.

“Wij hebben met ons eigen businessmodel bewezen dat bedrijven de overhead-kosten van 80% van hun infrastructuur dramatisch kunnen reduceren, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de betrouwbaarheid of de prestaties van de infrastructuur als geheel,” zegt Glenn Fasset, General Manager International bij Curvature en verantwoordelijk voor Curvature’s snelle groei in Europa. “Tegelijkertijd borgen deze bedrijven de noodzakelijke innovatie door de 20% van de apparatuur die relevant is voor de bedrijfsdoelstellingen aan te wijzen als focus voor vernieuwing.”

Kostenbesparing versus innovatie?
In de sessie van Curvature op de Gartner Europe Summit, werd de wereldwijde behoefte aan kostenbesparing en recycling tegenover de behoefte van IT-afdelingen aan voortdurende investeringen en innovatie gezet. Deze behoeften lijken tegenstrijdig, maar kunnen volgens Curvature prima naast elkaar bestaan, wanneer we de infrastructuur van de nabije toekomst op een slimme manier opsplitsen in een acces-laag, een edge-laag en het datacenter zelf. Dit betekent wel dat we korte metten moeten maken met de ‘rip and replace’ programma’s van hardwareleveranciers, die eens in de drie tot vijf jaar alle hardware vervangen, ongeacht de verwachte levensduur.

“Wanneer je beseft dat switches tot wel dertig jaar mee kunnen gaan en zelfs harddisks, die hoog op de onderhoudslijst van IT-managers staan, gemiddeld pas na negen jaar uitval vertonen, dan zie je voor hoeveel verspilling de vervangingscycli van de fabrikanten zorgen,” stelt Fasset. “Vervang dit door een gefaseerde onderhoudsstrategie, die alleen daar vervangt waar het strategisch voordeel op kan leveren en de hardware behoudt die nog jaren mee kan gaan, en IT kan ineens innoveren en besparen tegelijkertijd.”

De nieuwe kleren van de keizer
In de praktijk zien we echter dat de behoefte van IT-afdelingen aan de nieuwste technologie niet gedifferentieerd wordt. “Wanneer we per onderdeel van onze datacenters de kosten van vervanging gaan rechtvaardigen in het licht van het belang voor de bedrijfsdoelstellingen, dan wordt duidelijk dat we de afgelopen veertig jaar hebben geloofd in een sprookje dat veel overeenkomsten vertoont met ‘de nieuwe kleren van de keizer,” stelt Fasset. “Voor de hardware-fabrikanten een lucratief sprookje, maar voor onze datacenters een onnodig kostbare aangelegenheid. Uit gesprekken die ik na de sessie voerde met de delegaties van bedrijven, maakte ik op dat er een zeer reële behoefte is aan de adoptie van een nieuwe methodologie.”

Gartner noemt Curvature ‘Top Peformer’
Ook Gartner adviseert zoals gezegd een nieuwe benadering voor het onderhoud van onze datacenters en classificeerde Curvature onlangs nog als ‘Top Performer’ op het gebied van netwerken in het Competitive Landscape: Leveraging Third-Party Maintenance Providers for Data Center and Network Maintenance Cost Optimization, North America rapport. Curvature heeft de afgelopen 30 jaar multi-vendor infrastructuren aangekocht, onderhouden en ondersteund en verkeert in een optimale positie om te beoordelen welke apparatuur zonder problemen kan worden gehandhaafd, ver voorbij de door de fabrikant aangegeven levensduur. Curvature’s Netsure-programma ondersteunt OEM server-, opslag- en netwerkapparatuur van fabrikanten als Cisco, HP, Sun, IBM, Dell, EMC en NetApp. Met het Netsure-programma hebben bedrijven de flexibiliteit om nieuwe apparatuur naast end-of-life producten aan te houden in hun datacenters, om de levensduur van apparatuur te verlengen en tegelijkertijd de operationele en kapitale uitgaven drastisch te verlagen.

Over Curvature
Curvature verandert de manier waarop ondernemingen hun apparatuur en onderhoudsdiensten voor hun netwerken en datacenters bij verschillende leveranciers inkopen, onderhouden en upgraden. Opgericht in 1986 is Curvature uitgegroeid tot een betrouwbare, strategische partner voor meer dan 10.000 organisaties wereldwijd. Tot de klantenkring van Curvature behoren onder meer de grootste telecommunicatiebedrijven en financiële dienstverleners. Vanuit het hoofdkwartier in Santa Barbara heeft de onderneming zich gespecialiseerd het leveren van 24 x 7 technische ondersteuning, vervangen van geavanceerde hardware en compleet lifecycle-beheer van netwerk- en datacenterapparatuur vanuit de hoofdvestigingen in Amerika, Europa en Azië. Het Europese hoofdkwartier bevindt zich in Amsterdam. Voor meer informatie, ga naar de website of de LinkedIn-pagina van Curvature.

###

Voor informatie of interviewaanvragen
Pride PR
Simone Pouw
+31 71 568 0028
curvature@pridepr.nl