Datum: (551 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

LogRhythm 7.2 stimuleert effectiviteit en efficiëntie Security Operations Centers

Krachtiger machine analytics, geïntegreerde Security Automation and Orchestration, en betere prestaties vergroten differentiatie van threat lifecycle management-platformSchiphol, 21 november 2016 LogRhythm, The Security Intelligence Company, lanceert LogRhythm 7.2, een grote update van zijn toonaangevende threat lifecycle management-platform. De update is ontworpen om de nieuwe-generatie SOC’s te ondersteunen en is met het oog daarop zeer efficiënt en effectief. De update stelt klanten in staat cyberbedreigingen snel op te sporen, zodat er actie kan worden ondernomen voordat er een lek ontstaat.

De kans op een lek wordt steeds groter nu de cloud en het Internet of Things (IoT) het risico op een aanval op een bedrijf vergroten. Daarnaast wordt het voor grote bedrijven steeds duurder om end-to-end threat lifecycle management te onderhouden en worden operations-teams overspoeld door data en incidenten die ontstaan in de IT-omgeving.

LogRhythm 7.2 pakt deze problemen aan door middel van oplossingen op vier gebieden: schaalbaarheid, machine data intelligence, User and Entity Behavior Analytics (UEBA), en geïntegreerde Security Automation and Orchestration. “We merken dat securityprofessionals behoefte hebben aan een effectief security operations center met gecentraliseerd end-to-end threat lifecycle management om het groeiende aantal mogelijke beveiligingsincidenten te bestrijden”, zegt Chris Petersen, SVP Customer Care en medeoprichter van LogRhythm. “Of je nu een enorm 24x7 internationaal SOC ondersteunt, of een klein virtueel SOC: LogRhythm zorgt voor een zo laag mogelijke total cost of ownership. Tegelijkertijd verbetert de tool de efficiëntie en effectiviteit van je security operations.”

Meer efficiëntie, gemaakt voor grotere omgevingen
Het platform biedt prestatieverbeteringen die klanten helpen om bij te schalen en af te schalen zonder al te hoge kosten. Ook zorgt LogRhythm 7.2 voor een ruime verbetering van dataprocessing en -indexering, en vermindert het tegelijkertijd de kosten van de IT-infrastructuur. Daarnaast zorgt volledig geautomatiseerde data source onboarding bij grote bedrijven voor een vermindering van het aantal uren dat aan beheer wordt besteed.

LogRhythm Security Analytics ondersteunt meer databronnen
LogRhythm 7.2 beschikt over de gepatenteerde Machine Data Intelligence Fabric™ met meer dan 133 metadatavelden, die op automatische wijze de data ontcijfert en zo zorgt voor accurate en krachtige security analytics. Dankzij de toevoeging van twintig nieuwe velden ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor bedreigingsdetectie. Het resultaat: LogRhythm 7.2 ondersteunt nu 785 unieke databronnen die het eenvoudiger maken inzicht te krijgen in cloudgebaseerde systemen, waaronder AWS, Salesforce, Box en Microsoft Office 365.

SIEM als ‘one-stop-shop’ voor detectie van bedreigingen, veroorzaakt door gebruikers, netwerken en endpoints
LogRhythm 7.2-klanten profiteren van een snellere detectie van, en onderzoek naar door gebruikers veroorzaakte risico’s – zoals geïnfecteerde accounts en bedreigingen van binnenuit – dankzij de vele verbeteringen aan de UEBA-module. Deze module-uitbreidingen omvatten ook nieuwe algoritmen voor bedreigingsdetectie, betere kill-chain-ondersteuning en nieuwe realtime dashboards voor meer doelgerichte bedreigingsdetectie.

Dure API-integraties zijn overbodig dankzij geïntegreerde Security Automation and Orchestration
Gebruikers profiteren van meer efficiëntie dankzij Security Automation and Orchestration. Daarnaast minimaliseert deze geïntegreerde functie de TCO doordat dure externe oplossingen en API-integraties niet langer nodig zijn. Het platform ondersteunt meer workflow- en userinterfaceverbeteringen gebaseerd op customer feedback. Het platform beschikt daarnaast over twintig nieuwe SmartResponse™-functies die klanten voorzien van geautomatiseerde handleidingen voor snelle incidentrespons.

Grote bedrijven maken al gebruik van LogRhythm 7.2. “LogRhythm zet klanten op de eerste plaats door functies in overleg met gebruikers te ontwikkelen”, zegt Alex Bazay, netwerkengineer bij Gruss Capital Management. “Ik kijk ernaar uit meer automatisering in te zetten om nog meer werk op snellere wijze uit te voeren.”

###

Over LogRhythm
LogRhythm, marktleider in Security Intelligence en Analytics, helpt organisaties wereldwijd om schadelijke cyberbedreigingen snel op te sporen en op te lossen. Het bekroonde platform van het bedrijf brengt next-generation SIEMlogmanagement, netwerk- en endpoint-monitoring en forensisch onderzoek, en Security Analytics samen in één userinterface. LogRhythm beschermt klanten tegen de risico’s van cyberbedreigingen en biedt daarnaast innovatieve compliance-automatisering en -ondersteuning, en diepgaand inzicht in de IT-omgeving.

LogRhythm wordt voortdurend erkend door experts van derde partijen. Zo kreeg de securityspecialist de titel ‘Champion’ in het verslag van Info-Tech Research Group’s 2014-15 SIEM Vendor Landscape, kreeg het de ‘Best of 2014’-award voor SIEM van SANS Institute, en ontving het in april 2015 de Trust Award voor ‘Best SIEM Solution’ van SC Magazine. Daarnaast won het bedrijf de Frost & Sullivan’s 2015 Global Security Information and Event Management (SIEM) Enabling Technology Leadership Award. Vanuit zijn hoofdkantoor in Boulder, Colorado (VS), stuurt LogRhythm activiteiten aan in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

CONTACTINFORMATIE

LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
+31 (0)30 656 50 70
Logrhythm@lvtpr.nl