Datum: (616 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

ABN AMRO kiest MarkLogic voor Trade Store

MarkLogic’s overkoepelende dataweergave over alle asset-classes helpt bij de naleving van toekomstige wetgevingUtrecht – 8 november, 2016 – MarkLogic Corporation, een operationele en transactionele Enterprise NoSQL-database provider, kondigt aan dat ABN AMRO Bank NV, de internationale bank, gevestigd in Amsterdam, de MarkLogic database heeft gekozen voor zijn Trade Store. ABN AMRO koos voor MarkLogic vanwege het vermogen om complexe transactiedata over alle asset-classes en verschillende transactiesystemen snel en kosteneffectief te integreren.

ABN AMRO gebruikt MarkLogic om grote hoeveelheden ongestructureerde en gestructureerde gegevens over transacties in één centrale operationele transactie-datastore onder te brengen. Met een consistent, transparant archief van elk order- en transactie-event, kan  ABN AMRO snel en flexibel voldoen aan in- en externe rapportagevereisten, nu en in de toekomst.

ABN AMRO had behoefte aan een database die een volledig geïntegreerd, geconsolideerd overzicht van data biedt, om te voorzien in een enkele bron van waarheid voor rapportagedoeleinden. Daarnaast moest deze ook waarschuwingen geven als gedrag buiten de normale parameters zou vallen. MarkLogic bleek ook de juiste oplossing, omdat de snelle ontwikkeling de tijdlijn van de bank zou kunnen ondersteunen. De bitemporale mogelijkheden van MarkLogic zullen ABN AMRO bovendien in staat stellen de risico’s te verminderen door middel van ‘tech-tijdreizen’, ofwel timestamping en terugspoelen van transacties.

De regelgevers willen in toenemende mate dat banken in staat zijn om transacties te reconstrueren en data lineage te herleiden. Door de Trade Store te bouwen op de MarkLogic database, kan ABN AMRO veel gemakkelijker voldoen aan bestaande en toekomstige financiële regelgeving, aangezien de vereiste gegevens op één plek te vinden zijn. Dit zorgt voor data lineage en provenance door een append-only model, en het bieden van een uniforme en consistente weergave van orders en transacties.

Jaap Boersma, Principal Architect voor Capital Markets Solutions van ABN AMRO Bank N.V., zegt: “We moeten snel kunnen reageren op veranderende regelgeving. We kozen voor MarkLogic omdat transactiedata lastig flexibel te beheren zijn in databases. De functionele breedte van MarkLogic’s multi-model database en de bijbehorende functies, waaronder security en ACID-transacties, boden hiervoor een goede oplossing.”

“MarkLogic heeft geloofwaardige en verifieerbare referenties van soortgelijk gebruik, en presteerde zeer goed op onze bewijspunten. Dit gaf ons veel vertrouwen dat we met MarkLogic in staat zullen zijn om onze data flexibel en efficiënt te beheren,” voegt Boersma toe. “Door al onze transactiedata op nieuwe manieren te doorzoeken en analyseren, voorzien we ook andere business intelligence-voordelen, zoals het ontdekken van trends in de manier waarop handel plaatsvindt, maar ook kansen in de risicohoek.”

“In staat zijn om hoge kwaliteit risico- en financiële data te aggregeren, is een essentieel onderdeel van de nieuwe bancaire regelgeving. Door een ‘gouden referentie’ van de transactiedata te hebben, opgeslagen op één plek, met een enkele overzicht, zal ABN AMRO helpen om de operationele en IT-kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren,” zegt David Northmore, Vice President EMEA van MarkLogic.

Over ABN AMRO Bank N.V.
ABN AMRO bedient klanten in retail, private en corporate banking met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten op internationaal niveau. In Nederland krijgen klanten een uitgebreid en compleet aanbod van producten en diensten door middel van omni-channel distributie, waaronder geavanceerde mobiele toepassingen en internetbankieren. ABN AMRO levert diepgaande financiële expertise en uitgebreide kennis van tal van industriesectoren. Internationaal gezien zijn de activiteiten van de Groep gebaseerd op specifieke deskundigheid en gevestigde marktposities, waaronder Private Banking, Energy, Commodities & Transportation (ECT) en Clearing. Voor meer informatie kunt u terecht op www.abnamro.com.

Over MarkLogic Corporation
Al meer dan een decennium vertrouwen organisaties over de hele wereld op MarkLogic voor hun innovatieve informatietoepassingen. Met experts op het gebied van het integreren van gegevens uit silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele enterprise NoSQL-database-platform onze klanten in staat om de volgende generatie applicaties te bouwen op een uniform, 360-graden beeld van hun gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, en MarkLogic heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marklogic.com.

© 2016 Marklogic Corporation. MarkLogic is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van MarkLogic Corporation in de Verenigde Staten en / of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.
Tags