Datum: (589 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Nieuwe omvangrijke samenwerking tussen Red Hat en Ericsson

Leveranciers in telecommunicatie en open source bundelen activiteiten om nieuwe oplossingen te ontwikkelen op basis van OpenStack, containers, NFV, SDN en SDIAmsterdam, 8 november 2016 – Red Hat en Ericsson delen de opvatting dat open source de ICT-markt kan transformeren. In het kader van een uitgebreide samenwerking willen ze cloud-infrastructuren aanbieden die op open source gebaseerd zijn en die OpenStack, Software-Defined Networking (SDN) en Software-Defined Infrastructure (SDI) omvatten. Ericsson en Red Hat werken nauw samen, zodat klanten nieuwe kansen, die zich voordoen door het Internet of Things, 5G en andere nieuwe generatie communicatieoplossingen, te kunnen omarmen met moderne en agile oplossingen.

Ericsson is een leverancier van hardware, software en diensten voor de service provider-markt, met name op het gebied van Network Functions Virtualization (NFV). Red Hat is een leverancier van oplossingen die open, schaalbaar, flexibel en veilig zijn Dit geldt ook voor OpenStack, het voorkeursplatform voor cloud-omgevingen van bedrijven, in het bijzonder van telecommunicatiebedrijven.

De twee bedrijven werken al geruime tijd samen om Red Hat Enterprise Linux en Red Hat JBoss Middleware beschikbaar te stellen voor Ericsson-klanten. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met een duidelijke focus op NFV-infrastructuren (NFVi), OpenStack, SDN, SDI en containers. Daarbij richten ze zich ook op het ontwerp van moderne technologieën voor de communicatie-industrie.

De onderdelen van de samenwerking op een rijtje:
  • Betrokkenheid bij communities: beide bedrijven nemen actief deel aan opensourceprojecten en communities, waaronder OPNFV, OpenStack en OpenDaylight. Nieuwe functies worden eerst in projecten gerealiseerd, voordat ze in de oplossingen van beide bedrijven worden ingebracht. Daarmee onderscheidt de samenwerking zich van vele andere. Red Hat en Ericsson komen met deze aanpak tegemoet aan klanten die zich zorgen maken over een mogelijke vendor lock-in. Technici van beide bedrijven werken samen om de eisen van klanten op het gebied van innovatieve opensourceprojecten optimaal te vervullen en technologische innovaties voor schaalbare cloud-omgevingen te versnellen.
  • Certificering en nieuwe gemeenschappelijke oplossingen: Red Hat en Ericsson werken samen aan het ontwerp van hardware- en software-roadmaps om nieuwe oplossingen voor NFV-infrastructuur, SDN en SDI te ontwikkelen. In het kader van de samenwerking plannen beide bedrijven een certificering van Ericssons Platform en oplossingsportfolio, waaronder Cloud Execution Environment, de cloud SDN-oplossing en het Hyperscale Datacenter System 8000 voor Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenStack Platform. Bovendien zijn overeenkomstige referentiearchitecturen gemaakt.
  • Ericsson breidt zijn NFV-infrastructuuroplossing uit voor het Red Hat OpenStack Platform, om aan de eisen van service providers te voldoen, die een volledig open en agile infrastructuur nodig hebben. Voor de gemeenschappelijke NFV-infrastructuur-, SDN- en SDI-oplossingen willen ze voorzien in eenvoudig te implementeren applicaties, waaronder geautomatiseerd beheer en geautomatiseerde implementatie.
  • Technische afstemming ter bevordering van de innovatie en invoering van containers. Zowel Red Hat als Ericsson zien container-technologieën als het centrale onderdeel van platformevoluties en zetten zich daarom in voor desbetreffende activiteiten en projecten, zoals in de CNCF- en OCI-communities.
  • Ericssons of Red Hat Enterprise Linux gebaseerde workloads worden in Red Hat’s certificeringsprogramma voor applicaties opgenomen, die op het Red Hat OpenStack Platform draaien. Voor de gezamenlijke oplossingen biedt Ericsson SLA’s (Service Level Agreements).
  • Professionele diensten: gebruikers die hun bedrijf verder willen ontwikkelen, profiteren zowel van Red Hat’s consultings- en trainingsexpertise in open source en innovatieve technologieën als van Ericssons-ervaringen in end-to-end-consulting, in systeemintegratie zowel bij beheer- als ondersteuningsdiensten. Het gecombineerde portfolio van technologieën, diensten, trainingen en certificeringen van Red Hat en Ericsson maakt het voor bedrijven mogelijk hun bedrijf te transformeren, via NFV en een moderniseringsslag in IT en in het rekencentrum. Ze kunnen zich zodoende succesvol in de huidige dynamische IT-markt positioneren.
Quotes

Paul Cormier, president products and technologies bij Red Hat
“Red Hat is van mening dat de toekomst van de communicatie-industrie door moderne architecturen en opensourceoplossingen wordt bepaald en dat die hybride cloud, containers, Software Defined Infrastructure en NFV omvatten. Ericsson deelt die gedachte en gezamenlijk leiden we de communicatie-industrie naar de toekomst, en wel met open, veilige en schaalbare oplossingen waarmee bedrijven een transformatie van hun business kunnen realiseren.”

Jason Hoffman, head of Product Area Cloud Infrastructure bij Ericsson
“De toekomst is open en software-defined. De samenwerking met Red Hat, ‘s werelds grootste opensourceleverancier en Ericsson, wereldwijd toonaangevend in NFV-telecommunicatietransformatie, betekent voor gebruikers snelheid, keuze en veiligheid bij de invoering van opensourceoplossingen. Het is onze taak klanten hierbij te ondersteunen en te groeien in een tijdperk dat gekenmerkt wordt door grote veranderingen. Deze samenwerking heeft precies dit doel.”

Volg Red Hat Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een community-gedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.