Meltwater integreert documenten van Europese Unie

Meltwater geeft haar klanten toegang tot informatie die is gepubliceerd door de Europese Unie (EU). Met de integratie van de EU-documentatie zijn organisaties beter op de hoogte van de bestuurlijke ontwikkelingen in Brussel. Hierdoor kunnen zij beter geïnformeerde beslissingen nemen.  

Tientallen departementen
De openbare documentatie van 56 departementen en instituten wordt verzameld, gemonitord en geanalyseerd. Klanten van Meltwater hebben toegang tot  onder andere openbare notulen, persberichten, jaarlijkse rapporten, aanbestedingen etc.

Zicht op maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen 
Wouter van Driel, managing director Meltwater: ‘Ontwikkelingen in de EU hebben impact op het leven van iedere Nederlander. Om goed geïnformeerde beslissingen te maken, moeten organisaties, van CEO tot marketeer, weten wat er speelt in de samenleving. We filteren al miljarden digitale bronnen, maar voegen nu bestuurlijke bronnen toe aan ons bronnenpallet. Met de integratie van de EU-documentatie hebben bestuurders een goed zicht op de maatschappelijke én politieke ontwikkelingen.’

Over Meltwater
Meltwater monitort en analyseert online data. Met de nieuwste technologie filtert Meltwater de gegevens van miljarden openbare digitale bronnen. Dankzij real-time analyse zijn klanten beter en sneller in staat goed geïnformeerde, strategische beslissingen te nemen. Meltwater is een Noors bedrijf dat zich sinds 2001 specialiseert in data analyse. Het bedrijf heeft wereldwijd 56 kantoren.