Datum: (622 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

MarkLogic wint prestigieuze Computable AwardUtrecht, 2 november 2016 – MarkLogic, de marktleider op het gebied van NoSQL databases voor enterprises, heeft gisteravond samen met DHL Parcel Benelux en DIKW een Computable Award gewonnen. De bedrijven kregen de prijs voor het ‘ICT-Project van het jaar in het grootbedrijf’.

DHL Parcel Benelux nam eerder dit jaar een nieuw rapid-respons track en trace-systeem in gebruik, dat gebouwd werd op MarkLogic’s Enterprise NoSQL databaseplatform. Dit systeem werd in de recordtijd van tien weken ontworpen, gebouwd, getest en in productie genomen in samenwerking met MarkLogic implementatiepartner DIKW.

Dankzij de toepassing ligt de gemiddelde responstijd van klanten die de status van hun DHL pakketbezorging willen inzien een stuk lager. Er is een stabiele omgeving ontwikkeld die niet beïnvloed word door piekbelasting, en daardoor een verbeterde service voor de klanten van DHL. De oplossing toont de kracht van het MarkLogic databaseplatform, die op een veel efficiëntere manier omgaat met grote hoeveelheden data dan traditionele, relationele databasemodellen.

Rob van Grieken, CEO van DIKW ligt toe: “We hebben met een implementatie binnen 10 weken de basis gelegd voor toekomstige innovaties binnen DHL. Dat we daardeze prijs voor hebben mogen ontvangen is een kers op de taart, maar de grootste winnaars zijn de klanten van DHL”. Doordat de locatie van een DHL-pakketje tot op het kwartier nauwkeurig bekend is, kan het bezorgmoment veel nauwkeuriger worden voorspeld. Daardoor kunnen bijvoorbeeld onvoorziene verkeersomstandigheden in real-time worden verwerkt in de verwachte aankomsttijd. “De technologie achter deze toepassing heeft zich als geen ander bewezen,” voegt van Grieken daaraan toe. “Marklogic is eigenlijk een van de best bewaarde geheimen achter veel innovatieve toepassingen, en dat mag best wel eens gezegd worden.”

“Deze award vervult ons met grote trots en dankbaarheid,” vertelt Jurriaan Krielaart, Regional Director Northern Europe van MarkLogic. “Na een TIMMIES-Award vorig jaar, bevestigt deze award nog maar eens het momentum van MarkLogic en daarmee de behoefte aan flexibele database-oplossingen die om kunnen gaan met enorme hoeveelheden data.”

Over MarkLogic
Al meer dan een decennium vertrouwen organisaties over de hele wereld op MarkLogic voor hun innovatieve informatietoepassingen. Met experts op het gebied van het integreren van gegevens uit silo's, stelt MarkLogic's operationele en transactionele enterprise NoSQL-database-platform onze klanten in staat om de volgende generatie applicaties te bouwen op een uniform, 360-graden beeld van hun gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, en MarkLogic heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marklogic.com.

-einde-

Meer informatie voor de pers:

MarkLogic
Jurriaan Krielaart
Regional Director Northern Europe
jurriaan.krielaart@marklogic.com
+31 (0) 611 900 542

DIKW
Rob van Grieken
CEO DIKW Groep
rob.van.grieken@dikw.com
+31 (0) 654 343 725

prijzen.JPG