Thales en RedSocks Security worden partners voor een betere dienstverlening

Bezoek Thales op Infosecurity: Stand 01.D088

Thales en RedSocks Security slaan de handen ineen om samen de best denkbare security-oplossingen beschikbaar te maken voor een grotere groep van ondernemingen in Nederland. Door de geavanceerde detectie methode van RedSocks, de Malicious Threat Detector, te combineren met de meest geavanceerde Cyber Security Operation Centers van Thales, kunnen de twee partners een hoogwaardige, toegankelijke en uitbreidbare monitor beveiligingsdienst aanbieden. Dankzij deze samenwerking krijgen alle grote en middelgrote ondernemingen en organisaties in Nederland nu toegang tot kosteneffectieve en snel te implementeren cybersecurity.

De samenwerking is ontstaan vanuit de constatering dat de behoefte aan cybersecurity exponentieel aan het groeien is, met name vanuit een bedrijfsperspectief. Volgens strategisch adviesbureau Ecorys zal de dienstensector in 2030 verantwoordelijk zijn voor 78% van de Nederlandse economie. Aangezien gegevens de basis vormen van deze sector, is de betrouwbaarheid en beveiliging van die gegevens meer en meer essentieel en een grote uitdaging voor overheden en bedrijven om concurrerend te blijven.

Cybersecurity is niet alleen een kwestie van voldoen aan de meldplicht datalekken of de aanstaande Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Floris van den Broek, CEO bij RedSocks Security: “Beveiliging die voldoet aan de hoogste standaarden wordt bepalend voor de merkreputatie en marktpositie van iedere dienstverlener.”

Enerzijds, gebaseerd op het best denkbare Cyber Security Operation Center in Huizen, biedt Thales cybersecurity monitoring beveiligingsdiensten die voldoen aan de hoogste standaarden in de markt.

Anderzijds biedt de RedSocks detectiemethode, gebaseerd op de Malicious Threat Detector (met 50.000 nieuwe threat-indicatoren per uur en inzetbaar binnen enkele uren), een van de hoogste vormen van geautomatiseerde detectie in Europa.

De gecombineerde cybersecurity surveillance oplossing kan stapsgewijs worden uitgebreid met andere detectiemethodieken, zodat ze aan de specifieke eisen van iedere gebruiker kan voldoen. Organisaties hebben zo de hoogst mogelijke standaard van detectie en herstel tot hun beschikking, op elk niveau en naar ieders wens. “De combinatie van de twee diensten maakt dat wij de meest krachtige en innovatieve oplossingen in de markt kosteneffectief en snel toegankelijk kunnen maken voor veel meer organisaties”, aldus René van Buuren, Director Cybersecurity bij Thales.

Over Thales
Thales Nederland BV is de Nederlandse vestiging van de internationale Thales groep. In Nederland werken ongeveer 2.000 medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe hightech systemen voor de defensie-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Gepositioneerd als systeem integrator, productleverancier en service provider, is Thales één van Europa’s grootste spelers in de security markt. Thales biedt oplossingen op gebieden die van vitaal belang zijn voor onze moderne samenleving: overheid, kritieke infra en cyberspace. Voortbordurend op haar sterke crypto expertise, is Thales een van de wereldmarktleiders op het gebied van producten en oplossingen voor kritieke infrastructuren voor overheden en Defensie, satellietnetwerken, industriële operators en financiële dienstverleners. Thales dekt de gehele supply chain af door een uitgebreide set aan diensten en oplossingen te bieden. Van consulting en penetratietesten, tot lifecycle management en security monitoring.

Speerpunten
  • Thales en RedSocks Security werken samen om innovatieve cybersecurity oplossingen te bieden in Nederland.
  • De geïntegreerde security dienst biedt een complete oplossing door Thales’ Cybersecurity Operation Center te combineren met Redsocks’ geavanceerde Cyber Threat Intelligence.
  • Thales en RedSocks presenteren hun samenwerking op een gezamenlijke stand (01.D088) van Infosecurity in de Jaarbeurs op 2 en 3 november 2016.

Perscontact
Yellow Communications
Volkert Deen
+31 (0)23 555 3424
thales@yellow-communications.com
@ThalesPress