Forcepoint™ lanceert SureView® Insider Threat wereldwijd

Technologie beschermt bedrijven tegen dreigingen van binnenuit; ondersteunt een inside-out-benadering van beveiliging

Utrecht, 31 oktober 2016 – Forcepoint™, wereldwijd marktleider in beveiliging, lanceert SureView® Insider Threat wereldwijd. Deze krachtige beveiligingsoplossing helpt bedrijven diefstal en verlies van gegevens te voorkomen, die het gevolg zijn van gekaapte systemen, medewerkers met kwade bedoelingen, gestolen persoonsgegevens en onoplettende eindgebruikers. SureView Insider Threat geeft securityprofessionals meldingen van afwijkend gedrag en kan video’s maken van desktopactiviteiten. Zo kunnen Securityspecialisten ingrijpen voordat gevoelige data bekeken of gestolen wordt.

SureView Insider Threat laat organisaties bedreigingen van binnenuit identificeren en tegenhouden via een streng verificatieproces dat alle relevante data vastlegt en de gebruikersprivacy respecteert. SureView-technologie legt menselijk gedrag vast, dat voortkomt uit achteloosheid, gebrek aan kennis of kwade bedoelingen, en dat een waarschuwingssignaal kan zijn voor een dreigende inbreuk. SureView Insider Threat identificeert risico’s door eerst ‘normaal’ gebruikersgedrag vast te leggen. De technologie herkent dan afwijkingen van deze norm, zoals veranderende datatoegang, werktijden, e-mailactiviteit of het kopiëren van bestanden van een netwerk naar een desktopcomputer. SureView signaleert tevens afwijkende activiteit bij de eindgebruiker, wat kan betekenen dat een ander persoon gestolen persoonsgegevens gebruikt of dat een systeem is besmet met malware. Deze risico-indicatoren zijn waarschuwingssignalen om nader te onderzoeken.

“Interne medewerkers brengen meer schade toe en blijven langer onopgemerkt dan externe bedreigingen. Tot nu toe hadden internationale ondernemingen geen effectieve mogelijheid om zich te wapenen tegen bedreigingen van binnenuit. Forcepoint herdefinieert de betekenis van  beveiliging door meer inside-out te denken in plaats van outside-in”, zegt Matt Moynahan, Chief Executive Officer van Forcepoint. “SureView Insider Threat is de oplossing waarop internationale bedrijven hebben gewacht.”

Onachtzaamheid van de gemiddelde werknemer is de nummer 1-oorzaak van bedreigingen binnen organisaties. En of de bedreigingen nu het gevolg zijn van opzet of onvoorzichtigheid, binnen het netwerk zijn ze veel schadelijker dan aanvallen van buitenaf. Gemiddeld kunnen externe cybercriminelen 170 dagen ongestoord te werk gaan, maar ingewijden blijven gemiddeld 259 dagen onopgemerkt. Doordat deze insiders meer tijd en beter zicht hebben op de opslag van gevoelige data, kunnen ze per incident veel meer schade aanrichten. Ingewijden zijn verantwoordelijk voor tien procent van alle voorvallen. Deze tien procent omvat echter wel ruim de helft van gestolen data. Gemiddeld kost een data-inbreuk een onderneming 3,8 miljoen dollar. Maar ondanks het grote risico van insiders blijft het meeste geld gaan naar beveiliging voor bedreigingen van buitenaf. 

“Toen Forcepoint werd opgericht, was een van de hoofddoelen om Raytheon-technologie te kunnen leveren aan commerciële ondernemingen”, zegt Moynahan. “Door een wereldwijd beschikbare versie van SureView te ontwikkelen, brengen we die visie tot leven.”

Forcepoint werd in januari 2016 in het ‘Magic Quadrant for Enterprise Data Loss Prevention’ van Gartner genoemd als leider voor zijn Data Loss Prevention-oplossing (DLP).

Meer weten? Bezoek Forcepoint tijdens Infosecurity.nl in de Jaarbeurs in Utrecht op 2 en 3 november 2016 in stand 01.A136.

Disclaimer Gartner
Gartner beveelt geen leveranciers, producten of diensten aan, die in haar onderzoekspublicaties zijn opgenomen, en adviseert technologiegebruikers niet om uitsluitend leveranciers met de hoogste beoordelingen of andere kwalificaties te kiezen. De publicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke beschrijvingen. Gartner wijst alle expliciete of impliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek af, waaronder alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Forcepoint
Forcepoint behoedt gebruikers, data en netwerken voor de meest geavanceerde aanvallen: van dreigingen van binnenuit tot en met gevaren van buitenaf, en beschermt overal. Forcepoint beveiligt data in de cloud, onderweg en op kantoor, vereenvoudigt compliance en maakt het mogelijk op betere wijze beslissingen te nemen om beveiliging te stroomlijnen. Forcepoint stelt organisaties in staat zich te focussen op hun belangrijkste bedrijfsaspecten, terwijl ze routineuze beveiligingstaken automatiseren. Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Forcepoint. Het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas (VS), en is wereldwijd actief in sales, service, beveiligingslaboratoria en productontwikkeling. Forcepoint is een samenwerking tussen de Raytheon Company en Vista Equity Partners. Bezoek voor meer informatie www.forcepoint.com en volg ons op Twitter @ForcepointSec.

Voor meer informatie:

Forcepoint
Julia sørensen
julia.sorensen@forcepoint.com
+47 45688201

LVTPR
Nienke Geudeker / Gijs van Beek
Forcepointlvtpr@lvtpr.nl
030 6565 070