Datum: (607 dagen oud)
Bedrijf:

Glasvezelnetwerk industriepark Kraaiven Tilburg van start

Ondernemersvereniging Vitaal Kraaiven en FiberRevolution! realiseren samen Glasnet Kraaiven.Op vrijdag 28 oktober 2016 zal het eerste op Kraaiven gevestigde bedrijf zijn glasvezelverbinding opgeleverd krijgen. Deze belangrijke mijlpaal zal uiteraard een feestelijk tintje krijgen. Bij oplevering van het netwerk zullen alle 280 op Kraaiven gevestigde bedrijven gebruik kunnen maken van een open glasvezelverbinding tegen scherpe aansluittarieven. Bij de start zullen circa 55 aansluitingen geactiveerd worden. Naar verwachting zal het aantal aansluitingen de komende jaren fors stijgen.

Glasvezel mogelijk door samenwerking
Na een grondige voorbereiding en een gedegen afweging door lokale ondernemers is de  aanleg van dit 'revolutionaire' zakelijke glasvezelproject vlak voor de zomer 2016 van start gegaan. Dankzij de inzet en het enthousiasme van de lokale ondernemers en de initiatiefnemers: ondernemersvereniging Kraaiven Vitaal, Teleplaza uit Tilburg, D&G Glasvezeltechniek en FiberRevolution! is het netwerk succesvol tot stand gekomen.

Open opzet
Door de samenwerking is een collectief zakelijk glasnetwerk gerealiseerd wat stratendekkend en volledig open is. Het scherpe maandelijkse vastrechttarief zal bovendien automatisch dalen tot maximaal 30% bij meer aansluitingen. Daarmee profiteren de lokale ondernemers optimaal van hun supersnelle aansluiting en wordt het verdere toekomstige succes gedeeld met deze lokale ondernemers. Alle aangesloten bedrijven krijgen de beschikking over een 'eigen' 1:1 glasvezelverbinding (non-overboekte) met een capaciteit van 50/50, 100/100 of 250/250 Mbps, waarbij het uploaden even snel gaat als het downloaden.

Economisch impact significant
Het netwerk zal komende maanden verder afgebouwd worden. Ook de in het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) opgenomen hoge-resolutie camera's zullen in het netwerk opgenomen worden. Door glasvezel is elke ondernemer in staat slimmer en sneller te werken om kosten te besparen en mogelijke diensten te ontwikkelen (innovatie).

Open netwerk ten gunste van de ondernemer
Gerard Jacobs, voorzitter Vitaal Kraaiven (ai): “Het glasvezelnetwerk kent geen datalimieten waardoor Kraaivense ondernemers straks diensten kunnen inzetten die een hoge upload-  en downloadsnelheid vergen, zoals online backup, camerabeveiliging , videoconferencing en het plaatsen van bedrijfskritische applicaties in datacenters . De dienstenlaag is geheel open voor alle providers waarmee ondernemers 100% keuzevrijheid hebben bij wie ze welke diensten afnemen.  Snel internet en telefoniediensten kunnen forse besparingen opleveren. De verwachting is dat de lokale beschikbaarheid van open en scherp geprijsd glasvezel het vestigingsklimaat van bedrijvenpark Kraaiven een forse impuls zal geven."


perscontact: OV Vitaal Kraaiven - Gerard Jacobs
e-mail: Info@vitaalkraaiven.nl
tel: 06-53606460perscontact: FiberRevolution - Jochem Regtuit
e-mail: info@fiberrevolution.nl
tel: 088-0882688