Datum: (607 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Pyramid Analytics behaalt topposities in BI Survey 16 van BARC

BI Office op eerste plaats in categorieën self-service en customer experienceAmsterdam, 20 oktober 2016 – Pyramid Analytics, leverancier van een next-generation business analytics platform voor bedrijven, kondigt aan dat BI Office meerdere topposities heeft behaald in The BI Survey 16 van BARC. De categorieën waarin BI Office de nummer één plek veroverde, zijn onder andere ´self-service´, ´customer experience’ en ´chosen as standard´. In totaal scoorde BI Office in 21 van de 32 categorieën een eerste plaats.

The BI Survey 16 van BARC is gebaseerd op de resultaten van de meest uitgebreide internationale enquête onder business intelligence eindgebruikers. In totaal ondervroeg BARC 3.137 eindgebruikers en rangschikte het 37 verschillende BI-producten.

“We waren onder de indruk van de bovengemiddelde resultaten van Pyramid Analytics in een aantal belangrijke categorieën in het onderzoek van dit jaar,” zegt Larissa Seidler, Senior Analyst bij BARC. “Dit is wederom een bevestiging van waarom klanten zo´n hoge dunk hebben van het platform.”

De leveranciers werden verdeeld in verschillende referentiegroepen. BI Office werd opgenomen in de volgende groepen: dashboarding-gerichte producten, EMEA-gerichte leveranciers, OLAP-analyse-gerichte producten en self-service rapportage-gerichte producten. In 21 van de 32 categorieën scoorde BI Office een eerste plaats (top-ranked) of een leiderspositie (top 25 procent van de referentiegroep) in ten minste één van de referentiegroepen.

Daarnaast ontving BI Office acht KPI-topposities onder-EMEA gerichte leveranciers, acht onder OLAP-gerichte producten, twee onder self-service-rapportage gerichte producten, en twee in dashboarding-gerichte producten. Enkele topposities van BI Office zijn:

Self-service: Voor het derde jaar op rij staat BI Office op nummer 1 in de self-service-categorie in drie van de vier referentiegroepen. Naast goede ad hoc query-mogelijkheden, biedt de datamodellering-wizard van BI Office flexibiliteit en self-service voor zakelijke gebruikers, waardoor ze verschillende gegevensbronnen kunnen combineren en in-memory modellen kunnen creëren in Microsoft SQL Server. Zakelijke gebruikers kunnen ook zelfstandig gebruik maken van vooraf gedefinieerde geavanceerde analytische functies, interactieve dashboards creëren en contextrijke, drukklare rapporten genereren.

Customer experience: BI Office staat op nummer 1 voor customer experience in alle vier van zijn referentiegroepen. Volgens BARC “staat Pyramid Analytics aan de top van de competitie op het gebied van customer experience door de uitstekende KPI-resultaten voor ´ease of use´, ´self-service´, ´performance satisfaction´ en ´recommendation´. Dit toont aan dat gebruikers van BI Office bijzonder tevreden zijn met de oplossing.” 

Chosen as standard: Deze KPI is gebaseerd op hoe vaak het product door respondenten wordt gekozen als een standaard op multi-product-sites. BI Office staat op nummer 1 in deze categorie in drie van de vier referentiegroepen. In de dashboarding-gerichte referentiegroep behaalde BI Office een ´Chosen as standard´-score van 9,3 van 10, veel meer dan het gemiddelde van 6,2. Volgens de BARC BI Survey 16 “zijn klanten zo onder de indruk van de software dat ze deze vaak kiezen als hun standaard BI-oplossing.”

“We hebben BI Office ontworpen als een ??naadloos geïntegreerd platform voor alle soorten eindgebruikers, van zakelijke tot IT-gebruikers,” zegt Omri Kohl, mede-oprichter en CEO van Pyramid Analytics. “Met de behaalde topposities voor customer experience in al onze referentiegroepen worden wij nog meer gemotiveerd om onze BI Office gebruikers de beste ervaring te bieden met ons platform.”

Uit de resultaten van de enquête blijkt ook de veelzijdigheid van BI Office. Een groot deel van de klanten zegt dat ze het gebruiken voor dashboards, eenvoudige data-analyse, standaard rapportage en ad hoc queries. Daarnaast wordt BI Office als het nummer één platform genoemd voor geavanceerde analytics-projecten in de komende 12 maanden.

Voor meer informatie over Pyramid Analytics in The BI Survey 16 en het volledige onderzoek, bezoek onze website.

Over Pyramid Analytics
Pyramid Analytics is wereld leidend met BI Office, een analytics-platform waarmee individuen - van power users tot kenniswerkers en beleidsmakers - hun organisatie kunnen transformeren naar een datagedreven organisatie. Dit complete web-gebaseerde platform biedt een combinatie van self-service analytics met gecentraliseerde governance. BI Office toont meetbare waarde, bevordert echte samenwerking, en vereenvoudigt complexe analyse. BI Office levert best-in-class analytische functionaliteit voor organisaties, on-premise of in de cloud. Teams van Pyramid Analytics zijn gevestigd in operationele centra over de hele wereld. Voor meer informatie, bezoek www.pyramidanalytics.com, volg ons op Twitter via @PyramidEU, en maak contact met ons op LinkedIn.

Over The BI Survey
The BI Survey 16 – inmiddels in zijn zestiende jaar - is gebaseerd op de bevindingen van een wereldwijde enquête met 3.137 respondenten, die een reeks van gedetailleerde vragen beantwoordden over hun gebruik van een bij naam genoemd product in de BI-markt. Het onderzoek vergelijkt BI-producten in verschillende categorieën, waaronder zakelijke voordelen, projectsucces, business value, aanbeveling, klanttevredenheid, customer experience, innovatie, en agility. In totaal zijn 37 producten (of groepen van producten) in detail geanalyseerd. Voor meer details zie www.bi-survey.com.

###

Meer informatie voor de pers

Pyramid Analytics
Danna Drion
Marketing Director EMEA
Danna.Drion@pyramidanalytics.com
0031 (0)6 1156 1406

Lubbers De Jong
Onno Louwen
onno@lubbersdejong.nl
0031 (0)6 26 532347

Dit bericht een aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.