Nimble Storage en Lenovo starten samenwerking om nieuwe generatie Data Centers te bouwen

  • Storage-oplossingen van Lenovo - op Flash gebaseerd - en hun convergerende infrastructuuroplossingen draaien op Nimble.
  • Bedrijven zullen meer en meer overstappen naar een ‘predictive’ autonoom beheer voor nog efficiëntere datacenters.
  • De nieuwe generatie All Flash Array-oplossingen van Lenovo is efficiënter en heeft een betere schaalgrootte.
Hoofddorp, 17 oktober 2016 - Lenovo (HKSE: 992) en Nimble Storage (NYSE: NMBL) maken vandaag bekend dat ze een strategisch partnerschap aangaan. Samen willen ze de capaciteit van datacenters fors verbeteren en deze qua efficiëntie en schaalgrootte naar een hoger niveau tillen. Dit bespaart IT-teams veel tijd bij het beheer van hun infrastructuur.

Dankzij Lenovo en Nimble kunnen predictive analytics gebruikt worden om de infrastructuur te beheren en onderhoudstaken te automatiseren. Daardoor zullen datacenters hun mensen en middelen – die tot nu toe vooral werden ingezet voor onderhouds- en servicetaken deden – weer kunnen inschakelen voor strategische projecten die wel toegevoegde waarde opleveren voor hun organisaties.

Recente gegevens van analistenbureau Forrester tonen aan dat Amerikaanse ondernemingen slechts 29 procent van hun tech budget reserveren voor nieuwe projecten en dat 45 procent van het saldo wordt besteed aan lopende operaties en onderhoud en handhaving van de status quo1. Dit partnerschap koppelt de wereldwijd vermaarde servertechnologie van Lenovo - qua betrouwbaarheid2 en klantentevredenheid3 absolute koploper - aan het innovatieve All Flash Storage aanbod en InfoSight™ Predictive Analytics van Nimble, waardoor de IT-professional minder tijd kwijt is aan onderhoud en meer tijd kan besteden aan innovatie. Lenovo stelde vandaag meteen ook de ThinkAgile™ CX-serie voor, een eerste reeks producten die voortvloeit uit dit nieuwe partnerschap. Het gaat om een aantal convergerende infrastructuuroplossingen met opslagmogelijkheden die draaien op Predictive All Flash Arrays van Nimble.

Lenovo wil ook XClarity™, zijn software voor infrastructuurbeheer, integreren met InfoSight van Nimble. Daardoor worden predictive analyses veel beter en kan support geautomatiseerd worden. De twee bedrijven zullen samenwerken om ‘zelfregulerende’ beheerapplicaties te ontwikkelen voor alle facetten van de datacenterinfrastructuur, inclusief opslag, rekenkracht en netwerken.

De alliantie belooft dat het zelfregulerende vermogen van een datacenter aanzienlijk verbeterd kan worden, omdat problemen vroegtijdig opgespoord en geïdentificeerd worden en omdat het systeem automatisch interventies uitvoert in de hele infrastructuur. Het verwachte resultaat is dat IT-professionals tijd en middelen kunnen besteden aan strategische projecten die een relevante toegevoegde waarde opleveren voor Lenovo.

Met de lancering van de ThinkAgile CX-series later dit jaar, komt een eerste gemeenschappelijke oplossing van Lenovo & Nimble op de markt.

1 2016 Tech Budget Benchmarks”, Forrester Research, Inc., January 21, 2016

2 Lenovo enterprise servers areranked #1 in x86 reliability, according to the ITIC 2015-2016 Global Server Hardware, Server OS Reliability Report, July 2015

3 Lenovo enterprise serversranked #1 in customer satisfaction, according to the latest TBR Customer Satisfaction Survey, August 2015

Citaten

Lenovo
"Via dit strategisch partnerschap met Nimble kunnen we ongeëvenaarde All Flash-oplossingen aanbieden en dankzij het predictive analytics platform - InfoSight - genieten nog meer klanten van de allerbeste storage-ervaring én tegelijkertijd ook van een lagere TCO,” aldus David Lincoln, Executive Director en General Manager Server, Storage en Solutions Business Unit, Data Center Business Group van Lenovo. "Met deze nieuwe alliantie kunnen we hardware, software en analytische support naadloos integreren en daardoor kunnen we een nieuwe generatie All Flash Data Centers te bouwen die strategisch heel wat meerwaarde zullen opleveren voor onze klanten.”

Nimble Storage
"Directe toegang tot data betekent onmiskenbaar een concurrentievoordeel. Helaas krijgen bedrijven nog al te vaak te maken met vertraagde applicaties als gevolg van een complexe infrastructuur, met alle gevolgen van dien voor hun business. Wij streven naar een eenvoudige, zelfsturende infrastructuur, zodat IT-organisaties kunnen focussen op business opportunities die van strategisch belang zijn,” zegt Suresh Vasudevan, Chief Executive Officer van Nimble Storage. "De combinatie van onze innovatieve technologie met de uitgebreide productportfolio van Lenovo en zijn aanwezigheid overal ter wereld geeft ons de mogelijkheid hoogwaardige en geoptimaliseerde applicatie-oplossingen aan te bieden die het beheer van de infrastructuur en de onderhoudskosten tot een minimum beperken.”

Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Global Fortune 500-bedrijf, waarvan de waarde geschat wordt op 45 miljard USD. Lenovo is marktleider en levert innovatieve technologie voor particulieren en bedrijven. Het portfolio omvat betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten inclusief pc's (waaronder de legendarische Think en de multimode Yoga-merken), werkstations, servers, storage, smart tv's en een reeks mobiele producten zoals smartphones (inclusief het merk Moto), tablets en apps. Volg Lenovo op LinkedIn, op Facebook of Twitter (@Lenovo) of kijk ??op www.lenovo.com.

Over Nimble Storage
Nimble Storage (NYSE: NMBL) is leverancier van Predictive Flash storage-oplossingen. Nimble biedt een Predictive Flash Platform, dat flash performance combineert met predictive analytics om problemen met betrekking tot datasnelheid als gevolg van een complexe IT-infrastructuur te voorspellen en te voorkomen. Nimble-klanten ervaren optimale prestaties, non-stop beschikbaarheid en flexibiliteit en optimaliseren daarmee bedrijfskritische processen. Meer dan 9000 ondernemingen, overheden en service providers in ruim 50 landen werken met het Nimble Predictive Flash Platform.

Zie voor meer informatie: www.nimblestorage.com en volg Nimble op Twitter: @NimbleEMEA.


  
Nimble Storage Persdesk
Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
NimbleStorage@yellow-communications.com

Nimble Storage, het Nimble Storage logo, CASL, InfoSight, SmartStack, Timeless Storage, Data Velocity Delivered, Unified Flash Fabric en NimbleConnect zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nimble Storage, Inc. Andere handelsnamen of woorden die in dit document worden gebruikt zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle nog niet aangekondigde diensten, functionaliteiten of functionaliteiten waar in dit document, onze website of andere persberichten en openbare verklaringen naar wordt verwezen die momenteel niet beschikbaar zijn, zijn onderhevig aan veranderingen naar keuze van Nimble Storage en kunnen mogelijk niet worden geleverd zoals gepland of helemaal niet worden geleverd. Klanten die producten en diensten kopen van Nimble Storage dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van diensten, toepassingen en functionaliteiten die momenteel beschikbaar zijn.