Datum: (598 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Pride PR

Lookout en Microsoft lanceren geïntegreerde mobiele beveiliging voor zakelijke gebruikersHaarlem, 6 oktober 2016 – De Mobile Endpoint Security oplossing van Lookout, expert op het gebied van mobiele beveiliging, integreert met Microsoft’s Enterprise Mobility + Security (EMS). De integratie van de twee producten is het eerste resultaat van het partnership dat Lookout en Microsoft afgelopen juni aankondigden. Gebruikers van Microsoft EMS kunnen bedrijfsinformatie die mobiel beschikbaar is hierdoor optimaal beschermen met de krachtige beveiliging van Lookout. In een tijd waarin steeds meer mobiel en op afstand wordt gewerkt, is dat cruciaal.

“Het gebruik van mobiele apparaten en apps blijft toenemen, waardoor IT-verantwoordelijken voortdurend op zoek zijn naar een goede balans tussen mobiliteit en veiligheid”, zegt Santosh Krishnan, chief product officer bij Lookout. “Onze kennis van het mobiele ecosysteem en Microsoft’s identiteits- en mobiele managementtechnologie zorgen samen voor een krachtige mobiele beveiligingsoplossing.”

“De digitale transformatie brengt steeds geavanceerdere cyberaanvallen met zich mee. Mobiele apparaten bevinden zich daarbij in de frontlinie”, zegt Brad Anderson, corporate vice president Enterprise Mobility bij Microsoft. “De integratie van Lookout in Microsoft EMS zorgt ervoor dat bedrijven ondanks deze risico’s hun voordeel kunnen doen met mobiele productiviteit omdat ze zich verzekerd weten van de beste beveiliging.”

Met de geïntegreerde oplossing van Lookout en Microsoft kunnen gebruikers:
  1. Met een gerust hart werken op mobiele apparaten; Microsoft biedt een op identiteit gebaseerde beveiligingsoplossing, die Lookout aanvult met uitgebreide kennis van mobiele dreigingen. Lookout monitort apparaten voortdurend op aanvallen en beschermt tegen app-gebaseerde aanvallen als Trojans en spyware, netwerk-gebaseerde aanvallen als man-in-the-middle en SSL en OS-gebaseerde aanvallen als jailbreaking en rooting.
  2. Toegang tot bedrijfsinformatie op basis van informatie over mobiele risico’s verlenen; als Lookout een apparaat als risicovol bestempelt, kan toegang tot programma’s als Microsoft Office 365 worden ingetrokken door Microsoft EMS. Als de toegang is geblokkeerd, krijgen eindgebruikers direct advies van Lookout waarmee ze het probleem snel en eenvoudig kunnen oplossen om weer toegang tot applicaties en gegevens krijgen.
  3. Mobiele apparaten managen en beveiligen; de oplossing van Lookout en Microsoft kan snel worden uitgerold naar veel devices tegelijk. Deze is te beheren via Microsoft Intune, en biedt geïntegreerd policymanagement voor gebruikers en groepen alsook single sign-on voor eindgebruikers en administrators via de Microsoft Azure Active Directory.
Lees meer over de samenwerking in de aankondiging van Lookout en de blog van Microsoft.

Over Lookout
Lookout is een cybersecuritybedrijf dat zowel individuele gebruikers als ondernemingen de mogelijkheid biedt om op een veilige manier mobiel te werken. Security Cloud van Lookout maakt gebruik van 100 miljoen mobiele sensoren om een dataset te bouwen van zowat alle mobiele code ter wereld, waardoor het mogelijk wordt om verbindingen te detecteren die normaal gezien niet zichtbaar zouden zijn. Op die manier kunnen mobiele aanvallen worden voorspeld en tegengehouden voordat ze schade kunnen aanrichten. De grootste operatoren van mobiele netwerken, zoals AT&T, Deutsche Telekom, EE, KDDI, Orange, Sprint, T-Mobile en Telstra, hebben Lookout geselecteerd als oplossing voor mobiele beveiliging. Lookout werkt ook samen met grote ondernemingen als AirWatch, Ingram Micro en MobileIron. Naast het hoofdkantoor in San Francisco heeft Lookout kantoren in Amsterdam, Boston, Londen, Sydney, Tokyo, Toronto en Washington, D.C. Kijk voor meer informatie op www.lookout.com.

#

Voor meer informatie (niet voor publicatie):
Pride PR
Simone Pouw/ Wilco Rutenfrans
lookout@pridepr.nl
t: 071-5680028