Informer lanceert Accountancyportal voor nieuwe rol accountant

Softwareleverancier Informer heeft het portal voor Accountants in InformerOnline compleet vernieuwd. Dankzij de vernieuwing hebben accountants nog beter inzicht in hun administraties en kunnen zij op een moderne manier online samenwerken met klanten.

Informer heeft in het afgelopen jaar veel innovaties doorgevoerd in de online boekhoudapplicatie InformerOnline. De meeste innovaties waren met name gericht op het automatiseren van boekhoudkundige processen. Doordat een groter deel van de boekhouding geautomatiseerd wordt, verandert de rol van accountants naar een meer controlerende functie. Het nieuwe Accountancyportal van InformerOnline sluit precies aan op deze veranderende rol.

Automatisering zorgt voor grotere informatiebehoefte
"Voorheen waren boekhouders en accountants bij iedere stap van het boekhoudproces betrokken", aldus Remco Frühauf, CEO van Informer. Met name innovaties op het gebied van Robotic Accounting (automatisch boekhouden red.) hebben ervoor gezorgd dat dit niet meer nodig is. "Het gevaar is dan wel dat je het overzicht kwijtraakt en niet meer precies weet wat er in de administratie van je klanten gebeurd. Met dit inzicht hebben we een systeem opgezet dat dit overzicht wél geeft." In het nieuwe Accountancyportal wordt onder andere inzichtelijk gemaakt in welke administraties facturen worden geplaatst en welke facturen automatisch door robots zijn verwerkt. Op die manier weten accountants precies wat er zich afspeelt in de administraties van de klanten.

Voor ondernemers én Accountants
Informer wil boekhouden zo makkelijk mogelijk maken voor ondernemers, maar vergeet hierbij de rol voor accountants niet. "We beseffen heel goed dat ondernemers boekhouders en accountants nodig blijven hebben voor controle en advies. Met het nieuwe Accountancyportal hebben boekhouders en accountants het inzicht dat past bij een moderne manier van samenwerken. InformerOnline sluit dan ook perfect aan bij de wensen van zowel ondernemers als accountants."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

https://www.informer.nl/

Wilt u meer weten over Informer Software, het online administratiepakket en onze andere diensten en producten? Op www.informer.nl leest u meer over onze organisatie en de mogelijkheden. Of neem contact op met Informer. Tel.: 085-401 6789 of via: info@informer.nl.