Datum: (624 dagen oud)
Bedrijf:

Snel groeiende e-commerce markt heeft eindelijk een gespecialiseerde hosting providerDe online bestedingen in Nederland groeiden het eerste halfjaar van 2016 volgens GfK wederom met ruim 17%. Webshops hebben de behoefte aan een hosting provider die ze ondersteunt in die groei. In september is deze hosting provider gelanceerd met de naam Marqato.

Marqato is de eerste hosting provider in Nederland die zich alleen focust op de e-commerce markt. De oplossingen zijn samen met ervaren specialisten ontwikkeld om de beste winkelervaring te bieden. Er is speciale aandacht gegeven aan de applicatie Magento, die met een aandeel van bijna 30% de e-commerce markt domineert. Ook voor winkeliers die hun applicatie zelf ontwikkeld hebben is een oplossing ontworpen die webshops sneller, veiliger en stabieler maakt.

Langzame webshops verliezen klanten
“Uit onderzoek blijkt dat klanten wegklikken als websites niet binnen 2 seconden geladen worden,” aldus Flip Keijzer, CEO van Marqato. “Met de technieken die wij gebruiken halen we dat ruimschoots. Bijvoorbeeld door webshops op een eigen server te plaatsen en niet in de cloud. We zien dat veel webshops behoefte hebben aan een partij die met ze meedenkt over hoe zij kunnen blijven groeien, met een hogere snelheid en stabiliteit van de webshop.”

Veel webwinkeliers beschikken over een ontwikkelaar die het platform onderhoudt. Keijzer: “Wij werken nauw samen met zowel de ontwikkelaar als de winkelier. Het beheer van de webshop vraagt om een goede afstemming. We geven continu aandacht aan onze klanten en aan verbetering van onze diensten. Daarom durven we ons met recht een premium merk te noemen.”

Op de website van Marqato.nl kunnen geïnteresseerden vrijblijvend een shopconsult aanvragen met adviezen om hun webshop te verbeteren. Daarmee gaat het bedrijf graag de uitdaging aan om serieuze webshops naar een hoger niveau te tillen.

Over Marqato
Marqato levert geavanceerde hostingoplossingen aan de e-commerce branche in Nederland. Veel webshops worstelen met de complexiteit die sites met hoge bezoekersaantallen en veel producten met zich meebrengen. Winkeliers willen een snelle en veilige website die altijd online is: zo groeit de conversie en omzet. Marqato snapt de uitdagingen waar de online retail mee worstelt en heeft daar zijn oplossingen op toegespitst.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie, kun je contact opnemen met:
Robert-Jan Budding, Marketing Manager
E: robertjan@marqato.nl, T: 06-51970529