Unisys spreekt over grensbeveiliging op CCR Summit

Op 5 en 6 oktober is Unisys aanwezig op de jaarlijkse internationale CCR Summit, een tweedaags evenement ter bevordering van de samenwerking tussen stakeholders en beleidsmakers op het gebied van publieke veiligheid en landelijke beveiliging. Dit jaar zullen ruim 400 publieke veiligheids- en beveiligingsexperts de groeiende dreiging van internationaal terrorisme voor de Nederlandse maatschappij met elkaar bespreken, en bekijken hoe risico’s als identiteitsfraude kunnen worden geminimaliseerd.

Als onderdeel van het tweedaagse evenement zal Unisys een presentatie geven over digitale oplossingen voor een veiligere maatschappij, de rol die technologie kan spelen bij grensbeveiliging, de eigen oplossing CBP (cross border protection) en de digitalisering van justitiële processen. Bill Searcy, Vice President, Global Justice, Law Enforcement, Border Security, Roland Heesen, Global Public Sector, Justice, Law Enforcement, Border Security, Defense, Immigration, Command & Control, en John Wright, Head of Strategic Initiatives, zullen de visie van Unisys op het gebruik van technologie aan landsgrenzen uiteenzetten.

Unisys helpt overheden van landen over de hele wereld al met de beveiliging van grenzen ter land, ter zee en in de lucht. Het bedrijf hielp de Amerikaanse federale overheid met de installatie van douanetechnologie aan zowel de Mexicaanse als de Canadese grens. Daardoor is de overheid in staat om dagelijks de gegevens van 750.000 grenspassanten te registreren. Daarnaast ontwikkelde Unisys ’s werelds eerste e-passport met gezichtsherkenning, in opdracht van het Australische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder dit jaar kondigde Unisys aan een effectieve oplossing te ontwikkelen voor organisatie van en hulp aan vluchtelingen die Europese grenzen oversteken. De voorgestelde oplossing biedt informatie over migratiestromen en beschikbare humanitaire middelen via mobiele devices. Daardoor wordt het makkelijker om mensen te registreren voor uiteenlopende zaken als sociale hulpverlening, onderwijs, medische behandelingen, en zelfs familiehereniging. De oplossing is daarnaast geschikt voor pre-screening van vluchtelingen – een manier om de migratiestroom soepeler te laten verlopen en gericht risico-assessments uit te voeren.

De negende editie van de CCR Summit vindt plaats op 5 en 6 oktober in Conferentiecentrum Bovendonk te Hoeven. Lees meer over de Summit op http://www.ccrsummit.com/.

Over Unisys
Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen en high-end server-technologie. Bezoek www.unisys.com of volg Unisys op Twitter and LinkedIn.

Voor meer informatie:
Pride PR
Wilco Rutenfrans, Letizia Luijs en Gijs Roeloffzen
+31 71 568 00 28
unisys@pridepr.nl