Menselijke en digitale innovatie hard nodig bij ledenorganisaties en verenigingen

CRM Partners biedt ledenbranche handvatten voor Customer Engagement

Barneveld, 28 september 2016 – Als gevolg van de toenemende digitalisering ontstaan er kansen voor organisaties zonder klanten om op nieuwe manieren de relatie met leden aan te gaan en waarde toe te voegen binnen deze relatie. Een Customer Engagement-strategie helpt ledenorganisaties en brancheverenigingen om de nieuwe relatie goed in te vullen. Hiervoor moet de branche inzetten op twee ontwikkelingen: de transformatie richting een digitaal businessmodel, met behulp van IT, en de transformatie richting een klantgerichte organisatie, met behulp van menselijke emotie. Dit stelt CRM Partners, specialist op het gebied van Customer Engagement voor ledenorganisaties, in haar nieuwste eBook ‘Customer Engagement voor ledenorganisaties’. Het eBook geeft theorie en praktische tips aan ledenorganisaties om zichzelf geliefd te maken bij hun leden.

Customer Engagement is een filosofie van de klantrelatie die uitgaat van een extreme vorm van klantgerichtheid en service, waarbij een wederzijdse betekenisvolle en persoonlijke relatie wordt nagestreefd. Echter, doordat het contact met leden steeds vaker digitaal van aard is, wordt het persoonlijke klantcontact steeds waardevoller. Ledenorganisaties zullen goed moeten nadenken hoe zij het menselijke en digitale aspect strategisch inzetten om hun leden optimaal te bedienen. Het is voor verenigingen belangrijk om te investeren in een goede klantrelatie, die zowel sterk is op persoonlijk als op digitaal vlak. Met deze investering in Customer Engagement kunnen zij een stevige, betekenisvolle en persoonlijke relatie opbouwen waardoor tevreden leden, betrokken leden worden die loyaal zijn en optreden als ambassadeur.

Peter Drost, verantwoordelijk voor het MembersLab bij CRM Partners: “In de consumentenmarkt timmert men al een tijdje hard aan de weg om het hart van de klant te veroveren. Juist die extreme klantgerichtheid zorgt ervoor dat de lat hoog ligt in de ledenbranche. Wanneer je slimme en makkelijke technologie combineert met menselijke emotie heb je de ingrediënten in huis om van leden ambassadeurs te maken. Benieuwd of je dit al onder de knie hebt? Doe dan de Customer Engagement-test.”

------------------

Over CRM Partners
Customer Engagement – dat is wat het team van CRM Partners mogelijk maakt. Altijd, overal en via elk kanaal persoonlijk contact tijdens elke klantinteractie is daarbij de leidraad voor succes. CRM Partners is in Nederland marktleider op het gebied van Customer Engagement met het Microsoft platform. Met Business Consultancy, training en technische ondersteuning worden bedrijven geholpen bij een volledige integratie van Customer Engagement in hun bedrijfsprocessen. De focus van CRM Partners ligt op drie markten: Agri, Finance en Members. Organisaties in deze branches krijgen via unieke labs toegang tot een breed scala aan diensten, oplossingen en kennis. CRM Partners is gevestigd in Nederland en Duitsland en opereert ook in Engeland. Bedrijven als ABN AMRO, Kramp Groep, Nutreco, Bayer CropScience, Cooperatie DELA, Univé, De Zonnebloem en Omroep Max kozen al voor CRM Partners. Meer informatie op www.crmpartners.nl

CRM Partners is Microsoft Certified Gold CRM Partner en lid van de President’s Club en de Inner Circle van Microsoft Dynamics. Daarnaast ontving CRM Partners de titels CRM partner of the year finalist en Country partner of the year finalist en nam het bedrijf de Partner of Western Europe Award in ontvangst.

CRM Partners op Facebook | LinkedIn | Twitter

Meer informatie
Marcommit
Laura Rijks
035-5822730 / 06-13468076
crmpartners@marcommit.nl