Datum: (641 dagen oud)
Bedrijf:

RAM Infotechnology neemt CarePartners over

Overname versterkt positie in de zorg en verbreedt ICT-dienstenportfolioUtrecht, 19 september 2016 - Cloud service provider RAM Infotechnology heeft branchegenoot CarePartners uit Hoofddorp overgenomen. Het label Reliance maakt tevens onderdeel uit van deze overname. CarePartners is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de zorgsector in Nederland. De overname past in de focus en groeistrategie van beide organisaties en zal aanzienlijke synergievoordelen opleveren. Voor de gecombineerde organisatie betekent dit een verbreding van het dienstenaanbod en een nog stevigere positie in de gezondheidszorg.

CarePartners is in 2006 op basis van een initiatief van huisartsen opgericht, specifiek gericht op ICT-dienstverlening richting de zorgsector. De organisatie heeft in die 10 jaar veel ervaring opgebouwd met ICT-oplossingen die breed binnen de zorg worden geleverd. Deze zomer hebben Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, directieleden van RAM Infotechnology en Soekhram Gokoel en Alex Damaschek, directieleden van CarePartners, hun handtekening gezet onder het contract. De directieleden van RAM Infotechnology zijn  zeer verheugd over deze acquisitie. “Een overname doe je niet zomaar en deze unieke kans konden we niet laten liggen. De ‘ fit’  met CarePartners is perfect. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in de zorgsector en bieden gelijkwaardige diensten aan. Met o.a. het 35% marktaandeel bij huisartsenposten, neemt het aandeel van RAM verder toe in de zorgsector. CarePartners brengt een schat aan technologie en innovatie met zich mee, waardoor ons gezamenlijk succes gecombineerd en versterkt kan worden.”, aldus Dirk Fabels. 

Op de foto zijn te zien v.l.n.r. Soekhram Gokoel, Dirk Fabels, Joachim Kaarsgaren en Alex Damaschek
Op de foto zijn te zien v.l.n.r. Soekhram Gokoel, Dirk Fabels, Joachim Kaarsgaren en Alex Damaschek

Soekhram Gokoel, algemeen directeur van CarePartners ziet de overname als logische stap in de groei en professionalisering van CarePartners: “De overname door RAM Infotechnology past in de groeiambitie en strategische richting van CarePartners in een sterk veranderende markt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. RAM biedt immers de certificeringen die de zorgsector eist van haar ICT-leveranciers. Buiten dat biedt RAM het hybride cloud platform eCumulus voor werkplek-, hosting-, en netwerkdiensten kansen voor de bestaande klanten van CarePartners.“


Noot voor de redactie

Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is specialist in clouddiensten voor de gezondheidszorg, overheid en financiële sector. De filosofie van het bedrijf is modulair ICT uitbesteden: niet ‘alles of niets’, maar ‘alles op maat’. Met het eigen label eCumulus heeft RAM een hybride cloud platform voor werkplek-, hosting- en netwerkdiensten. RAM Infotechnology beschikt over een eigen Tier 3 datacenter en belangrijke certificeringen zoals ISO27001, ISO9001 en NEN7510, certificaten die de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening benadrukken.  RAM Infotechnology heeft ruim 300 klanten en is met RAM Mobile Data onderdeel van de RAM Groep. Samen hebben zij ruim 130 medewerkers in de Benelux. Voor meer informatie, zie www.ram-it.nl.

Over CarePartners
CarePartners is dé ICT dienstverlener voor zorgverleners in Nederland. CarePartners onderscheidt zich door haar uiterst professionele service organisatie, de uitstekende bereikbaarheid (24/7), door zelf alle kennis en kunde in huis te hebben om onze diensten optimaal te beheren, efficiënt te onderhouden en altijd state-of-the-art te houden. CarePartners is sinds 2011 Nictiz-gekwalificeerd en voldoet eveneens aan de normen van een Goed Beheer Zorgsysteem (GBZ). Voor meer informatie, zie www.carepartners.nl.

Over Reliance
Reliance levert managed services en ontzorgt hun klanten door het single-point-of-contact te zijn.  Met hun professionele service organisatie, 24/7 bereikbaarheid en altijd up-to-date kennis maakt Reliance het verschil. Klanten weten precies waar ze aan toe zijn door de vaste maandelijkse kosten en gegarandeerde service. Voor meer informatie, zie www.reliance.nl.

Voor meer informatie voor de pers, interviews en opvolging:
RAM Infotechnology, Joachim Kaarsgaren / Dirk Fabels,
030 2390390, marketing@ram-it.nl, www.ram-it.nl