Meerderheid bedrijven beperkt toegang tot bedrijfsnetwerk tijdens Olympische Spelen om netwerk te ontlasten

85 procent van de bedrijven houdt prestaties van bedrijfskritische applicaties tijdens populaire evenementen extra in de gaten met oog op potentiële overbelasting

Hoofddorp, 4 augustus 2016 Riverbed Technology presenteert de resultaten van zijn onderzoek* naar de manier waarop bedrijven wereldwijd de netwerk- en applicatieperformance managen tijdens grote evenementen als de Olympische Spelen. Doordat veel mensen content bekijken en streamen via het bedrijfsnetwerk, kunnen de prestaties van bedrijfskritische applicaties onder druk komen te staan. De meerderheid van de bedrijven (69 procent) heeft in het verleden inderdaad netwerkproblemen ervaren tijdens populaire evenementen; bijna een derde (dertig procent) zelfs vaker dan eens. Daarom zullen zeven op de tien bedrijven (zeventig procent) de toegang tot content over de Olympische Spelen via het bedrijfsnetwerk proberen te beperken.

Meer dan de helft van de onderzochte bedrijven (57 procent) weet niet zeker of hun kritische applicaties kunnen omgaan met wisselend netwerkverkeer. De overgrote meerderheid van de ondervraagde bedrijven (85 procent) houdt daarom prestaties van applicaties en netwerken – inclusief wifi – de komende tijd beter in de gaten met het oog op potentiële overbelasting. Slechts twee procent van de ondervraagde bedrijven acht het zeer onwaarschijnlijk dat ze hun applicaties en netwerken tijdens de Olympische Spelen anders dan normaal zullen monitoren.

Tips voor bedrijven om overbelasting van hun netwerken tegen te gaan
  • Prioriteer en optimaliseer verkeer op het bedrijfsnetwerk, en reserveer bandbreedte voor bedrijfskritische applicaties.
  • Stel in afzonderlijke IT-teams plannen op voor netwerkactiviteiten met hoge prioriteit.
  • Zorg voor tv’s in gemeenschappelijke ruimten om de druk op het netwerk te verlagen.
  • Implementeer realtime end-to-end-monitoring voor inzicht in het netwerk en de applicaties.
“Net zoals atleten zich voorbereiden op de Olympische Spelen, moeten ook IT-organisaties voorbereidingen treffen voor dit soort evenementen. Bedrijven moeten voorbereid zijn op aanzienlijke toenamen in netwerkverkeer, en dus op steeds veranderende netwerkeisen, wanneer werknemers online content en applicaties bekijken en streamen”, zegt Mike Sargent, Senior Vice-President en General Manager SteelCentral van Riverbed. SteelCentral is het bekroonde commandocentrum van Riverbeds Application Performance Platform™, een compleet platform dat CIO’s voor optimalisering en controle inzicht geeft in end-to-end-applicaties door het gehele bedrijf.

* Riverbed Global Network Strain Snapshot Survey

De Riverbed Global Network Strain 2016 Snapshot Survey is het resultaat van een online onderzoek uitgevoerd door Wakefield Research, onder 403 IT-professionals in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Brazilië.

Over Riverbed
Riverbed loopt voorop in applicatieperformanceoptimalisatie. Het bedrijf – met meer dan een miljard dollar aan jaaromzet – biedt het meest complete platform voor de Hybrid Enterprise. Dit concept zorgt ervoor dat applicaties presteren zoals verwacht, data op het juiste moment beschikbaar is en performance-issues proactief te detecteren en op te lossen zijn voordat ze de bedrijfsvoering schaden. Riverbed stelt hybride ondernemingen in staat om de applicatieprestaties te transformeren. Daardoor stijgt de medewerkersproductiviteit en is met IT de operationele flexibiliteit te vergroten. Dat zorgt voor concurrentievoordeel. Riverbed werkt voor meer dan 27.000 klanten, waarvan 97 procent deel uitmaakt van de Fortune 100 en 98 procent van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie op www.riverbed.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Nienke Geudeker / Metta van Straten
riverbed@lvtpr.nl
030 - 65 65 070