Hankyu Hanshin Express implementeert Kewill Global Forwarding in België en Nederland

Dordrecht, 18 juli 2016 - Hankyu Hanshin Express, een Japanse logistiek dienstverlener met een global footprint, heeft de implementatie van Kewill’s freight forwarding-software in België afgerond. Het bedrijf zet Kewill’s oplossing in voor het beheren van zijn logistieke processen en expeditie-activiteiten via land, zee en lucht.

De implementatie van Kewill Global Forwarding is onderdeel van een Europees initiatief waarbij alle activiteiten van Hankyu Hanshin Express via één geïntegreerd expeditieplatform lopen. Doordat dit platform ketenpartners en vervoerders met elkaar verbindt, hoeft informatie maar één keer te worden ingevoerd. Dit zorgt voor tijdsbesparing, minder onnodig contact over zendinginformatie en verkleint de kans op fouten.

De eerste fase van het project begon in Duitsland en werd in 2013 afgerond. Vervolgens volgden het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk in 2014 en 2015. In de eerste helft van 2016 is het platform in België live gegaan. De volgende fase is de implementatie van het platform in Nederland in de tweede helft van 2016.

De multimodale freight forwarding-oplossing biedt snel en eenvoudig toegang tot belangrijke informatie over zendingen en geeft inzicht in de status ervan. Het platform verbetert ook het beheer van expeditieprocedures binnen de Europese activiteiten van Hankyu Hanshin Express. Daarmee voldoen ze aan Cargo XML, de nieuwe standaard voor het uitwisselen van gegevens.

“Het is voor ons essentieel om gegevens tussen regio’s en landen aan elkaar te koppelen”, aldus Jon Smerin, EU IT-manager bij Hankyu Hanshin Express. “Kewill heeft bewezen dat zijn oplossingen en teams zeer gekwalificeerd zijn om dit mogelijk te maken. We zijn nog steeds onder de indruk van Kewill’s expertise en de prestaties van de oplossingen in deze nieuwe fase van de uitrol. We kijken uit naar de volgende implementatie, zodat we ons uiteindelijke doel bereiken van één geïntegreerd platform.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

About Hankyu Hanshin
Hankyu Hanshin Express is a global provider of air cargo, sea, logistics and customs clearance services, ensuring the smooth handling of small parcels to heavy cargo. Hankyu Hanshin started its business in 1948 as the first IATA approved agent in Japan. During the 1960's Hankyu was the first Japanese airfreight company to establish the “West Coast Clearance Service” in U.S. Today, Hankyu offers a comprehensive range of global services, including specialist knowledge and experience across five continents. www.hhe-global.com

Over Kewill
Kewill is internationaal actief als leverancier van logistieke software en voorziet organisaties van efficiënte goederen- en informatiestromen voor de wereldwijde supply chain.

Het bedrijf biedt toegevoegde waarde aan klanten door langdurige partnerschappen aan te gaan die hen in staat stellen risico’s te minimaliseren, de organisatie te laten groeien en in te spelen op de veranderende markt. Het Kewill MOVE®-platform helpt organisaties samen te werken, kosten te besparen, prijs- en volumeschommelingen te beheersen en processen te automatiseren binnen de gehele logistieke keten – van transport en opslag tot inzicht en het naleven van wet- en regelgeving.

Kewill, onderdeel van Francisco Partners, ondersteunt supply chain execution-activiteiten voor meer dan 7.500 organisaties in meer dan 100 landen.

www.kewill.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR:
Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: kewill@octanepr.com