Datum: (769 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Ctac en TranspariX TM bundelen krachten in transportmanagementCtac gaat een samenwerking aan met softwareorganisatie TranspariX TM. Zo breidt de Total Solution Provider zijn dienstverlening uit met een totaalpropositie op het gebied van transportmanagement. Ctac doorliep een zorgvuldig selectieproces waarin het bedrijf een groot aantal leveranciers van Transport Management Systemen (TMS) bekeek. De keuze viel op TranspariX TM vanwege de manier waarop dit bedrijf koppelt met grotere ERP- en WMS-pakketten, zoals die van SAP en Microsoft. Daarnaast biedt de oplossing van TranspariX TM – met de naam Transparix – veel functionaliteit voor het operationele en financiële transportmanagementproces.
TranspariX TM maakte samen met Ctac een koppeling met SAP. Daarbij gaan alle zendingen via gecertificeerde integraties naar Transparix voor het bepalen van de optimale vervoerder en de bijbehorende precalculatie van transportkosten. Bijbehorende precalculaties en opvolgende deltacalculaties worden in SAP geïntegreerd en via SAP External Service Management afgehandeld, waardoor een PO gecreëerd wordt, die een Procure 2 Pay-proces ondersteunt. Vervolgens worden de juiste vervoerdersspecifieke transportlabels gemaakt en wordt de zending aangemeld bij de vervoerder. Verzonden goederen zijn direct in SAP te volgen via doorkoppeling naar de track & trace-functionaliteit van de vervoerders. Als de goederen zijn afgeleverd, komt er een Proof of Delivery van de vervoerder binnen. Vervolgens is de factuur te vergelijken met de precalculatie. Is er een 3-way match, dan stuurt Transparix de gevalideerde facturen naar SAP voor verdere verwerking. Ctac zorgt met zijn SAP expertise voor de juiste inrichting van de logistieke en financiële modules en alle bijbehorende analyses en rapportages. Transportkosten kunnen onder meer verbijzonderd worden naar businessunit, productgroep, materiaal of locatie.

Uit research van onderzoeks- en adviesorganisatie APQC in 2015 blijkt, dat bij organisaties met logistieke processen de transportkosten al snel kunnen oplopen tot vijf procent van de omzet, onder andere afhankelijk van de branche en de mate van automatisering van het proces. Een organisatie kan logistieke kosten significant reduceren door TMS in te zetten. Op dit moment gebruikt slechts veertig tot vijftig procent van de bedrijven met logistieke processen TMS.

Richard Haeger, oprichter van TranspariX TM: “De combinatie van business- en IT-cloudkennis van Ctac vult onze kennis over transport en IT fantastisch aan en biedt onze gezamenlijke klanten duidelijk meerwaarde.”

Marco Kortekaas, Business Strategy Manager van Ctac: “We hebben gekozen voor TranspariX TM, omdat deze partij snel en eenvoudig kan schakelen met onze eigen cloudinfrastructuur, en naast SAP ook met andere pakketten. We delen een aantal klanten en die samenwerking bevalt ons en de klanten heel goed.”

###

Over TranspariX TM
Gevestigd in Amsterdam en Alkmaar, bedient TranspariX TM inmiddels meer dan tweehonderd organisaties wereldwijd. Deze bedrijven zijn actief in diverse branches, zoals Manufacturing, Electronics, Medical Technology & Supplies, Fashion & Apparel en Consumer Products. Enkele klantnamen zijn ASML, ABB, Bosch en VDL. Met meer dan zeventien jaar ervaring en meer dan vierhonderd koppelingen met vervoerders werden er in 2015 meer dan 53 miljoen zendingen via TranspariX TM verstuurd. De kracht van de organisatie is de optimale mix van IT-experts en specialisten op het gebied van transportmanagement.

Over Ctac
Ctac helpt als innovatieve Total Solution Provider klanten bij het realiseren van hun ambities. Dat doen we door het ontwikkelen en implementeren van branchegerichte oplossingen die exact inspelen op de bedrijfsprocessen van klanten in uiteenlopende markten. Met een passie voor technologie en een scherp oog voor bedrijfsprocessen werken we dagelijks op het snijvlak van business en ICT. De branchegerichte totaaloplossingen voor onder meer retail, wholesale, manufacturing, real estate en professional services zijn samen met klanten ontwikkeld. We completeren onze branchegerichte composed solutions met een volwaardig pakket van diensten, variërend van businessconsultancy tot cloudservices en softwareontwikkeling tot diensten als mobility en in-memory computing. Daarbij kiezen we altijd voor een professionele benadering, een innovatieve invalshoek en transparant, persoonlijk contact.

Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo maart 2016 457 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Voor meer informatie: www.ctac.nl.