British Gas investeert in Pega Marketing voor Next Generation Decisioning

Amsterdam/Las Vegas –  8 juni 2016 – Tijdens de tweede dag van Pegaworld presenteerde British Gas zijn Next Generation Decisioning programma. British Gas is met ongeveer 11 miljoen aangesloten huishoudens de grootste energie- en serviceleverancier van het Verenigd Koninkrijk. In hun streven naar gestroomlijnde huishoudens waarmee hun klanten tijd, energie en geld besparen, werkt British Gas samen met Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van strategische bedrijfsapplicaties voor toonaangevende organisaties wereldwijd, om meerdere platforms te consolideren tot één unified systeem.

Door een centrale ‘decisioning hub’ te gebruiken is het eindresultaat van een interactie met de klant inzichtelijk. Hierdoor is elk kanaal in staat om te leren van de ervaringen in het andere kanaal en die bij te werken èn gesynchroniseerd te werken om de klant via alle kanalen support te bieden. Dit stelt British Gas staat zijn klantervaring nog verder verbeteren.

Jo Allen, Business Lead, Next Generation Decisioning, British Gas, stelt: “We willen een persoonlijke, relevante en actuele dialoog aangaan met onze klanten om echt naar ze te luisteren zodat we beter inzicht in hun behoeften hebben.” 

In 2014 stelde Pega partner Adqura – specialist in decisioning consulting – een plan op voor British Gas dat heeft geresulteerd in de start van een vier-fasen project. Het zogenaamde ‘Next Generation Decisioning project’ is gebaseerd op Pega Marketing en omvat zowel Decisioning als Simulation. De simulatietool wordt geactiveerd door de Customer Decision Hub en biedt British Gas de mogelijkheid om data te gebruiken in combinatie met de juiste modellen en regels om zo te simuleren wat de commerciële effecten zijn van bepaalde veranderingen.

We zijn halverwege een twee jaar durend initiatief dat in de Pega Cloud wordt geleverd,” zegt Steve Thomas, Head of Campaign Decisioning van British Gas. 

We leven in een wereld van personalisatie waarbij digitale mogelijkheden ervoor kunnen zorgen dat een organisatie digitale kanalen en menselijke interacties vermenselijkt”, stelt David Wells, Vice President en Managing Director, EMEA van Pegasystems. “British Gas toont aan dat het heel goed mogelijk om elke klant het gevoel te geven dat er geluisterd wordt en dat ze gewaardeerd worden, ongeacht hoeveel miljoenen klanten er zijn.” 

Over Pegasystems 
Pegasystems (NASDAQ: PEGA) ontwikkelt strategische applicaties voor sales, marketing, service en operationele processen. Pega's toepassingen stroomlijnen kritische operationele bedrijfsprocessen, zorgen voor een naadloze connectie tussen organisaties en hun klanten in realtime en via verschillende kanalen en passen zich aan aan de snel veranderende eisen. Pega's Global 3000 klanten behoren tot 's werelds grootste en meest succesvolle organisaties. De applicaties van Pega zijn zowel lokaal beschikbaar als in de cloud. Ze zijn gebouwd op het uniforme Pega 7-platform dat visuele tools gebruikt om toepassingen eenvoudig aan te passen of uit te breiden aan de strategische zakelijke behoeften van de klant. Pega-klanten melden onder meer dat Pega hen de snelste time to value, zeer snelle implementatie, efficiënt hergebruik en wereldwijde schaalbaarheid biedt. Voor meer informatie: www.pega.com.

Over British Gas
British Gas is met 11 miljoen aansluitingen – bijna de helft van de woningen van het land – de grootste Britse energieleverancier, maar levert ook energie aan ongeveer een half miljoen Britse bedrijven. British Gas biedt waar voor geld, toegewijde klantenservice, innovatieve energieoplossingen en de hoogste kwaliteit expertise op het gebied van Homes Services in het land. Voor meer informatie: www.britishgas.co.uk.

Voor redactionele informatie: 
Influx PR - Gerline van Wijnen - tel: 055 366 3034, e-mail: pega@influx-pr.com

All trademarks are the property of their respective owners.