Motiv optimaliseert haar SOC-dienstverlening met SOC Prime

Technologie monitort gezondheid SIEM-platform

IJsselstein, 19 mei 2016 – ICT security-specialist Motiv sluit een partnership met SOC Prime. Motiv optimaliseert hiermee haar securitydienstverlening. Door deze samenwerking krijgen klanten nog betere bescherming tegen cyberdreigingen. Dagelijks worden organisaties geconfronteerd met nieuwe soorten aanvallen en pogingen tot diefstal van waardevolle bedrijfsgegevens. Hackers worden namelijk steeds vindingrijker. De huidige opmars van ransomware, waarmee de gevoelige data van een onderneming wordt gegijzeld, is daar een goed voorbeeld van. 

Vanuit haar eigen Security Operations Center (SOC) biedt Motiv klanten een breed pakket aan securitydiensten om hen optimaal te beschermen: van logmanagement, Security Monitoring en Technical Compliance Monitoring tot en met Security Analytics. Het technische hart van de SOC-dienstverlening wordt gevormd door de Security Information and Event Management (SIEM)-tooling van Hewlett Packard Enterprise. Deze tooling is cruciaal voor het tijdig detecteren van zowel in- als externe dreigingen.

Een gezond SIEM-platform
Voor een goede werking van SIEM is het belangrijk dat de beschikbare loginformatie van hoge kwaliteit is, op de juiste manier bij de SIEM-tooling wordt aangeleverd en juist wordt geïnterpreteerd. Het partnership draagt bij aan de kwaliteit van dit proces. SOC Prime biedt een krachtig platform voor het monitoren van de ‘gezondheid’ van een SIEM-omgeving. De klanten van Motiv profiteren direct van de inzet van SOC Prime binnen de Security Monitoring-dienstverlening. Door de vergaande automatisering van probleemanalyse door SOC Prime wordt het aantal handmatige beheertaken teruggedrongen en kunnen de specialisten van Motiv meer tijd besteden aan diepgaande analyses en permanente verbeteringen.

“Met ons Security Operations Center waren wij al in staat om actie te ondernemen, nog voordat de klant opmerkte dat er een probleem was”, stelt Anne Karine Hafkamp, business line manager Services bij Motiv. “Met SOC Prime kunnen we nu nog sneller issues opsporen op ons SIEM-platform. De informatie in deze rapportages over de kwaliteit van loginformatie is gedetailleerd en kwalitatief uitstekend. Afwijkingen en kwetsbaarheden bij onze klanten zijn direct zichtbaar en realtime te volgen via het dashboard van SOC Prime. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd in de operatie.”

“Motiv is in Nederland de eerste Managed Security Services Provider die haar klanten kennis laat maken met de kracht van SOC Prime”, zo reageert Oleg Pasichnyk, Business Development Director bij SOC Prime. “Door downtime, fouten en false positives van het SIEM-platform tot het minimum te beperken kunnen de experts van Motiv zich focussen op het zo snel mogelijk detecteren van dreigingen en het voorkomen van incidenten.”

----Bijschrift bij afbeelding: Contractondertekening, v.l.n.r.: Oleg Pasichnyk (Business Development director SOC Prime), Andrii Bezverkhyi (CEO SOC Prime), Aksel Dorèl (algemeen directeur Motiv) en Anne Karine Hafkamp (business line manager Services Motiv).

Over SOC Prime
SOC Prime is the pioneer provider of a Security & Intelligence Management Platform that empowers Enterprise and Public organizations to proactively defend against and effectively combat ever-changing cyber threats through automation of detection of known threats, freeing up FTE, consolidating expert resources and enabling sophisticated tools to uncover and take action against unknown threats and targeted attacks.

Over Motiv
Motiv - een Nederlandse, private onderneming, opgericht in 1998 - is de toonaangevende IT security- dienstverlener die organisaties in zowel de publieke als de private sector voorziet van IT- beveiligingsoplossingen en –diensten ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. De ervaren security-professionals van Motiv identificeren zorgvuldig beveiligingsrisico’s bij klanten en bieden, door het combineren van hoogwaardige kennis, slimme ideeën en technologische mogelijkheden, innovatieve oplossingen die zorgen voor optimaal beveiligde bedrijfsprocessen en –toepassingen. Klanten ervaren ontzorging door het minimaliseren van risico’s en de continue aandacht voor de juiste balans tussen die risico’s, kosten en gebruiksgemak.

Motiv (IJsselstein), een Managed Security Services Provider (MSSP), biedt een volledig pakket aan diensten, variërend van levering, ontwerp en implementatie tot en met outsourcing van security. Het eigen Security Operations Center (SOC) wordt ingezet om cyberaanvallen, kwetsbaarheden en datalekken op te sporen, te voorkomen en te beperken. Door de achtergrond en competenties van Motiv in applicatieontwikkeling, database- en netwerktechnologie merken klanten dat Motiv business-vraagstukken goed verstaat en de plaats van security binnen het IT-landschap goed begrijpt. Slagvaardigheid, kwaliteit en Motiv’s bedrijfscultuur zijn onderscheidende kenmerken waardoor klanten optimale klanttevredenheid ervaren.

Motiv’s bedrijfsprocessen zijn gecertificeerd op basis van ISO9001 (kwaliteitsmanagement), ISO27001 (informatiebeveiliging) en ISO20000 (Service Management op basis van ITILv3).

Kijk voor meer informatie op www.motiv.nl en www.mSafe.nl en volg Motiv op Twitter via @MotivNL.

Meer informatie
Marcommit 
Lisanne van der Drift
035-5822730
motiv@marcommit.nl