BARC noemt Talend trendsetter op Data Integratie Markt

Vooraanstaande analistengroep geeft hoge cijfers op grond van aantal factoren, waaronder mogelijkheden van het product en directe feedback van klanten

Amsterdam – 19 mei 2016 – Het Business Application Research Center (BARC), onderdeel van de CXP Group, noemt Talend Data Fabric ‘trendsetter’ in zijn onlangs gepubliceerde studie ‘Data Integration Score’. De evaluatie is gebaseerd op de architectuur en prestaties van het product, de distributie- en marketing strategie, de financiële status van de onderneming, en op feedback van klanten. Talend is een belangrijke speler op de markt van data-integratie en –analyse.

BARC definieert ‘trendsetters’ als gevestigde leveranciers met een sterke marktpresentatie, ondersteund door technische innovaties, strategische acquisities, doordacht klantbeheer en een solide reputatie. Het portfolio van trendsetters heeft een hoge herkenning in de markt, omvat een uitgebreide reeks technologieën en diensten, met slechts enkele hiaten. Trendsetters hebben gewoonlijk een groot marktaandeel, waardoor zij heel vaak een streepje voor hebben bij implementatiescenario’s.

“We beschouwen de waardering in het BARC-rapport als een weerspiegeling van onze visie en marktleiderschap”, reageert Auke Jilderda, sales manager bij Talend Nederland. “Het is een grote eer om gewaardeerd te worden voor onze open source inspanningen en onze aanzienlijke investeringen in big data, inclusief Hadoop en Apache Spark.”

Bij de beschrijving van de kracht van Talend noteert BARC: “Talend biedt krachtige data-integratie functionaliteit voor de ETL-ontwikkelaar in een open framework. Het framework integreert van nature met bestaande tools om de functionaliteit te vergroten voor ontwikkeling, beheer en metadata management.”

In describing Talend’s strengths, BARC notes: “Talend provides strong core Data Integration functionality for the ETL developer in an open framework. The framework integrates with existing tools to complete functionality for development, administration and Metadata Management.”

Talend Data Fabric combineert big data, data-integratie, cloud, master data management en applicatie-integratie in één platform met een eenduidige ontwikkel- en beheeromgeving. Het platform geeft organisaties de mogelijkheid bedrijfsdata te verrijken om betere beslissingen te kunnen nemen, klantenbinding sterk te verbeteren, evenals klantbehoud en winstgevendheid

De volledige tekst van het rapport is te vinden op http://barc.de/score-di (in het Duits).

Over de CXP Groep
CXP Group is een vooraanstaande, Europese onderzoeks- en adviesfirma naar en over de software-, IT-diensten- en digitale transformative industrie. Zij biedt haar klanten een veelomvattend dienst voor de evaluatie, selectie en optimalisatie van hun softwaretoepassingen, en helpt ze tijdens de digitale transformative. De expertise van de CXP Groep behelst een breed aantal onderwerpen, zoals BI, content management, ERP, finance, HRIS, CRM, BPM, IT management, cyber security, enzovoorts. Bovendien helpt de CXP Groep ICT-beslissers bij het evalueren en kiezen van IT-dienstverleners, en geeft advise over hun sourcing en investerings strategieën.

Bovendien ondersteunt de CXP Groep de softwareleveranciers en IT-dienstverleners over hun marktbenadering met kwantitatieve en kwalitatieve analyses, en met operationele en strategische adviezen. Publieke instellingen en instituties baseren hun IT-beleid op haar rapporten.

In 2011, na de fusie met BARC (Business Application Research Center), een Duitse onderzoeks- en adviesfirma gespecialiseerd in BI en content management, heeft de groep haar expertise uitgebreid naar analytics en big data binnen de Europese context. In 2014 is de CXP Groep doorgegroeid door de krachten te bundelen met PAC (Pierre Audoin Consultants), een onderzoeks- en adviesfirma gespecialiseerd in de software- en IT-diensten industrie. De CXP Groep heeft al 40 jaar ervaring, is aanwezig in acht landen (met 7 kantoren wereldwijd) en telt 140 medewerkers. Zij stelt haar expertise jaarlijks beschikbaar aan meer dan 1500 IT-beslissers en de operationele afdelingen bij grote onderneminingen en de middenmarkt partijen, evenals hun leveranciers. De CXP Groep heeft drie takken: Le CXP, BARC (Business Application Research Center) en PAC (Pierre Audoin Consultants).

Over Talend
Talend’s integratie oplossingen laten data-gedreven organisaties toe om meer waarde uit al hun data te halen. Door native ondersteuning aan moderne Big Data platformen haalt Talend de complexiteit uit integratieprojecten, en helpt het IT-afdelingen beter en sneller reageren op de eisen van hun organisatie, en aan voorspelbare kosten. Wereldwijd vertrouwen al meer dan 1.700 Enterprise klanten op de oplossingen en diensten van Talend die gebaseerd zijn op open source technologie. Het hoofdkantoor van Talend is gevestigd in Redwood City, California. Meer informatie op www.talend.com en op twitter @Talend.

Voor meer informatie:

Presscom PR & Marketing B.V.
Theo Vrugt,
mob.: +31 6-54353109,
email : theovrugt@presscom.nl
skype: vrugt.theo1