Unit4 en Step in Control werken samen om lokale overheden te ondersteunen

‘Tijd voor administratieve lastenverlichting’

Utrecht, 17 mei 2016 – Step in Control en Unit4 bundelen hun krachten om lokale overheden en overheidsondernemingen op softwaregebied te ondersteunen met GRIP. Deze oplossing zorgt voor beheersing van de vennootschapsbelasting (vpb) en zal in de toekomst ook zorgen voor het samenstellen van de (fiscale) jaarrekening, risicobeheersing, het sociale domein en de (verbijzonderde) interne controle. Uniek is de brug die de GRIP-oplossing slaat tussen overheid en financiële administratie. Dankzij GRIP is de financiële verantwoording direct inzichtelijk en aantoonbaar onderbouwd.

Vanaf vandaag is de samenwerkingsovereenkomst tussen Unit4 en Step in Control een feit. “Met onze samenwerking brengen we het beste uit twee werelden samen in één product: GRIP”, zegt Joris van Leeuwen, General Manager bij Unit4. “Step in Control levert als gerenommeerde speler de kennis en content voor vraagstukken van gemeenten en gelieerde organisaties. Unit4 Audit & Control biedt het control framework om periodieke processen en projecten te plannen, te monitoren en te controleren. Hiermee bevorderen organisaties efficiëntie, teamwork, kwaliteitsborging en eenvoudige interne informatie-uitwisseling.”

“Na jaren van administratieve lastenverzwaring voor overheden is het tijd voor lastenverlichting”, aldus Bob van Leeuwen, partner van Step in Control. “Daarom bieden wij de non-profitsector en overheidsondernemingen onderscheidende oplossingen voor bedrijfsvoering en fiscaliteit. GRIP VPB is een complete oplossing voor het beheer en de controle van de fiscale administratie, de fiscale dossieropbouw en fiscale rapportages. Het vereenvoudigt het beheer en de controle op de vpb-geldstroom en daarmee ook de aangifte, zodat dit aanzienlijk minder kosten, tijd en energie vergt. Met de software van Unit4 we ons motto ‘houdt het simpel’, beter uitdragen. Dat begint met de vennootschapsbelasting.”

GRIP zal de komende tijd eveneens oplossingen bieden voor de jaarrekening, het sociale domein en de interne controle.